Yıllar geçse de akıldan çıkmayan ders terimleri

Konu sahibi son olarak 2424 gün önce görüldü
Es es pas pas depas depas ef depas ef dep

Karşı bölü hipotenüs
Komşu bölü hipotenüs
Karşı bölü komşu
Komşu bölü karşı

komşular =cosinüs, kotanjant

Son düzenleme:
Nie
Ohne
Seife
Waschen

Asla sabunsuz yikamamak.

Norden Osten Süden Westen
Kuzey Bati Güney Kuzey

Cevirince olmuyo.

A Priori
Kral bir terim.

Ben de çok severim hocam.. A Posterioriden daha hoş geliyor.:emoji_sweat_smile:
Kant'ın ruhu da şad olsun.
Bu terimi ilk kez lisede felsefe dersimize giren okul müdüremizden duymustum.
O kadar güzel telafüz ediyordu ki..sanirim onun etkisinde kaldim.
A Prioooori diye.
O harfini basa basa söylüyordu bir de dudaklari o sekili aliyordu.
Bir a posteriorik sonuc diyebilir miyiz hocam?
Hocalarin bireyde parlattigi yeteneklerin dahilinde...

Hos geldin canim benim.
Havalardan etkileniyor musun?

Bu terimi ilk kez lisede felsefe dersimize giren okul müdüremizden duymustum.
O kadar güzel telafüz ediyordu ki..sanirim onun etkisinde kaldim.
A Prioooori diye.
O harfini basa basa söylüyordu bir de dudaklari o sekili aliyordu.
Bir a posteriorik sonuc diyebilir miyiz hocam?
Hocalarin bireyde parlattigi yeteneklerin dahilinde...

Hos geldin canim benim.
Havalardan etkileniyor musun?
Ne güzel anlattın canım hocam.:emoji_heart_eyes:
Ben ne yazık ki lisede felsefe dersi görmedim, bizim zamanımızda sadece Edebiyat bölümü alırdı. Ben Fen bölümü mezunuyum. Ama seçmeli Psikoloji ve Sosyoloji görmüştüm. Hocamı çok severdim, insandı, çok naif bir beyefendiydi.
İlk defa üniversitede Bedia Akarsu'nun bir yıl konuk hoca olduğu Felsefeye Girişle tanıdım A prioriyi. Hocamız Almanya kökenli, Türk Dil Kurumu üyeliği de yapmıştı. Belki bilirsin, Felsefe terimleri sözlüğü de var. Bize ilk yıl ondan aldırmıştı. A priori'yi Uluğ Nutku ile sevdim diyebilirim.
Onun da Almanya geçmişi var. Bir dönem Sistematik Felsefede yalnızca Kant'ı gördük. Kesinlikle a posteriorik sonuçların izleri var. Fakat estetik yine A prioride sanki.:)
İstanbul'un tipisine mazhar oldum. Ancak üç gün yetti İstanbul. Doğum yerim ama, doyduğum yer daha güzelmiş. Özleye özleye geldim.:)

Ne güzel anlattın canım hocam.:emoji_heart_eyes:
Ben ne yazık ki lisede felsefe dersi görmedim, bizim zamanımızda sadece Edebiyat bölümü alırdı. Ben Fen bölümü mezunuyum. Ama seçmeli Psikoloji ve Sosyoloji görmüştüm. Hocamı çok severdim, insandı, çok naif bir beyefendiydi.
İlk defa üniversitede Bedia Akarsu'nun bir yıl konuk hoca olduğu Felsefeye Girişle tanıdım A prioriyi. Hocamız Almanya kökenli, Türk Dil Kurumu üyeliği de yapmıştı. Belki bilirsin, Felsefe terimleri sözlüğü de var. Bize ilk yıl ondan aldırmıştı. A priori'yi Uluğ Nutku ile sevdim diyebilirim.
Onun da Almanya geçmişi var. Bir dönem Sistematik Felsefede yalnızca Kant'ı gördük. Kesinlikle a posteriorik sonuçların izleri var. Fakat estetik yine A prioride sanki.:)
İstanbul'un tipisine mazhar oldum. Ancak üç gün yetti İstanbul. Doğum yerim ama, doyduğum yer daha güzelmiş. Özleye özleye geldim.:)
Tanimiyorum canim hocam.
Ama tanimak isterdim.
Zira Felsefi kaynaklarini Almanca dan Türkce ye cevirebilmek büyük filolojik bilgi ister.
Sansliymissiniz.
Evet A Priori estetik duruyor kulaga da hos geliyor.:D
Dikkat ediniz kendinize.

Geri