Sözlük Yıllarca çeyiz yapıp, evde kalınca kullanmaya başlayan insan.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Uzun zamandır çok kişiden duydum hatta aldıkları beyaz eşyaları de belli bir fark ile yenilemeye çalışıyorlar çünkü model çok geride kalmış oluyor. Mobilya mağazalarında düğün setleri oluyor ve her bütçeye uygun bir şeyler bulunabilir, zamanla da tamamlanır. Parayı köşeye ayırmak çok daha mantıklı yoksa kaç yaşında evleneceğinin garantisi mi var?
Garantisi yok tabi. Ama insanlarin mecbur oldugu konulardan biri bu, taksitle beyaz esya ve mobilya almak.

Ben tek ceyiz bolmune deginmek istiyorum.. bizim orda bir anne daha kizi kucukken dantel patik vs ormeye baslardi. Bana bile annem bir yigin dantel ordu... kucukken hatirliyorum azmi omuz goz el emegi var onlarda. Gunumuzde dantel kalmasada ben hepsini sakliyorum. Anne hatirasi... ilerde benim bir kizim olursa ona verip bak anne annen ormusdu bana demek isterim. Aslinda guzel eski gunler. Sanki tarihlesmis gibi simdi boyle konusulmasi bana uzucu geldi

Ben tek ceyiz bolmune deginmek istiyorum.. bizim orda bir anne daha kizi kucukken dantel patik vs ormeye baslardi. Bana bile annem bir yigin dantel ordu... kucukken hatirliyorum azmi omuz goz el emegi var onlarda. Gunumuzde dantel kalmasada ben hepsini sakliyorum. Anne hatirasi... ilerde benim bir kizim olursa ona verip bak anne annen ormusdu bana demek isterim. Aslinda guzel eski gunler. Sanki tarihlesmis gibi simdi boyle konusulmasi bana uzucu geldi
Haklısın aslında çünkü bazıları için önem arz eden konularda kendimizce görüş yazarken kırıcı olabiliyoruz. Bu gelenek bazı insanlar için halen önemli olabilir. Sen böyle yazınca ben de üzüldüm @Sezen ciğim.

Yalnız yaşayınca aldığın her şey kendi konforun ve evde geçirdiğin yaşam kaliten için oluyor. Evlenirim lazım olur diye aldığım tek bir tane eşya yok. Eeee bir gün olursa alsın bavulunu gelsin işte. Ev hazır eşya hazır onu bu tür masraflardan da kurtardım.
ay barış evinin içinin güzelliğini gördüm sus ağzını kırcam nefretlik şey :)))) evinin yeri çokzel yukarı yürüsen Atakule ayağıya yürüsen 15dakikada Tunalıya gidiliyor. çok nezih yer şeycim :))))

evde kalmış cümlesini görünce forumdan biri geldi aklıma,)

Evde kalmışımdır kimse begenmemistir sifatimi
ben: iş hayatim cok yogun evlenemedik yapacak bisey yok proje proje koşturduk.
@climax hsdhshshsh

Az önce hurçlar açıldı ve elde kalan son şeyler kullanıma alındı..
Artık çeyiz yapmanın devri mı kaldı.. yalnız ne güzel kokuyor her şey ya, annem sabun koymuş hep hurç içine.
Evlenecek olanlara kolay gelsin, ben vazgeçtim.

Konuya müteakip yaş 36’nın son evreleri ama benim hiç çeyizim yok lan

benim de hic ceyizim yok. sadece annemin, anneannemin ve halamin bana ozel hazirlamis ve ayirmis oldugu cemberler (igne oyasi?) var :p

Benim ceyizim,benim beynim.Kehkeh.

naftaline boğulmuş dantellerin sehpa üzerine çıkma vakti gelmiştir
üzücüdür

bence artık çeyiz yapılmıyor. yapılmamalı yani çok garip… ihtiyaç olunca alırsın işte ne üzcen kendini. ilk sayfadaki yorumumu yaşamak istemezsiniz. bi tek babaannemin bi fincan takımı vardı, köye gidip onu araklarsam çeyiz diye saklarım. yoksa gereksiz bi efor.

Benim çeğiz sandığımda da gün yüzüne çıkmamış küfürlerim var hiç modası geçmiyor ter temiz..

Arkadaşlar sandığı boşalttım şu an, artık herhangi bir çeyiz yok. Kalan ıvır zıvır kullanacağız artık.
Annem hâlâ söyleniyor.. seni evlendireceğim :)
Bayram temizliği bitti.

Geri