Yok Cevabını Alınca Hiç mi Yok Diye Sormak

• Kullanıcı Aden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
Tipik Türk insanı huyudur, ufak da olsa umut beklentisidir.

"bir tane saklamıştım al hadi al" diyen çıkıyor arada

genelde mağazada bilmeden kalmamış birşeyi sorduğumuzda yok cevabı ile kestirilip atılan konu.
buna rağmen tam emin olmak adına bu soru yöneltilir uyuzluğuna varsada yok diyebilirler.

Bıde Banada mı yok abı dıye soran oluyor ya :D
ıkı tane cakıcan agzına ,
olmayan seyın bırde trıbını atıyor mal :D

yokçular ne kadar sahtekarsa artık, böyle bir şey türemiş. hani bir umut.p

Daha biraz önce ki ben :p kuzenime gazikentte hiç arkadaşın yok mu dedim, hayır yok dedi. Sonra gerçekten hiç mi yok dedim ya .dd kız zaten yok demiş yani, daha neyini üsteliyosam .d umudunu her zaman diri tutan bildiğimiz türk insanıyım bende işte :p

+ Yok mu?
-Yok
+Hiç mi yok?
+Yokk
-Vardır, vardır :D

Bir umuttur yaşatan insanı...
Aile bireylerinden para isteyen evin en küçük çocuğunu getirdi aklıma bu replik.

Pek sevgili ve kıymetli hocam Murat Sevinç'in geçenlerde değindiği durum. Kendisinden aynen aktarıyorum.

"Bizim memleket 80 milyon insanın birbirine şakalar yaptığı, birbirini aptal yerine koyduğu bir yarımada. Cumhurbaşkanı anayasayı tanımaz, ana muhalafet lideri anayasaya aykırı olduğunu bildiği ve beyan ettiği önergeye evet oyu vereceğini açıklar, milletin vekilleri çocuk gibi laflar eder. Ama sadece siyasiler değil, bu insanlar gökten zembille inmiyor. Bu insanlar; iş bitti demenin en az yarım saati daha olduğu, tamam demenin onay değil geçiştirme sayıldığı, kimsenin işini doğru dürüst yapmamasından ötürü bir şey yok kalmadı dendiğinde hiç mi yok diye sorulduğu bir kültürden geliyorlar. Bu yüzden arkadaşlar; biri size bir şey kalmadı veya yok derse siz de sorun hiç mi yok diye.

Demek ki çok istenilen bir şey ki bir umut dercesine olması ümit edilerek yeniden teyit ettirilir:))
Ve bu söylenirken gözlerin içine nasıl bakıldığı da önemli:))

İş yerinde karşılaştığim olay

Telefonda ki diyolog aynen şu;

• MEhmet bey oda da mi?

*hayır, yok

•hiç mi yok?

*500 gr kaldi isterseniz paket yaptirayim dedim

Hem sekretermişcesine telefonda tutuyosun, hemde beynini kullanmiyosun be ablacim:p​

Ve oanda Kadir İnanır'ın repliği ağza gelir ;

- Yaalaaannn Söylüyorrsuunn :D

Geri