Yılbaşı kutlayanların akıbetine dair Hadisi şerif ve açıklama

Konu sahibi son olarak 981 gün önce görüldü
ne demek seni irkalamaz. konusunu açtığın günahkarlıkla suçladığın yılbaşını kutlayanlar seni irkalıyorsa yılbaşını kutlamayacak süper imanlı müslüman olarak senin ne yapacağın da yılbaşını kutlayanları irkalıyor. ben de kutlayacağım yılbaşını o yüzden çatır çatır anlatacaksın burda ne yapacağını. kaç rekat namaz kılacaksın, kaç tl zekat vericeksin yılbaşında bunları yazıyorsun hemen görücem. :cici:
Emrin olur hemen yazıyorum sizin gibi dengesizlere ne anlatsam boş kafaniza göre takilin

Herkes istediğini yapmakta özgür. Bu kadar kasmayın

IrKalamaz beni vazgeçmem hayatta!
Herkes gidecek yanında ben kalıcam!
Gitsin kimin olursa olsun demişsin
Hay hay seni mi kırıcam?
Tabii ki senin olucam

ne demek seni irkalamaz. konusunu açtığın günahkarlıkla suçladığın yılbaşını kutlayanlar seni irkalıyorsa yılbaşını kutlamayacak süper imanlı müslüman olarak senin ne yapacağın da yılbaşını kutlayanları irkalıyor. ben de kutlayacağım yılbaşını o yüzden çatır çatır anlatacaksın burda ne yapacağını. kaç rekat namaz kılacaksın, kaç tl zekat vericeksin yılbaşında bunları yazıyorsun hemen görücem. :cici:

ahdhhsbahshshahshx

Ferdi ve sosyal planda ortaya çıkan, dinde benzeşmenin farklı türleri ve hükümleri vardır:

1. Tabiî benzeşme: İlim ve teknikte kullanılan metotlardaki benzeşme, yürüme, yemek yeme, bazı vasıtaları kullanma gibi batıl perestlere benzemenin kaçınılmaz olduğu tabiî durumlardaki benzeşmedir.

2. Mekruh olan benzeşme: Benzeşmenin sorumculuğu gerektiren en hafif şeklidir. Örneğin, putperestlere benzeme olduğundan, canlı resimleri içeren duvar halıları, yastıklar ve tablolarla evi donatma veya bu şekilde bezeli elbise giyme, genellikle fukaha tarafından mekruh sayılmıştır.

3. Haram olan benzeşme: Yahûdi, Hristiyan, Budist, Materyalist ve benzeri batıl dinlerin ve ideolojilerin mensuplarına özgü olup, İslâm'ın emirleri ve yasakları ile çatışan hususiyetlerinde onlara benzemek. Alkollü içki içmek, ikram etmek, imâl etmek ve ticaretini yapmak gibi.

Hz. Peygamber Efendimiz (asm), mümin olmayan toplumların bayramlarının ve kutsal günlerinin onlar gibi kutlanmasını yasaklamıştır. Zira bu, sosyal bütünlüğün korunması, cemaatin dağılmaması ve dejenere olmaması için gereklidir.

Toplumun değerlerine ters düşen yabancı ve zararlı etkilere açılma ve o toplumun kendi değerlerinin zayıflamasına, solmasına ve unutulmasına yol açabilir. Dıştan gelecek zararlı etkilere kendisini kapamayan fert ve toplum er geç çöker. Bundan dolayı olsa gerek ki, Peygamber Efendimiz (asm),

"Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o, onlardandır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, Beyrut 1985, II/50)

buyurmuştur. Binaenaleyh, inananlar için bir bütün halinde yaşanması gerekli olan İslâm dininin tatbik edilmesi istenen ana prensiplerinden biri de ferdî, ailevî ve sosyal hayatın her bir safhasında batıl din ve ideoloji mensuplarına benzemek (teşebbüh)den sakınmaktır.

Müslümanın kendi inançlarına ters düşenlere benzemesi, dünyada şahsiyet zafiyetine, gittikçe kendisine ve değerlerine yabancılaşmaya ve karşıt güçlere uşak olmaya sevkedecek; ahirette ise azaba yol açacaktır. Bunun için Müslümanın İslâm'ı öğrenmesi, bid'atlerden kaçınması, haramlardan uzaklaşması, batılperestlerle içli-dışlı olmaktan uzak durması gerekmektedir.

-alıntı-

Ya artık yönetim olarak sabit konular açalım her yıl farklı yerde dönüyor bu muhabbetler. Tek bi yerden cevap atalım, her konuya yetişmek zor oluyor Fernando

bir şeyleri kutlamak günahsa "Kutlu Doğum Haftası" bütün Müslümanların kendileri için Cehennem yolunu çizdiği hafta mı oluyor?

Konu; kutlama, kutlamama meselesi değil!
Konu; inançlarına ters düşecek ve gayri meşru bir şekilde birilerine benzeme veya (benzememe)
(Sözüm, islam inancında olanlara tabi.Diğerlerine sözüm meclisten dışarı.)

Celalettin beyler buralara uğramış.

La futbolcu naptın sen Bunlara? İçi hiddet dışı çılgınlık olmuş ya. Değişik zamanlarda depdenişik oryantal düşünceler sızıntı yapmış.

Günahı sevabı farzı mekruhu belli bu işlerin sen yaparsın yada yapmassın
Bunlardan birini yapmadığında yaptığın diğer sevapları yada günahları yok etmiyor
İman gücün azalıp çoğalıyor bu sürekli yaptığın bir işte ustalaşmak gibi birşey

Bazıları için islamiyet = Ak parti olmuş
Az sıyrılın şu düşünceden

Günahı sevabı farzı mekruhu belli bu işlerin sen yaparsın yada yapmassın
Bunlardan birini yapmadığında yaptığın diğer sevapları yada günahları yok etmiyor
İman gücün azalıp çoğalıyor bu sürekli yaptığın bir işte ustalaşmak gibi birşey

Bazıları için islamiyet = Ak parti olmuş
Az sıyrılın şu düşünceden

Yönetim şu yorumu forumun en üstüne sabitleyip büyük puntolu harflere çevirin .. Üstüne altına ışıklandırma yapın ve foruma her girenin gözüne gözüne sokun ..

Yılbası ile AK Parti arasında ne gibi bir baglantı olabilir Sirius ?

Konu nedir ben mi yanlıs bir konudayım acaba ?

Sensör mü var kardeş vücudunda?

[YOUTUBE]uRH7ddY1aHo[/YOUTUBE]

Akp denilince konuya düştün hemen.

Celalettin beyler buralara uğramış.

La futbolcu naptın sen Bunlara? İçi hiddet dışı çılgınlık olmuş ya. Değişik zamanlarda depdenişik oryantal düşünceler sızıntı yapmış.

bunlara bir şey yapmaya gerek ki bunlar her konuyu alıp başka yerlere cekiyorlar:hile:

"Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o, onlardandır." (Ahmed b. Hanbel, Müsned, Beyrut 1985, II/50)
Yazıda tek doğru cümle bu olsa gerek.
Arap'a benzemek için dinimizi bile vehabi- selefi aanlayışın elemanlarına teslim ettiler.

Bizim milli görüşçülerimizin neden ''muaviye islamı''nı parlatmaya çalıştıkları, Esat'ı ''katil Esed'' yaptıkları şimdi çok net anlaşıldı.

Medine'yi yağpmalayıp Peygamberimizin kabrini dahil yerle bir edenlerin takipçileri milli görüşçüler, Arap'a olan hayranlıklarını, Türk'ü horlayarak sindirerek kutladığı yılbaşını itibarsızlaştırarak yerine getirdiklerini sanıyorlar. Oysa Araplaştıklarının bile farkında değiller.

Araplar'ın ileri gelenleri bile bu ''vahabi- selefi'' anlayıştan rahatsızlar. Kendi içlerinde içten içe bu anlayışa karşı bir cephe oluşmakta iken bizdeki ortaçağ kafalılar hala imam rabbani, beyazıt bestami denilen şark kurnazlarının peşinde gezinip durmaktalar.

Yavaş yavaş bu muhabbetleri başlatayım da ümmet tartışsın.

Geri