Yoğurtlu Köfte Tarifi

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Et-Tavuk-Balık Yemekleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
yogurtlu-kofte.jpg

MALZEMELER

Köftesi İçin;
4 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
Yarım kilo dana kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet yumurta
Pul biber
Tuz

Üzeri İçin;
Sarımsaklı yoğurt

Sosu İçin;
Tereyağı
Pul biber
Nane

HAZIRLANIŞI
Bulguru geniş bir kaba koyarak çok az suyla ıslayın. Bulgurun kenarına kıymayı, tuzu ve salçayı ekleyip yoğurun. Daha sonra yavaş yavaş bulgurdan alarak hepsini birlikte yoğurmaya devam edin. Biraz yoğurduktan sonra yumurtaları ekleyip yoğurmaya devam edin. Hepsini iyice yoğurduktan sonra elinizle ufak parçalar koparıp misket büyüklüğünde köfteler yapın. Daha sonra bu köfteleri haşlayın. Haşlandıktan sonra biraz soğutup üzerine sarımsaklı yoğurdunu dökün. Sonrasında tereyağında pul biber ve nane yakıp üzerine dökerek servis edin.

Benim yaptığımın tersini yapmışlar. Köfteyi haşladıktan sonra soslarsanız daha renkli ve daha cazip görünür .

Benim yaptığımın tersini yapmışlar. Köfteyi haşladıktan sonra soslarsanız daha renkli ve daha cazip görünür .

Yarın ki öğlen yemeğim bu olacak benim de böyle düşündüm diyet yaptığım için açıkçası ben çok az bulgür koyup tavuk kiyması ve baharatlar ile yoğurup suda haşlayıp soğumaya bırakacağım ama üstüne Yoğurtlu değilde yesil mercimekli sos yapmayı planlıyorum protein almam lazim:( ama karmakarışık olur diye çekiniyorum.

Mercimekli içine mi koysam diyorum bi yandan da.
Ama bu aksam yapcem bunu:ask

Yarın ki öğlen yemeğim bu olacak benim de böyle düşündüm diyet yaptığım için açıkçası ben çok az bulgür koyup tavuk kiyması ve baharatlar ile yoğurup suda haşlayıp soğumaya bırakacağım ama üstüne Yoğurtlu değilde yesil mercimekli sos yapmayı planlıyorum protein almam lazim:( ama karmakarışık olur diye çekiniyorum.

Mercimekli içine mi koysam diyorum bi yandan da.
Ama bu aksam yapcem bunu:ask

Oooovv çok karıştırma sakın özelliklede yeşil mercimek ve yoğurt tad kötü olur benden söylemesi.
Bak ne yap biliyormusun? Bu yoğurtlu köfteyi tarifteki gibi yap ama haşlayıp soğuttuktan sonra salça ve baharatı bir kapta iyce pişir içine dök ve çevir iyce.Sarmısaklı yoğurduda üstüne döke mmmm nefis :p
Diğer tarifinide şöyle dene , bizzim o tarafların ekşili köftesi vardır.Aynı köfte harcını yap ama çorba şeklinde tavuk parçalarınıda içine didikle iyce ve çok istersen yeşil merceğinide ekle ve sumak , harikadır.:cici:

Üffff olsa da göçürsem

Oooovv çok karıştırma sakın özelliklede yeşil mercimek ve yoğurt tad kötü olur benden söylemesi.
Bak ne yap biliyormusun? Bu yoğurtlu köfteyi tarifteki gibi yap ama haşlayıp soğuttuktan sonra salça ve baharatı bir kapta iyce pişir içine dök ve çevir iyce.Sarmısaklı yoğurduda üstüne döke mmmm nefis :p
Diğer tarifinide şöyle dene , bizzim o tarafların ekşili köftesi vardır.Aynı köfte harcını yap ama çorba şeklinde tavuk parçalarınıda içine didikle iyce ve çok istersen yeşil merceğinide ekle ve sumak , harikadır.:cici:

Yok yok Yoğurtsuz düşündüm sosu. Salça baharatlar haşlanmış mercimek biraz üstüne gezdirneyi düşündüm ama vazgeçtim.
Yoğurtlu olsun daha kolay olur sindirimi .
Ama dediğini bende yaptım bi kere çok güzel oluyor sonra ki gün de onu yaparım :D

Geri