Yıllara Göre AYT Edebiyat Soru Dağılımı

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yükseköğretim
Konu sahibi son olarak 24 gün önce görüldü
KONULAR2018201720162015
Sözcükte Anlam*32*
Cümlede Anlam1543
Paragrafta Anlam3121415
Sözcük Türleri**21
Eylemsi****
Çekim Ekleri****
Karma Dilbilgisi*312
Yazım Kuralları*111
Anlatım Bozuklukları***1
Noktalama İşaretleri**1*
Yazınsal Türler**12
Söz Sanatları1212
Tiyatro*11*
Sözlü Anlatım Türleri**1*
Şiir Bilgisi3322
İslamiyet Öncesi ve Dönemi
Türk Edebiyatı
*112
Halk Edebiyatı133*
Divan Edebiyatı5445
Edebiyat Akımları1111
Tanzimat Edebiyatı3132
Servet-İ Fünun Ve Fecr-İ Ati Edebiyatı1324
Milli Edebiyat1211
Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı4111012
TOPLAM24565656

Ales içinde bir kaç paylaşım isteriiiizz eyyy @Dem

Tabiki paylaşırım. Hatta sormak istediğin özellikle bir soru varsa linkteki konuya da yazabilirsin =)

Tabiki paylaşırım. Hatta sormak istediğin özellikle bir soru varsa linkteki konuya da yazabilirsin =)
Oleey ! Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Dem
Yeni nesil paragraf sorularına uyum sağlayamadı öğrenciler henüz. Zorlaştı artık paragraflar. Sadece ÖSS için değil, LGS için de böyle oldu.

Yeni Nesil soru olarak ifade edilen sorular kişilerin ezbercilikten kurtulup muhakeme yeteneğini artırmalarını gerektiren sorular aslında. Bu nedenle de soru kalıpları çok uzun ve öğrenciyi korkutuyor. Oysaki soruyu okumaktan korkmasalar düşünen beyinler yetiştirmeyi hedefleyen sorular olduğunu ve biraz yorum yaparak rahatlıkla çözülebileceğini görecekler.
Ancak genel olarak kitap okumaktan uzak sadece sınav senesi gelince okunan kitaplarla bu işin olabileceğini düşünen ebeveynler olduğumuz için sınav yılında çocuğa onca işin üstesinden gelebilecek zamanı varmış gibi bir de kitap oku diye baskı yapıyoruz. Ben öğrencilerime eğer ki sınav senesindeyse kitap okumak yerine paragraf testi çözmelerini söylüyorum ve çalışma programlarına her gün düzenli çözülmesi gereken paragraf testlerini ödev olarak ekliyorum. Eğer kitap okumak istiyorsa, okumasını söylüyorum. Çünkü kitap okuma alışkanlığı sınav yılı geldiğinde "OKU" demekle olacak birşey değildir. Ebeveyn olarak okumayı öğrendiği andan itibaren örnek olunarak kazandırılabilecek birşeydir.

Geri