Yobaz ateist

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Ateistin yobazı mı olur demeyin. Evet olur. Efendim bu kişiler genel itibariyle ateizme felsefi olarak değil de bulunduğu coğrafyada yaygın olan dinin kendisine göre yanlışlarını referans alarak yanaşır.

Felsefenin ilk temel sorularından bir tanesi ''Varlığın kökeni nedir?''sorusudur. Buna cevap olarak üretilen argümanlardan bir tanesi doğa üstü güçlerdir. Dolayısıyla din felsefi bir tartışmanın konusudur. Yobaz ateist olarak adlandırdığım kişiler karşı tarafı düşündürmektense yani felsefi bir tartışmanın ürünü değil de damarına basıp azdırmayı, diğer bir deyişle mahalle kavgasına dönüştürmeyi tercih eder. Bu aslında onun bilinçli bir tercihi değil, doğası gereğidir. Karşı tarafı dinliyormuş gibi yaparlar ve aslında dinlemezler ve çoğu zaman alaya alırlar. Bu da bir çeşit fiziksel saldırıdır denebilir.
Sonuçta ne olur?
Sonucu da bilimsel olarak açıklamak gerekirse eğer, yobaz ateist olarak adlandırılan kişi karşı tarafı, yani muhatabı olan inançlı kimseyi Newton'un Hareket Yasaları'ndan 3. yasası olan Etki-Tepki kuramı gereği daha da radikalleştirir ve ulaştığı sonuç da aynı yasanın doğası gereği kendisine hakaret yada alay olarak geri döner. Tabi çoğunlukla bir sonuç elde etmeyi düşünmediklerinden bunu da pek dert etmezler.

bir de solcu ateist teröristler var, onlar bambaşka bir mevzu .p

Bir ateistin ateisti eleştirmesi :p
Maalesef ki şair burda haklı.

Bu yazıda anlatılmak istenen ''diğerleri yobaz ama ben pollyanna yım .''

hiç hümanist bir ateist tanımadım , yobaz da tanımadım aslında ateist olup olmadıkları da umrumda değil , ben karaktere bakarım

Şeyi anlamıyorum
Allah'ın verdiği ağızla konuşup
Beyinle düşünüyorlar inkar ettikleri kendilerinde bulunan vasiflar nitelikler ve cahillikle çıktıkları bu yol.
İnsan kendini inkar eder mi ?

Kim neyse nedir.
Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin der gecerim.

teoride olmayandır.ateizm bir üstün ''inanmayış'' biçimidir.buraya ''ermek'' için çok ''pişilir''.asla dogmatik değillerdir ve karşıt fikirlere açıktırlar.

Yobaz ateist, müslümanlıkla alay eder. Oruç tutarken siz, "Açlığı isteyen Tanrı mı olur?" diye sorar. Siz ramazan ayında oruç tutarken, "Ramazan bitse de masa donatılsa" der. Siz abdest alıp namaz kılmaya giderken, "Eğilip kalkınca ne oluyor, peh" diye güler. Yani yobazları alemdir ateistlerin. On müslüman onların inancını bilmem nesini sorgulamaz bir ateist çalıştığınız iş yerinde sizinle aleni dalga geçer. Başörtünüze bez der, güzelliğinizin görülmediğini falan der. Hani çok hümanisttir ya ateistler, baş örtünüzü örtünce değişir o haller.

Ha şeyi de unutmamak lazım. Ciddi ön yargıları vardır, çalışma ortamında asla profesyonel olamazlar. Arkadaşlıkta da "Hayırlısı" diyemezsiniz onlara. Bu tip olaylar işte. Aman sinirlendim yine.

Tabii ki de vardır Yobaz Ateistler, birçok Ateist sitelerde de, bu "Yobaz Ateistler" eleştirilmiştir.
Hiçbir halta yaramazlar, yaptıkları salak hareketler yüzünden diğer Ateistlere de zarar vermektedirler ve diğer Ateistler tarafından sevilmezler.

Tek yaptıkları "İpimle kuşağım ... ..." modunda gezinip, internette millete sövmektir. Saldırgan ve ajite etme potansiyeli taşıyan söylemleri yüzünden inançlı kesim daha da radikalleşip, dinine daha çok sarılırlar.

Yobaz Ateistler, yatacak yeriniz yok lan sizin.

Not: Militan Ateist ile Yobaz Ateist karıştırılmamalıdır. Bu yobaz ateistler "Biz aktif insanlarız, buna Strong Atheism denir, sizin gibi yerimizde saymıyoruz, çalışıyoruz" derler fakat Militan olmak sadece "Aktif" olmayı gerektirir, karşı tarafı ılımlı bir dille sorgulamaya davet edersin, güzel güzel tartışırsın. Yobazlar ise her daim küfür ederler, saygısızlık yaparlar. Bu militanlık değildir.

Bu yobaz kelimesi beni tiksindiriyor aslında. Ne yobazı la?

O kadar da fazla değiller. En ufak bir eleştiriden ajite olan Müslümanlar çok olduklarını sanıyorlar o kadar.

-İçeriği okumadan yorum yapçam, sonra okur, ekleme yaparım belki.-

Yobaz ateist ben oluyorum galiba, yukarıdaki cümlemden de belli olduğu üzre, bir halt bildiğim yok teşekkürler iyi akşamlar.

Geri