“Yiyip içip eğlenelim, nasıl olsa yarın öleceğiz” görüşünü benimser misiniz?

• Kullanıcı Rhea
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Konu sahibi son olarak 26 gün önce görüldü
“Yiyip içip eğlenelim, nasıl olsa yarın öleceğiz” görüşünü benimser misiniz?

Gezmeyi, eğlenmeyi severim ancak ölçüyü de kaçırmam çünkü iyi günler kadar kötü günler de olabilir, tedbirli davranmakta fayda var.

Tam olarak böyle düşünmesemde birikim de yapmıyorum hiç

kismen bu dusunceyi benimsesem bile, uygulamiyorum, uygulayamiyorum, ruhumda yok. zaten yarin olmeyi planlamiyorum ve a la garanticiyim. cogu konuda.

Yarınlara birikim yaparken anı ve güzel şeyleri kaçırmak bana göre değil. Bakıyorum insanlara elinde parayı harcamamak için bin bahane uyduruyor 10 yıl sonrasına plan yapıyor yarına çıkacak mısın sahiden ? Tamam herşey dozunda olmalı ama hiç olmaması sıkıntı yani. Sonra 60 yaşında sitemler yemedim içmedim cart curt

İnsanların en büyük yanılgısı çok para ile hayatta her şeyi garanti altına alabileceklerini sanmaları oysaki öyle bir hastalık ya da zor bir durum gelir ki para bile çözmez. Ölçüyü aşmadan hayatı tadında yaşamak gerekiyor çünkü bırakın yarınları, üç saniye sonrası bile olmayabilir.

Para olmalı ancak para biriktirmek uğruna kendi ömründen çalmamak gerekiyor.

bir yerden sonra aşırıya kaçmadıkça bu şekilde düşünmeye başladım, kafam daha rahat….

Bazen anı yaşamak gerektiğini düşünüyorum. Çok gelecek odaklı ya da geçmiş takıntılı bir yaşam şekli insanı depresifliğe itiyor bence…

Ani yasayanlardanim.. nisanlimla gezelim yiyelim sonra yine gezelim sonra yine yiyelim kafasindayiz sjsjks evi dedem dizecek sanki.. salak biz

Ölmek kimine gore son,kimine gore bir baslangic olsa gerek.Ölümün nihayet oldugunu dusunen,bence yasayabildigi kadar iyi yasasin.Hatta mumkunse hic calismasin ve kendisini hic uzmesin,ne de olsa hayat bir defa ve ölünce son buluyor.

Diger kisi ise,ölümün bir son değil bir başlangic oldugunu dusunenler iyi yasamak yerine,iyilik ve iyi bir insan olma egilimine girmeli bence.Ki bu dunyada heybesini doldurdugu aziklar,mahser de kendisine yoldaslik etsin.

Hz. Muhammed'in (Asm) bu konu da oldukca itidalli bir sozu var: "Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış, yarın ölecekmiş gibi de ahirete çalış." bence oldukca metodik ce metaforik bir persfektiften bakmamizi salik veren bir soz bu.

Bu arada biz deprem gormus insanlariz yakin zamanda. 5 dakika sonrasinin planini bile yapamiyoduk surekli sallanmaktan. Garantimiz yok yani o ara daha iyi anladim ve ani yasamaya karar verdim.. ani yasamak kafanizdaki gibi bisey degil masum olan..

Yarına çıkmaya senedim mi var? Demiş Bülent abila.

İnsanlığımızı muhtelif insan ve kurumlara yapar, sonrasında da yer içer yatarız. Kenara koyduğumuz 1 kuruş dahi yoktur, lüzumsuzdur, bayat para hoş değildir.

Aamaaan, şunun şurasında kaç günümüz kaldı?

Bu konuda birtakım uhrevi idealarla kavram kargaşasının sürrealist eleştirileri içerisindeyim

ay gidim de bişiler yiyim. Aç kalınca entel feridun a dönüyorum

Geri