YKS, KPSS, DGS, ALES, LGS ( TEOG ) İle İlgili Öğrenmek İstediklerini Uzmana Sor

Konu sahibi son olarak 35 gün önce görüldü
YKS, KPSS, DGS, ALES, LGS ( TEOG ) , ve diğer bütün sınavlar ve eğitim sistemleri ile ilgili merak ettiğiniz, bilmek istediğiniz, ihtiyacınız olan cevap bulmak istediğiniz her soruyu bu başlık altında sorabilirsiniz. Rehberlik uzmanlarımız en kısa zamanda sorularınıza cevap verecektir.

Bu başlık altında eğitim ve sınav sistemi ile ilgili cevap bulmak istediğiniz tüm soruları sorabiliriz.

Örneğin :

• YKS nedir ?
  • TYT nedir ?
  • AYT nedir ?

... gibi genel sorular sorabileceğiniz gibi daha ayrıntılı cevaplar istediğiniz sorular da sorabiliriz.

Örneğin :

• Sınava başvuru işlemi nereden yapılır?
  • Sınav ücretleri nasıl ve nereye yatırılacaktır?
  • Sınav/başvuru ücretleri ne zaman yatırılır? ( Kayıttan önce mi ? sonra mı ? )
  • Başvuru tarihleri arasında başvurumu yapamadım, ne yapmalıyım?
..... vs vs vs vb.

Uzman kadromuzla buradan iletişime geçerek dilediğiniz zaman sorularınızı yönlendirebilir, aklınızdaki soru işaretlerinizden kurtulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Dem harika bir konu basligi bence basligi icerigin ne olduguna dair kisaca guncellemelisin. Merak edilenler kesinlikle olacaktir, hatta bende konuya abone olmayi dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Dem
Dem harika bir konu basligi bence basligi icerigin ne olduguna dair kisaca guncellemelisin. Merak edilenler kesinlikle olacaktir, hatta bende konuya abone olmayi dusunuyorum.

tabiki hemen yazıyorum :)

Günceldir..

Hatta ilk güncel düzeltmeyi de şöyle yapayım. TEOG sınav ismi LGS olarak değiştirilmiştir. Açılımı ise Liselere Giriş Sınavı dır.

Uzman kadromuzla buradan iletişime geçerek dilediğiniz zaman sorularınızı yönlendirebilir, aklınızdaki soru işaretlerinizden kurtulabilirsiniz.

TYT Nedir (1.Oturum)

YKS sisteminde yer alan 1.oturumun adı TYT'dir. Adayların burada sınavın adında da anlaşılacağı gibi Temel Yeterlilik düzelyleri ölçülecektir. Bu sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimler test gupları içerisinde yer alan sorular sorulacaktır. Sınavda toplam 120 soru sorulacak ve adayalara 135 dakika verilecektir.

TYT (1.Oturum) Soru Dağılımı Nasıl Olacak ?

Türkçe Testi40 Soru
Sosyal Bilimler Testi
Tarih5 Soru
Coğafya5 Soru
Felsefe5 Soru
Din Kültürü5 Soru
Toplam20 Soru
Matematik (Geometri Dahil)40 Soru
Fen Bilimleri Testi
Biyoloji6 Soru
Fizik7 Soru
Kimya7 Soru
Toplam20 Soru

AYT Nedir (2.Oturum)

Adaylar üniversitelerin lisans bölümlerini bu sınav sonucuna göre tercih edebilecekler. Tercih yapabilmek için ise AYT sınavından 180 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Adaylara bu sınavda ise Türk Edebiyatı Ve Sosyal Bilimler 1, Matematik , Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri Test gruplarında yer alan sorular sorulacaktır. Sınavda toplam 160 soru sorulacak ve adayalara 180 dakika verilecektir.

AYT Sınavı Soru Dağılımı

Türk Edebiyatı Ve Sosyal Bilimler 1 Testi
Türk Dili Ve Edebiyatı24 Soru
Sosyal Bilimler 1 Testi
Tarih10 Soru
Coğafya6 Soru
Toplam40 Soru
Matematik (Geometri Dahil)40 Soru
Sosyal Bilimler 2 Testi
Tarih 211 Soru
Coğrafya 211 Soru
Felsefe Testi (Mantık,Psikoloji,Sosyoloji)12 Soru
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi6 Soru
Toplam40 Soru
Fen Bilimleri Testi
Kimya13 Soru
Fizik14 Soru
Biyoloji13 Soru
Toplam40 Soru

TYT Barajı Geçmek İçin Kaç Puan Almalıyım?

Adaylar YKS'nin ilk oturumu olan TYT ile birlikte önlisans tercihlerinde bulunabilmeleri için en az 150 puan alması gerekmektedir. Aynı zamanda adayların 2.oturuma girmesi için girmiş oldukları TYT sınavından 180 ve üzeri puan almaları halinde bir sonraki oturum olan 2. oturuma girebilecekleri gibi 200 ve üzeri puan aldıklarında ise bir sonraki oturuma girmelerinin yanı sıra birdaki sene yapılacak olan sınava tekrardan girmek istediğinde 200 ve üzeri puan aldığında dolayı bu sınava girmeden direk 2. oturumda yapılacak olan sınava girebilecekler.

AYT Barajı Geçmek İçin Kaç Puan Almalıyım?

Öğrenci arkadaşlarımızın lisans bölümlerini tercih edebilmesi için yukarıda da belirttiğimiz gibi AYT sınavından 180 barajını geçmeleri gerekmektedir.

3.Oturum Yabancı Dil Sınavı

YKS'de 3. oturumda ise Yabancıl Dil sınavı uygulanacak. Bu sınavda ise adaylara toplamda 80 soru sorulacak. Sınav süresi ise 120 dakika olacak.

Geri