yoğurt sivilce yaparmı?

• Kullanıcı Volina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 2611 gün önce görüldü
Yapılan araştırmalara göre fazla oranda alınan kalsiyum ve süt ürünleri yüzde belirli süre sonra sivilce yaptığı veya belirli bir süre sonra sivilce problemi yaşayan insanlarda dahada fazlalaştırdığı ıspatlanmıştır. günde yarım kase yoğurt tüketen insanlar sivilce tehditi ile karşı karşıya gelmektedir.

Bu yoğurttan maske yapıyorum ben yüzüme .. Zararı olurmu ya .s

yapmaz beya yiyin

Alakası yok cildi güzelleştiriyor hatta.
Yıllar yıllar evvel annem ben çocukken yoğurt yemem icin güzelleştirir derdi :p

İlacın Latince Adı: Yogurt
Türü: Süt Ürünü
Hastalık: Cildi güzelleştirir
Tedavi: Organları yumuşatır,güzelleştirir,cildi beyazlatır(özellikle koyun yoğurdu)
Yan Tesiri: Midesi çok hassas olanlara ekşime yapar. Vakum yoğurt midesine göre bu ekşimeyi yapmayabilir. Telafisi, mide durumuna göre bal, civanperçemi otu, Pelinotu, nane kaynatılıp ayrı ayrı denenirse ekşime engellenebilir.
Önemli Notlar: Yoğurdu sofradan eksik etmeyin

Süt ürünleri

2005 yılında Amerikan Dermatoloji Akademisi dergisinde yayınlanan ve 47.355 kadının yeme alışkanlıkları ile sivilce oluşumu arasındaki ilişkiyi değerlendiren çalışmaya göre, süt ve süt ürünlerinin sivilce oluşumuyla arasında yadsınamaz bir ilişki olduğu ispatlandı.

Yapılan benzer bir çalışmada ise, süt ve süt ürünleri ile sivilce oluşumu arasındaki ilişki 4.273 ergen erkek üzerinde araştırılmış ve bu ilişkinin varlığını vurgulayan önemli bir çalışma olarak literatürdeki yerini almıştır.

Peki buradaki ilişki tam olarak nedir? İçmiş olduğumuz sütler, çoğunlukla hamile ineklerden üretiliyor ve yüksek hormon içeriğine bağlı olarak yağ bezlerimizin fazla çalışmasına sebep oluyor. Progesteron, insülin benzeri büyüme faktörü ve dehidrotestesterona (DHT) dönüşen diğer birçok bileşik bu vesileyle süte geçiyor, bu madde de aşırı sivilcelenmeye sebep oluyor. Maalesef inek büyüme (BGF) hormonu verilmemiş organik sütlere de ulaşmak her zaman kolay olmuyor. Yapılan çalışmalar kullanılan hormonların insan sağlığı için ne kadar kötü olduğunu sergiliyor. Kısaca, süt ve süt ürünleri içtiğinizde sivilcelerinizde artış görüyorsanız, inek sütünden vazgeçme vaktiniz gelmiş demektir. İnek sütüne alternatif olarak, badem sütü, keçi sütü veya koyun sütü içmelisiniz. Ayrıca inek sütünden yapılan peyniri ve diğer ürünleri de az tüketmenizi öneriyoruz.
Kaynak: sabah.com.tr

valla ben bunun yalancısıyım :p doğruda olmayabilir..

Bi çok cilt maskesi süt ürünunden oluşuyor bunu ne yapacağız peki?

Azı karar çoğu zarar bence ya :p

sütün mayalanması ile elde edilir . bakterileri öldürücü etkisi vardır.

yiyin yiyin Çilekli olanı <33

Süt ve süt ürünlerinin içindeki yağ oranını dikkate alırsak doğru. Bünyeye göre de değişiklik arz edebilir. Mesela her gün çekirdek yesem bile şükür sivilce olmuyor. Yoğurt da yağlı olduğu için yapar bence dengesiz ve abartılı tüketim.

Geri