Sözlük Yıllarca çeyiz yapıp, evde kalınca kullanmaya başlayan insan.

• Kullanıcı Run
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Geçen gün 366 parça porselen takımımı çıkardım çeyizden bekle bekle nereye kadar..

Yalnız yaşayınca aldığın her şey kendi konforun ve evde geçirdiğin yaşam kaliten için oluyor. Evlenirim lazım olur diye aldığım tek bir tane eşya yok. Eeee bir gün olursa alsın bavulunu gelsin işte. Ev hazır eşya hazır onu bu tür masraflardan da kurtardım.

Taşınacak olmamız dolayısıyla açılan hurçlar beni duygusal boşluğa itiyor. Ne çok çeyizlik eşya var benim :(
Ah kızlar kaçırdınız benim gibi adamı, artık yanıp tutuşuyor olsanız da çok geç.
Forumda bir kaç kişi daha var çeyiz yapmayı bırakmalı, nick vermiyorum onlar kendini biliyor.

Şu elimdeki işi teslim edeyim beyaz eşyaları yenileyecem yeniden ahahaass

Nevresim takımları da çıktı, artık ben de umut yok. Çeyiz sandığı patladı ve ne varsa kullanıma açıldı. Eski eşyalar daha göze hoş geliyor şöyle bir baktım da.

Annemin zoruyla yaptığım birer dantel takımı, yatak odası takımı vb vardı. Ablam sürekli çeyiz hazırlardı, bense kitap alır okur, dikiş ve örgü yapardım. Çünkü evlenmeyecek ve maaşımı alınca şehir şehir gezecektim. Annem de kitap mı götüreceksin diye kızardı.
Çok da çeyiz hazırlamadım.:)
Ama ne oldu, ablamdan üç yıl önce 24 yaşında evlendim.:)
Şimdi hâlâ kutularda durur yaptığım şeyler, hatıra olarak.
Çok da abartmamak lâzım, eşya mutluluk demek değil, biraz da gösteriş.
Artık her şey var, kullanın gitsin.

Teyze kızım nasiplendi hepsindenn.

Keşkem bir tava bıraksaydım en ağırından..İnsan umuyor işte birgün kafasına fırlatırsın diye.:d

Çeyiz neydi? Kaldı mı hala?
Her şey o kadar çabuk eskiyor ve her şeyin o kadar çabuk modası geçiyor ki... Gereksiz bence.

"Evde kalmak" diye bir tanımlama asla olmamalıdır çünkü her insanın önceliği evlilik ya da çeyiz yapmak olmuyor.
Çeyiz hazırlamak ise gereksiz çünkü o karar alınırsa zaten ne gerekiyorsa da tedarik edilir.

"Evde kalmak" diye bir tanımlama asla olmamalıdır çünkü her insanın önceliği evlilik ya da çeyiz yapmak olmuyor.
Çeyiz hazırlamak ise gereksiz çünkü o karar alınırsa zaten ne gerekiyorsa da tedarik edilir.
Herkesin onceligi "evlilik" degil.
Ceyiz hazirligi tamemen Anneden cikan olaydir, gereksiz degildir.
O karar alinirsa bile hemen yapilamiyor. Gunumuz Turkiye'si buna musade etmiyor.:))

Herkesin onceligi "evlilik" degil.
Ceyiz hazirligi tamemen Anneden cikan olaydir, gereksiz degildir.
O karar alinirsa bile hemen yapilamiyor. Gunumuz Turkiye'si buna musade etmiyor.:))
Koşullara göre değişse de her ailede bu gelenek devam etmiyor. Çeyiz olmadan evlenen çok insan var ve bir şekilde ayarlanıyor.
Çeyizlerin çoğu sandıkta bekliyor ve çürüyor çünkü gençlerin tarzına hitap etmiyor.

Koşullara göre değişse de her ailede bu gelenek devam etmiyor. Çeyiz olmadan evlenen çok insan var ve bir şekilde ayarlanıyor.
Çeyizlerin çoğu sandıkta bekliyor ve çürüyor çünkü gençlerin tarzına hitap etmiyor.
Genclere hitap etmedigini kac kisiden duydun acaba?:) yahu simdi bi ev dizsen 100.000 tl civari masraf. Simdi ki gencler 1 veya 2 sene nişanlı kalıp oyle evleniyor. Sebebi de modern hayat adi altinda pahalilasma. O yuzden o bahsettigim sure icinde temel ihtiyac olan teknolojik aletleri aliyorlar.

Ablamın bir sandık dolusu vardı. Benim hiç ilgimi çeken bir şey değil çeyiz falan. Paran olsun hepsi alınır yani nedir? sklj

Yillardir o yaptiklari ceyizleri kullanani gormedim. hepsinin modasi gecmis, cirkin :s anacum bile bu sebepten hic bu konuda birikim yapmadi bize. ev tamamsa dugune yakin herseyi aliyoruz

Genclere hitap etmedigini kac kisiden duydun acaba?:) yahu simdi bi ev dizsen 100.000 tl civari masraf. Simdi ki gencler 1 veya 2 sene nişanlı kalıp oyle evleniyor. Sebebi de modern hayat adi altinda pahalilasma. O yuzden o bahsettigim sure icinde temel ihtiyac olan teknolojik aletleri aliyorlar.
Uzun zamandır çok kişiden duydum hatta aldıkları beyaz eşyaları da belli bir fark ile yenilemeye çalışıyorlar çünkü model çok geride kalmış oluyor. Mobilya mağazalarında düğün setleri oluyor ve her bütçeye uygun bir şeyler bulunabilir, zamanla da tamamlanır. Parayı köşeye ayırmak çok daha mantıklı yoksa kaç yaşında evleneceğinin garantisi mi var?

Son düzenleme:
Geri