Yilbaşi Neyimiz Olur..?!..

Konu sahibi son olarak 969 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YILBAŞI NEYİMİZ OLUR?!..
-Yılbaşı neyimiz olur? diye soruyorum. Fakat,
-29 Ekim'imiz midir, 30 Ağustos'umuz mudur, Şeker Bayramı'mız mı, Kandilimiz mi, Kurban Bayramı'mız mı? diye sual açmak da yersiz olmazdı.
Biz muharremlerle, martlarla başlayan yıllar da biliriz... ki, hiçbiri böyle şımarıklıkla, böyle ayyaşlıkla, böyle kumarbazlıkla açılmazdı. Hepsi efendi yıllardı.
Memleketimize, herhalde, Beyoğlu'ndan giren, Haliç'i atlayarak Fatih'lere, Aksaray'lara, sonra Rumeli'ye ve Boğaz'ı aşarak önce Kadıköy'lere, Moda'lara ve sonra Üsküdar'lara ve oradan Anadolu'ya geçen bu bunak neyimiz olur: Babamız mı, dedemiz mi, amcamız mı, yoksa Avrupalılıktan pirimiz mi?
İstanbul'un Tepebaşı'ndan Adana'nın Tepebağı'na kadar her yeri bilen, her yere uğrayan bu moruk kimdir, necidir?
Bir resmine bakarsanız Havarilere, öteki resmine bakarsanız Rasputin'e benzeyen bu iskambil papazı, aramızda nenin nesidir... bunu hiç merak ettiniz mi?
Siz bırakın da ben söyleyeyim onun kim olduğunu: O Haçlı Seferlerinden kalma bir kılınç artığıdır. O zaman silahla giremediği yerlere, şimdi beyaz sakalıyla saygılar ve sevgiler toplayarak girebiliyor.
O evimize girerken eşeğini kapımızın halkasına bağlayan bir Piyer Lermit'tir... Kardeşlerini Mukaddes savaşa hazırlamaktan geliyor.
O, adıyla sanıyla bir misyonerdir ki, şu memlekette ocağına incir dikildikten sonra, kılığını değiştirmiş... ve bizi avlamaya, kucağında getirdiği oyuncaklarla en can alıcı noktamızdan; çocuklarımızdan başlamıştır.
Bu cömertliğinin karşılığını istemeyecek mi sanıyorsunuz, fedakârlığının sebebini düşünmediniz mi?
Bırakın onun hakkından ben gelirim: İşte sakalını çekince gördünüz... sakalı elimde kaldı ve altından Lüsifer çıktı.
Bilirsiniz ki casuslar da kıyafetlerini ekseriya böyle değiştirirler.
Bu, mezar beğenmeyen hortlağa ya mezarını gösterin, yahut bırakın: Haç'ında çarmıha gereyim onu.
Tehlikeyi sezer de kendiliğinden gitmeye kalkarsa çıkarken ceplerini yoklamayı unutmayınız: Muhakkak bir şeyimizi çalmıştır.
Arif Nihat Asya: Noel Baba - 1960

Tamam lan rahatlayın işte .. Yılbaşında kelleler alındı sözde müslümanlar cenneti garantiledi .. Hay sizin o çürümüş vicdanınıza tüküreyim ..

Tamam lan rahatlayın işte .. Yılbaşında kelleler alındı sözde müslümanlar cenneti garantiledi .. Hay sizin o çürümüş vicdanınıza tüküreyim ..

sen bu işi müslümanlarım admaya çalişiyorsun...bende sizin gör gözlerinizi açayım...

15780993_10155159454904123_4094759718220208946_n.jpg

sen bu işi müslümanlarım admaya çalişiyorsun...bende sizin gör gözlerinizi açayım...

Önce düzgün yazmaya gayret et eleman bir de yazdığın şifreleri çözmekle uğraşmayalım ..
O harika beyninle bana iftira atacağına kalk ölenlere ALLAH'tan mağfiret dile .. Hani senin gözünde pom yoluna gittiler ya zaten hiç değilse onlar adına ALLAH'tan af dile de bende senin vicdanlı ve ihlaslı bir Müslüman olduğuna kani olayım ..

Önce düzgün yazmaya gayret et eleman bir de yazdığın şifreleri çözmekle uğraşmayalım ..
O harika beyninle bana iftira atacağına kalk ölenlere ALLAH'tan mağfiret dile .. Hani senin gözünde pom yoluna gittiler ya zaten hiç değilse onlar adına ALLAH'tan af dile de bende senin vicdanlı ve ihlaslı bir Müslüman olduğuna kani olayım ..

biz bu kadar yaza biliyoruz milletti eleştireçeğine önce kendini eleştirb ondan sonra milleti eleştir insanları küçümsemene gerek yok belki bu kadar yazabiliyorum sanane ..dengesisiz ne biliyorsun ölen kişiler bo...yerine gittidiye gelime konuşduğumu ..kim olursa olsun bizim kimsenin arkasindan bok yoluna gittidiye bil kelime konuşmayız demekki sizler öylesiniz diye bizleride öyle zannediyorsunuz..bizler asla ölenin arkadasında öyle ahlaksız gelimelern konuşmayız insan kendi nasılsa diğerinide öyle görürmüş ..biz her ölen kişinin arkasın söyleyeçeğimiz kelime bellidir ...RABBİM AMELİNCE yardımcısı olsun ..bunun aklından çıkarma arkadaşim kimseyi küçümsemem belki belki bu kadar yazabiliyorum ...sen belki benden daha üstün yazıyoruz olabilir saygı duyarım ama sende saygı duy....

Doğum günü kutlanmadığında trip atan insanların yeni bir yılın yıldönümünü kutlamaya kulp takması hoş değil. Miladi takvim hicri takvim arsında da seçim yapabilir.

biz bu kadar yaza biliyoruz milletti eleştireçeğine önce kendini eleştirb ondan sonra milleti eleştir insanları küçümsemene gerek yok belki bu kadar yazabiliyorum sanane ..dengesisiz ne biliyorsun ölen kişiler bo...yerine gittidiye gelime konuşduğumu ..kim olursa olsun bizim kimsenin arkasindan bok yoluna gittidiye bil kelime konuşmayız demekki sizler öylesiniz diye bizleride öyle zannediyorsunuz..bizler asla ölenin arkadasında öyle ahlaksız gelimelern konuşmayız insan kendi nasılsa diğerinide öyle görürmüş ..biz her ölen kişinin arkasın söyleyeçeğimiz kelime bellidir ...RABBİM AMELİNCE yardımcısı olsun ..bunun aklından çıkarma arkadaşim kimseyi küçümsemem belki belki bu kadar yazabiliyorum ...sen belki benden daha üstün yazıyoruz olabilir saygı duyarım ama sende saygı duy....

Tribünlere oynama eleman .. Sen kimsin ki nezdimde, yerin ne ki hayatımda seni küçümsemekle zaman kaybedeyim .. Yazdığın hemen her ileti de bozuk Türkçe kullanıyorsun ben de seni uyarıyorum .. Acıların çocuğu triplerine girmek yerine uyarımdan pay alıp imlana dikkat bana da teşekkür et geç .. Hiç kimse mükemmel yazmıyor burada ama senin ki hakikaten çok bozuk biraz dikkat yahu ..

Dün 40 kişi yılbaşı kutladılar diye öldürülmüş sen uykudan kalkar kalkmaz yine şu yılbaşı kutlayanlara bir saydırayım kafasındasın ..
La vallahi yeter tebliğin de canına okudunuz .. Millet gerildi insanların canı yanıyor şimdi sırası değil .. Hiç mi halden anlamıyorsunuz bu kadar mı vicdanınızı hırs bürüdü .. Destur deyin artık la ..

Arkadaşlar merhaba.
Malumunuz yılbaşı kutlamalarının gerçekleştiği gecede 39 kişinin ölümüyle sonuçlanan bir saldırı gerçekleşti.
Açılan konu bir eleştiri yazısı olmakla birlikte, Arif Nihat Asya'ya ait bir eser olsa da, şu sıralar yaşadığımız hassas durum için bu tarz konu başlıklarını biraz daha ertelemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca küfür etmeden iki üç cümle kuramayan arkadaşlarımız da bu konuya dahil.

Konu bir süre kilitli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri