Yine bir yemek zehirlenmesi skandalı 2 çocuk öldü.!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Otele dönen Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet Böcek (6) ve Masal Böcek (3) mide bulantısı ve kusma şikâyetleri üzerine 12 Kasım’da hastaneye kaldırıldı. Çocuklar kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Baba entübe edilirken, anne Çiğdem Böcek’in yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Aynı gün başlayan kusma ve mide bulantısı şikayetlerinin devam etmesi nedeniyle aile bireylerinin 12 Kasım’da çevre hastanelere gittiği, uygulanan tedavinin ardından taburcu edilerek otele geri döndüğü iddia edildi.
Otelde anne Çiğdem Böcek’in kızı Masal Böcek’in hareketsiz yattığını görmesi üzerine olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından tüm aile bireylerinin hastaneye kaldırıldığı, çocukların hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan, polis ekipleri otelin kamera kayıtlarını muhafaza altına alarak 4 tanığın ifadesine başvurdu. Ayrıca polis ekipleri, hem otel odasında hem de ailenin gıda tükettiği yerlerde inceleme başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri otelde numuneler toplarken, savcılık “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçundan soruşturma başlattı. Böcek ailesinin ertesi gün Almanya’ya dönmeyi planladığı öğrenildi. Yetkililer, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için laboratuvar incelemelerinin sürdüğünü bildirdi.

işlek bir cadde üzerindeki dükkandan bir şeyler yiyen sadece bu aile olamaz..... kocaelindeki dönerci 650 kişiyi zehirlemişti mesela........ bence başka bir hikaye var.........

işlek bir cadde üzerindeki dükkandan bir şeyler yiyen sadece bu aile olamaz..... kocaelindeki dönerci 650 kişiyi zehirlemişti mesela........ bence başka bir hikaye var.........
O dönerci benim favori dönercimdi. Çok sipariş vermiştim. Katık King'di adı. Allah'tan o gün sipariş vermemişim. Komşularımdan hastaneye kaldırılanlar olmuştu.

ben de aynı düşüncedeyim.

son 10 gündeki zehirlenme haberleri de paylaşılmış.

-Kayseri’de bir okulda sucuk festivalinde 80 kişi hastaneye kaldırıldı.
-Rize’de mevlüte gidip yemek yiyen 94 kişi hastaneye kaldırıldı.
-Kayseri’de yardım etkinliğinde döner yiyen 28 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
-Bursa’da tavuk pilav yiyen 11 işçi hastaneye kaldırıldı.
-Samsun’da kolej yemekhanesinde hamburger yiyen 5 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

günde yüzlerce belki binlerce kişi aynı mekandan yemek yemişken sadece bu ailenin zehirlenmesi ilginç. umarım araştırılır da sorumlular bulunur.

ben de aynı düşüncedeyim.

son 10 gündeki zehirlenme haberleri de paylaşılmış.

-Kayseri’de bir okulda sucuk festivalinde 80 kişi hastaneye kaldırıldı.
-Rize’de mevlüte gidip yemek yiyen 94 kişi hastaneye kaldırıldı.
-Kayseri’de yardım etkinliğinde döner yiyen 28 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
-Bursa’da tavuk pilav yiyen 11 işçi hastaneye kaldırıldı.
-Samsun’da kolej yemekhanesinde hamburger yiyen 5 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

günde yüzlerce belki binlerce kişi aynı mekandan yemek yemişken sadece bu ailenin zehirlenmesi ilginç. umarım araştırılır da sorumlular bulunur.
twitterda mekanın fotoğrafını gördüm, yiyerek zehirlendikleri iddia edilen her şeyi aynı yerden yemiş olmalılar........ sucuk, midye vs her şey yazıyor tabelada....... işin diğer ilginç yanı, hangi mide o kadar farklı et ürününü yemeyi kabul eder..... deniz eti, tavuk eti, kırmızı et........ müge anlı izleme deneyimlerime dayanarak zehirlenme süsü kokusu alıyorum........

Patojen direnci faktörü var. Almanya'da yaşayan biri ile Türkiye'de yaşayan birinin bağışıklık sistemi aynı olmaz; Almanya'dakinin direnci daha düşük olur.
Daha anlaşılır bir örnek: Siz de Hindistan'a gidip oradan sokak lezzeti yeseniz yiyen başka bi Hintli daha düşük semptom gösterirken ya da hiç göstermezken siz ölebilirsiniz. Tıp eğitiminin Türkiye ve Hindistan'da çok iyi olmasının temel sebeplerinden de biridir. Çok fazla vaka örneği ile karşılaşabilir hekim.

Patojen direnci faktörü var. Almanya'da yaşayan biri ile Türkiye'de yaşayan birinin bağışıklık sistemi aynı olmaz; Almanya'dakinin direnci daha düşük olur.
Daha anlaşılır bir örnek: Siz de Hindistan'a gidip oradan sokak lezzeti yeseniz yiyen başka bi Hintli daha düşük semptom gösterirken ya da hiç göstermezken siz ölebilirsiniz. Tıp eğitiminin Türkiye ve Hindistan'da çok iyi olmasının temel sebeplerinden de biridir. Çok fazla vaka örneği ile karşılaşabilir hekim.
tamam hadi bizim bağışıklık sistemi alışık direnç gösteriyor da o mekanlardan turist olarak sadece bu aile mi yemek yedi de sadece bunlar mı etkilendi? düşük bir ihtimal. oklar otele dönmüş gibi.

tamam hadi bizim bağışıklık sistemi alışık direnç gösteriyor da o mekanlardan turist olarak sadece bu aile mi yemek yedi de sadece bunlar mı etkilendi? düşük bir ihtimal. oklar otele dönmüş gibi.

Olabilir.
Bi ihtimaldi sadece .

Geri