Yine yalanlaaar, yalaaanlar. Millet yalanmı söylüyor nasıl iyi iş yaparsınız?

Konu sahibi son olarak 9 gün önce görüldü
Yine yalanlaaar, yalaaanlar. Millet yalanmı söylüyor nasıl iyi iş yaparsınız. Bide sahte yayın mı yapmışlar acaba?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dün açıklanan veriler, cari fazla vererek üretim bazlı büyüme sürecinin hızlandığını gösterdi. Cari işlemler hesabı ekim ayında 3 milyar 156 milyon dolarla son 3 yılın en yüksek fazlasını verdi.

kamil herkesin siniri tepesinde. şu yaptığınız hoş olmuyor.

Çin'den sonra sahte konusun da baya-baya iyi olduk ha, o yazdığım gerçek gazete haberinden kopyalayıp. Sabahtan. Gerçi Cumhuriyet harici hepsi yanlı gazete de neyse. Ben görün ne hallere düşürüldü diye yazdım... :)

konuya aynen böyle giriş yaptım:

99c8b6250e793a5fec8bd5e15ad38d84.gif

kamil abi bu aralar ucuz diye muza yüklenmiş galiba...... potasyum fazlasından beyni zehir gibi çalışıyor...... cari hesap fazla verince böyle oluyor demek ki..... muz lüks olmaktan çıktı.....

Ülkenin canlı gerçeği kamildir, beklentiyi fazla tutmayın hedef 2038, allah reyise uzun ömürler versin inşaAllah

Kamil bugün ne kadar büyüdü ülke? Ekonomi profu xd
Hani küçük resim sevenler asgari ücret artışı kadar der, diğerlerine seçim hazırlığı yaw bunlar... der. Bir puzzle'ın tek objesi bakıp yorum yapacak kadar akli melekelerden yoksun değilim. Haa geç onu deme ihtimaline karşı, Afrika ülkeleri ile olan ilişkiler, Türki Devletlerle kurulan yakınlaşma gibi konuları yada Avrupa ülkelerinin enerji alanında düştükleri darboğaz ve fiyat scalasını söylemiyorum. Çünkü sen antimilitarist edalarıyla laf yetiştirmeye boşa efor sarfetme diye.. Zaman kimi haklı çıkarır görülecek. Siz bugüne kadar yaptığınıza yani; -o kötü, bu kötü demeye devam edin. Fikir nasılsa 0 sizde. Sıfır sıkıntı millet için derdi olanı anlamaz. Selametle....

Erbakandan beri var bu ekonomik bakış. Ağır sanayi ağır sanayi diye diye öldü adam. Fakat Erdoğan bu üretime dayalı büyüme stilini aşırı devletçi hatta komünist tarz olarak görüp iktidara geldi.

ekonomi tek bakışla değerlendirilemez. Misal düşük kur rejimi benimsersen millet Mercedese biner kolaylıkla. Fakat geleceğin ipotek altına alınır. Öyle olmadı mı. Asgari ücretli bim kasiyeri iPhone kullandı. "ay ben Samsung arayüzüne alışamam" dedi. Refah yükselir ama cari açık artar. Talep kaynaklı enflasyon bir süre sonra sorun olur.

Cİftçisin. Traktör alacak paran yok. Kredi çekip traktör aldın. Üretimin arttı. Gelirin arttı. Belki ihraç ettin ve dolar soktun ülkeye. Vergin arttı. Ekonomik açıdan herkes kazandı.

Paran yok. Kredi çektin araba aldın. Dolar çıktı dışarı. Otomobilin ekonomiye marjinal faydayı yok. Kredi ile tatile gittin. Aptal saptal yerlerde site içi daire aldin emlak balonuna üfledin durdun.

Kendin yapsan 1 liraya malolacak hastaneleri 5 liraya taşerona yaptırdın.

Özelleştirilmeler yaptın. Bu iyi bişey. Ama;
Kaç para Telekom
10 lira.
Alırım ama para yok
Olsun ben sana kredi veririm ucuz.
Ok.
Sonra adam hiç parası olmadan senden aldığı kurumlari 5 katına baskasina sattı. E sen sataydın en başta 50 liraya.

Paranın hesabını vermiyor adamlar. Benim paramı harcıyor. Ama soramiyorum paraya nooldu diye.

Dipsiz kuyu dinci vakıflar. Ne yaparlar parayı bilen yok. Öncesinde koyun gütmesini bilmeyen adamlar 5 tane paravan holding üzerinden tüm sermaye piyasasını domine ediyor. İhale kaçırmıyor. Tekel. Kartel.

20 yıl aman ne uğrasacaksin hamallık yapma al işte diye diye gelmişsin. Her konuşmada yerli milli dilinde ama bir tane marka değerin yok. İnovasyonun yok. Ulan TL ile üretip avroyla satacak bir tel maşa malın yok. Eee? Bir gece rüyasını görüp sabah "beyler yok üç kuruşa beş köfte, çalışın kazanın" diyorsun.

La hazır çalışan fabrika bırakmadın. Al listesi:

AKP'NİN SATTIĞI TERMİK SANTRALLER
1. Seyitömer Termik Santrali 2. Kangal Termik Santrali 3. Yatağan Termik Santrali 4. Çatalağzı Termik Santrali 5. Yeniköy Termik Santrali 6. Orhaneli Termik Santrali 7. Tunçbilek Termik Santrali 8. Soma Termik Santrali

AKP'NİN SATTIĞI HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ
1. Ataköy Hidroelektrik 2. Beyköy Hidroelektrik 3. Çıldır Hidroelektrik 4. İkizdere Hidroelektrik 6. Kuzgun Hidroelektrik 6. Mercan Hidroelektrik 7. Tercan Hidroelektrik 8. Murgul Hidroelektrik 9. Denizli Jeotermal Santrali

SATILAN ŞEKER FABRİKALARI
1. Kırşehir Şeker Fabrikası 2. Turhal Şeker Fabrikası 3. Çorum Şeker Fabrikası 4. Elbistan Şeker Fabrikası 5. Muş Şeker Fabrikası 6. Erzincan Şeker Fabrikası 7. Erzurum Şeker Fabrikası 8. Afyon Şeker Fabrikası 9. Bor Şeker Fabrikası 10. Alpullu Şeker

SATILAN TEKEL BİNALARI
1. Adana 2. Ballıca 3. Bitlis 4. İstanbul Sigara 5. Malatya. 6.Tokat 7.Yavşan Tuzlası 8. Ayvalık Tuzlası 9. Çamaltı Tuzlası 10. Çankırı K Tuzlası 11. Tuzluca Tuzlası 12. Sekili Tuzlası 13. Kağızman Tuzlası 14. Kaldırım Tuzlası 15. Kayacık Tuzlası

SÜMER HOLDİNG'E BAĞLI ŞİRKETLER
1. Mazıdağ Fosfat Tesisleri 2. Adıyaman İşletmesi 3. Malatya İşletmesi 4. TÜMOSAN İşletmesi 5.Bakırköy Konfeksiyon San. 6. Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi 7. Diyarbakır İşletmesi 8. Beykoz Deri Kundura İşletmesi 9. Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi

SATILAN LİMANLAR
1. Mersin Limanı 2. İskenderun Limanı 3. Samsun Limanı 4. Bandırma Limanı 5. Derince Limanı 6. Salıpazarı Limanı (Galataport) 7. Tekirdağ Limanı 8. Çeşme Limanı 9. Kuşadası Limanı 10. Dikili Limanı 11. Trabzon Limanı

DİĞER SATILAN ŞİRKETLER
1. Seyitömer Linyitleri 2. Güney Ege Linyitleri 3. Murgul Bakır İşletmesi 4. Samsun Bakır İşletmesi 5. Yeniköy Linyitleri İşletmesi 6. Bursa Linyitleri İşletmesi 7. Sakarya Traktör Sanayi 8. Ereğli Demir ve Çelik 9. Eti Alüminyum 10. Eti Bakır 11. Eti Elektrometalurji 12. Eti Gümüş 13. Eti Krom 14. Gübre Fabrikaları 15. PETKİM 16. TÜRK TELEKOM 18. TÜPRAŞ 19. SEKA Kağıt Fabrikası.

Tarım hayvancılık zaten yıllar önce bitti. Saman bile ithal.

Şimdi bana diyorsun ki üret.

Ne üreteyim? Neyle nerede üreteyim?

Özelleştirmeye kiralanan yada devredilen şirketler iç piyasayı bırakıp sadece dış ticaretine bakıyor değil mi? Yada yeraltı kaynaklarını gizlice kaçırıp altımızo oluyorlar öyle ya. Devlet işi bugün git- yarın gel, salla başını al maaşını diyenler de çok şikayetçi nedense? Garanti kapsamında (araç geçişi) köprü yaptırıyorlar ya geçmezse devlet para verecek yazıklar olsun diyenler, 9 ay içinde 1 yıllık tahaaüt edilen gerçekleşince bu defa da sen yap başkaları kazansın demeye başladı :) Tank palet fabrikası olayı neden artık söylenmiyor? Hani vatana ihanet ediliyordu. Boşa zekilik taslamayın. Yürürken adımına ve gideceği yola sadece mecbur olduğu için bakan bir kişi bu yol nereye çıkacak, acaba daha kısa yollarda varımıdır, diye düşünen adam ile bir tutulamaz. Alternatif çözümler için bataklıkta debelenip kapkara olup yola çıkmak için geceyi beklemek, karanlık senaryolar aklı başında kimsenin işi değildir.

Eskiden çok görürdüm, belediye işçileri ellerinde temizlik aletleri 100metre bir yol için 8-10 kişi sallana sallana 1 gün harcandı. Şimdi bazı özelleştirilen firmalarda aynı işçi sayısı ile 10-15 kilometre yol nasıl temizleniyor sence? Çünkü başındaki işletme verdiği ücretin karşılığını istiyor. Oturtmaz tabi, bak başında ki Türk düşmanı falan değil sadece ticari bir şirket. Düşün acaba satıp aktif moda mı dönüştürmesi mi daha iyi. Yoksa heryıl zarar gösteren ama nedense özelleştirilecek kar yapan yerler mi sizi rahatsız eden? Özelleştirme yapılan şirketler işçimi dışarıdan getireceğim deme şansı yok! Neyse yaa sizin dediğiniz olsun. Beklerim, benlik sorun yok. Ama siz bekler isiniz bilmem....

La bırak. Rampada ne yazar "çıktığınız viteste ininiz" yazar. İkiyle çıkıp beşle iniyorsan balata yanar.

Cari açık kapanır tabi. Tek bir araba alan yok. Millet telefonlara pil takip takip kullanıyor. Laptoplar SSD kart işlemci taka taka yalama oldu. Alamıyor da açık vermiyor. Yoksa ne sattın allasen.

Tansiyonu yüksek diyorlar. Al bak şimdi düşürdüm sıfıra ne güzel diyorsun. Öldü lan hasta onun için düştü tansiyon. Al hayrını gör

Geri