Yinede

Konu sahibi son olarak 2616 gün önce görüldü

Yinede fakir bir ailenin cocugu olan mustafa arkadaşlarıyla parkta oyun oynuyor arkadaşlarıyla eglenmenin verdiği hazla vaktini geciriyordu..

Biraz ileriden ellerinde renkli balonlarla koşan cocukları görünce birden içinde mutluluk ve keşke arasında bir duyğu hissetti ve sonra baloncunun oyun oynadıkları alana geldiğini gördü.

Arkadaşalarının hepside ceplerindeki harçlıklarla birer ikşer balon aldılar ama mustafanın böyle bir şansı yoktu cünkü ailesi ona harçlık verecek maddi durumları yokdu...mustafa arkadaşlarının arasına baloncuya bakıyor ve boyun büküp aglamamak için kendini zor tutuyordu..bütün arkadaşlarının ellerinde balonlarla koşturduğunu gördü ve baloncuyla yanlız kaldı..

Baloncu: Sen almayacakmısın? Diye sordu... Mustafa: Benim param yok.dedi... Baloncu: Paran yokasa balonda yok diye ser bir şekilde baktı..

Mustafa: Bayramda el öpüp harclık alacagım o zaman param olacak dedi baloncu: O zaman bayramda gel hadi git deyip mustafaya alaycı bir şeklde güldü. Tam o sırada baloncu paralarını sayarken balonları elinden kaçırdı ve balonlar bir akasya agacına takılı kaldı.. Agacın dalları cok zayıfdı ve baloncunun agaca cıkması cok zordu..

Birden mustafaya baktı ve o balonları agactan kurtarıp bana getirir isen içlerinden birini sana veririm dedi mustafa birden sevindi ve artık benim de bir balonum olacak dedi..heycanlı bir sekilde agaca tırmanmaya başladı akasya agacının dikenlerinin batmasını bile aldırış etmeden tırmandı balonları takılı kalan daldan kurtardı ama içlerinden biri en ucdaki dalda oldugu için alamadı agaçtan aşaya indi ve baloncunun yanına gitti kollarındaki ve bacaklarınadaki çizikleri hiç aldırış biel etmiyor alacak olduğu balonu düşünüyordu birden baloncunun yanından ayrıldığını fark etti..baloncuya bana balonlardan birini verecegini söylemiştin..

Baloncuda senin balonun bak yukarıda o senin dedi ve gitti.... Mustafa içinde buruk bir duygu ile yere oturdu.. Içinden olsun sonuçda benimde bir balonum var dedi kendi kendine ve agaçdaki balona baka kaldı

Geri