Yok yere mutsuzluk yaratan insan

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
babam. maddi, manevi hiçbir sıkıntısı olmamasına rağmen adam her olaydan, her durumdan bir mutsuzluk yaratıyor kendine ve bize. hayat enerjimizi emiyor.

Sebepsiz yere zannettiğimiz ve anlam veremediğimiz geçmişin beynimizde ki olumsuz izleridir. ve şöyle bir açıklama getirmiştir FUAT BUĞDAYCI insanlar genelde mutlu olmayı isterler ve mutludurlar da fakat insan beyni düşünce ölçeklidir. bunu dengelemek ister. nasıl ki mutluluğa ihtiyaç duyuluyorsa üzgün ve mutsuz olmaya da ihtiyaç duyar. nokta ben katılıyorum

Bazıları öyle mutlu oluyor olamazlar mı?

bazıları o mutsuzluğu seviyor. geçen bir arkadaşımla konuşurken kurdum bu cümleyi birisi için, "kimileri mutlu olmak istemez" böyle insanlara içgüdüsel olarak yardımcı olmak istiyorsunuz ama sizi de aşağı çekiyor. herkesin mutsuz olduğu dönemler olur, öylece bakmak istediği zamanlar olur, maskelemekten yorulduğu anlar olur, kolay öfkelendiği ve üzüldüğü zamanlar olur, genellikle birikimin sonuçlarıdır bunlar. onların yanında olmak, gönül borcudur. bunu ayrı tutuyorum. safi toksik insanları size çok fazla dokunamayacağı mesafede tutmak, size iyi gelir. aksi halde, ucu size dokunuyor. bırakın debelensinler.

Bakış açısından kaynaklanıyor olabilir ya da mutlu olmayı haketmediğini sanan insanlar var. Sürekli olayları negatif tarafından gören ya da her cümlende art niyet arayanlar var ki bu kişierden uzak durmak en sağlıklısı olacaktır.
Yaşamı tozpembe görmek kandırmaca olur ancak her durumda olumsuzluk yaratma çabası da anlaşılır bir tavır değildir.

babam. maddi, manevi hiçbir sıkıntısı olmamasına rağmen adam her olaydan, her durumdan bir mutsuzluk yaratıyor kendine ve bize. hayat enerjimizi emiyor.
dün bunu yazmıştım bugün teşhisi kesinlikle koyuyorum. vallahi bu adam hasta, manyak. normal bir durum değil bu. işimiz var.

Rahmetli amcamdan söz edeyim, herkes ile bir mücadele içindeydi ve her konuda herkes ile bir yarış içindeydi. Mutlu olmayı da öğrenmek gerekiyor.

Yok yere mutluluk yaratırım , bi mallık olabilir .S

bunun bilinç altıyla ilintili olduğuna inanıyorum.

tam enerjiniz yerindedir mutsuzluk moduna itilirsiniz
ruh haline bağlı biz de mutsuzluk yaratabiliriz bilemeyiz.

Ben yine bunun ne derdi var, neden bana trip atıyor, neden selam vermedi neden görmezden geliyor....vb vb bıraktım. Saldım yakalarını. Canı mutsuz mu olmak istiyor olsun diyorum. Anlatır ve yardım isterse düşmanım olsa el atarım . Ama artık kendimde insan eğleyecek gücü bulamıyorum. Böyle yapmaya başlayalı (bayağıdır) ne değişti üzülmemeyi öğrendim. Tavsiyemdir çok ciddiyim değmeyecek taşı eline alıp fırlatmaya kalkma. Iskalarsın

başkalarına değil de kendime yaratmaya bayılıyorum. mesela kafamda kurmaya hastayım. oo kurarım kendi kendime küserim sonra kendi kendime barışırım. karşımdakinin küstüğümden bile haberi yok. ya da sabahları kalkarım ühühü ne olacak benim bu halim diye ağlarım sonra 90lar pop eşliğinde makyajımı yapar o ağlayan ben değilmişim gibi tavır alırım. acaba hasta mıyım ya. neyse canım.

Ben yine bunun ne derdi var, neden bana trip atıyor, neden selam vermedi neden görmezden geliyor....vb vb bıraktım. Saldım yakalarını. Canı mutsuz mu olmak istiyor olsun diyorum. Anlatır ve yardım isterse düşmanım olsa el atarım . Ama artık kendimde insan eğleyecek gücü bulamıyorum. Böyle yapmaya başlayalı (bayağıdır) ne değişti üzülmemeyi öğrendim. Tavsiyemdir çok ciddiyim değmeyecek taşı eline alıp fırlatmaya kalkma. Iskalarsın
ay EYT vuran emekli olmayan iş kamkilerimi hatırladım:))))

var yere mutsuz olsak daha mı iyi :d

Geri