Yıllarca sürekli rejimdeyim diyen insan

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Herkesin çevresinde böyle kişiler vardır, sürekli rejimde olduklarını söylerler.
Bunlardan birisi de ablam maalesef, sekiz bin beş yüz elli altıncı rejim yapışı. Hayır kilosu da yok, psikolojik sanırım ve en uzun rejim süresi 3 gün haah.
Yemek yemeyi seven insanlar için işkence gibi bir şey rejim.

sürekli rejimde olmak aslında insanın psikolojisini de etkiliyor, rejim kaygısıyla kendini kıtlığa sürükleyip sonra çok çabuk sıkılıp daha çok yeme olarak geri dönüyor bu durum ama anlık kilo alış verişleri de rejimdeyim diye püskürtmek keyifli bence... sürekli olanları tebrik ederim... ben mesela inerim inerim sonra bu kadar indiysem yemek hakkım der bırakırım, yerim yerim, sonra inerim inerim... severiz böyle işleri. aslında amaç sağlıklı ve dengeli beslenmeyi oturtabilmek, diyet falan denilince kasılıyor insan. malum yaş ilerliyor artık her şeye dikkat etmek lazım. :( tek kaygı fiziksel olmamalı ama lafta öyle gibi yaparız napalım her gün gülşen görüyoruz napalım.

Ben cevrenin kilo dikte ettirmesine, bir vucut algisinin olmasina biraz sinirleniyorum. Onun disinda sporu hayata yerlestirmek, genelde saglikli beslenip, arada kacamaklar yapmak hayati da zevkli kilar illa ki.

Ama bunu icsellestiremeyip, sirf belirli bir kiloya inmeyi dusununce, hem bu kisinin psikolojisine ters etki yapiyor hem de uzun vadede yararli bir diyet gerceklestirilememis oluyor. Bosu bosuna mutsuz bir hayat yasaniyor. Yine bi yukseldim yok yere :d

Yok demedim canım ya. Rejim neydi; rejim sevgiydi rejim gıdığını düşünmekti.pp

arada kiloma dikkat ettiğim oluyor
sonrası göbek
spor şart

Bir gün bile söylemedim, bir gün bile yapmadım.:)
Öyle yaşanır mı?:)

Bir gün bile söylemedim, bir gün bile yapmadım.:)
Öyle yaşanır mı?:)
Hocam kilo probleminiz var mı bilmiyorum ama bu durum çoğu insanın ve özellikle kadınların büyük sorunu.
Psikolojik yıpranmanın büyük çoğunluğu kilo problemi ve kendini beğenmeme durumundan kaynaklanıyor.
Lise yıllarında bir kız vardı bizim sınıfta, baya bir kilosu vardı ve yıllarca bir kere tenefüste görmedim onu. Kilo durumunu sorun ediyordu çünkü, örnekler çoğaltılabilir tabii ki.

Hocam kilo probleminiz var mı bilmiyorum ama bu durum çoğu insanın ve özellikle kadınların büyük sorunu.
Psikolojik yıpranmanın büyük çoğunluğu kilo problemi ve kendini beğenmeme durumundan kaynaklanıyor.
Lise yıllarında bir kız vardı bizim sınıfta, baya bir kilosu vardı ve yıllarca bir kere tenefüste görmedim onu. Kilo durumunu sorun ediyordu çünkü, örnekler çoğaltılabilir tabii ki.
Haklısın.
Fakat gerek aşırı kilo gerek aşırı zayıflık bazen psikolojik sorunlardan da kaynaklanabilir.
Yani bir döngü gibi birbirini geliştiriyor. Bu yüzden salt rejim değil psikolojik destek de beraberinde olmalı.
Erkekler çok problem edinmese de bu algısal durum bayanlarda daha yaygın, evet.
Ben hiçbir zaman çok zayıf ya da çok kilolu olmadım, oldukça aktifim.
Ama aile sofrası en'lerimden olduğu için rejim bir seçenek olmadı hiç.

Kahvaltıda pişileri götürürken teyzem anneme abla yaz geliyor nasıl gireceğiz bikinilere demişti. Annem ne var ya ne olacak bu yaşımıza kadar mayo giydik artık pareo bakarız kendimize deyince gülmekten kopmuştum ben : )

Hayatta çözümsüz bir şey yok : )

Hiçbir zaman diyet yapmadım.. çok yesem de yürüyüşü sevdiğimden diyete gerek kalmıyor

Geri