YGS'ye Din dersi eklenmesini dogru buluyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 900 gün önce görüldü
YGS'ye Din dersi soruları eklenicekmis bu konuda sizin görüsünüz nedir ? Sizce dogru mu ?

Hee çok doğru.
Sınava kalmış şurda 3aydan az.
Akıllı ÖSYM başkanımız çalışıyor (!)
Hayır yani ben bi şekilde geçebilirim sorular genel din olursa,
Ya Hristiyan Türkler vs ne yapacak?
Şıklarda 'Muafım' diye bir seçenek var mı?

Eski sistem olan ÖSS'de 5 ile 7 arası din dersi sorusu zaten soruluyordu yapmak istemeyen muaf tutulup karşılığı olan başka soruları çözüyordu o yüzden YGS'ye bu soruların tekrar sorulması pek bir şeyi değiştirmeyeceği kanaatindeyim

karşı değilim olabilir çünkü bildigim kadarıyla bütün lise ve dengi okullarda din dersi var yani seçmeli bir ders değil sonuçta bu pekte bir fark yaratmaz sanırım :)

Bütün Liselerde ortak Resim, müzik, beden eğitimide var onlarıda sorsunlar :)

Bütün Liselerde ortak Resim, müzik, beden eğitimide var onlarıda sorsunlar :)

şimdi dediginle din dersini bir tutarsan saçma olur o dediklerini zaten güzel sanatlar ve konservatuar beden egitim vb. türde bölümler yada okullarda zaten soruyorlar bildigim kadarıyla mülakatı ve ayrıca sınavı oluyor din dersiyle nasıl bir tutarsın şaştım vallahi :)

şimdi dediginle din dersini bir tutarsan saçma olur o dediklerini zaten güzel sanatlar ve konservatuar beden egitim vb. türde bölümler yada okullarda zaten soruyorlar bildigim kadarıyla mülakatı ve ayrıca sınavı oluyor din dersiyle nasıl bir tutarsın şaştım vallahi :)

böyle düsünürsek Din ile ilgili de bir çok bölüm var üniversitede :) karşımıyım diye sorarsan degilim ama başkalarını da düşünmek lazım o sınava sadece biz müslümanlar girmiyoruz ve kararında sınava 3 ay kala açıklanmasını biraz saçma buldum :)

biraz daha erken söyleselermiş güzeldi..dersanelerde bile din dersi öğretmiyorlar sınava çalıştırmadılarki..

Ayrıca din dersi gelsin tabiki ama bu bu sene değil gelecek sene olsun.

böyle düsünürsek Din ile ilgili de bir çok bölüm var üniversitede :) karşımıyım diye sorarsan degilim ama başkalarını da düşünmek lazım o sınava sadece biz müslümanlar girmiyoruz ve kararında sınava 3 ay kala açıklanmasını biraz saçma buldum :)

iyide Tuncay demin ne dedim okumuyor musun yapmak istemeyen muaf olup dengi olan soruları çözüyordu zorunlu değildi yani :)

Hepimizin adını kısalta kısalta üç harfe indirdiğimiz dersten bence "tüm vatandaşlar mes'ul kılınmalı" Çünkü dersin orjinal adı DİN KÜLTÜRÜ ve AHLAK BİLGİSİ her ne kadar içeriği islamiyet odaklı olsada aslolan DİN KÜLTÜRÜ kazandırmak ve AHLAK BİLGİSİ vermektir. Yani ben bir müslümansam Budizm ile ilgili de bilgim olmalı ateistlik ile de... Bir hırstiyan yada musevinin de İslamiyet hakkında bilgisi olmalı DİN KÜLTÜR bu demektir.

AHLAK BİLGİSİ ise tüm din mensupları için evrensel bir konudur. Biz müslümanlar en mükemmel AHLAK anlayışının İslam dininde olduğunu kabul ederiz. Ama diğer din mensuplarının da benimsediği bazı ortak ahlaki bilgileride yok sayamayız ki zaten İslam dini hepsini içeriyor.

TATLI iFt din ve inanç tüm insanların ortak değeri "inanmıyorum" diyen biri bile inanmadığına inanmış değil mi? Olayın üniversite bölümleriyle alakası yok... Ama resim müzik yada beden eğitimi daha yeteneksel konular ve bunların bu konuyla alakası yok...

yahu konu ile alakası olsun diye değil zaten :) yinemi bi konuda yanlış anlaşıldım açık olcam 3 ay kalımı haber verilmesini saçma ve dogru bulmadım yılbaşında bu konu hakkında bilgilendirme olabilirdi ayrıca ygsde de sorulacak olmasından rahatsız olmadım ve destekliyorum demek istedim :)

din dersinin bu akdar sorun olacağı gerçeği gerçekten komik ya bu kadar mı korkutuyor sizleri?:D

düşünülecek o kadar daha sorun varken bu sınav hakkında din dersiini böylesine korkucu görmek bilgisizlik korkusundan fazlasını açıklamaz bana komik gelen ayrı şeyde aman Allahı mdersaneler biel çalıştırmadı nasıl yapacağızz:D sanki dinini dersanaden başka yerde öğrenmiyor insan:D sadece 3 ,5 soru yanii ki bu sınavda çıkan bir çok sorunun ileride giriceği bölümle hiç bir alakası yokken çalıştığın konualr ve soruları sorgulamayıp bir kaç din sorusunu böyle sorgulamak gerçekten komik ve garip

Öğrenciler çalışmamış dedikleri gibi sınava 3 ay kalmış işte o yüzden.. bunu daha önce demeleri lazımdı..

Sadece 3 ay var, bence yeter. Din dersi de o kadar zor bir şey değil ki zamandan bir kayıpları olmaz ki. Liseler için bir zaman kaybı olacağını düşünmüyorum belki liseyi bitirmişler için olabilir.

temel inanç esasları, Allah'ı nitelendiren sıfatlar, hasenad, sebeb-ül nüzul, tefsir, mükhem ayet, müteşabih ayet, muflis, mevlit, yesevilik, nusayrilik....
100 tane univ.e hazırlanan ogrenciye sorun, bakalım kaç cevap gelecek. ayrıca wbuna dinden kaçmak diyemezsinitz. 1 mat sorusu icin yüzlerce soru cözuyoruz. 3 ay kalmış, tarih soruları, cografya sorularının sayısı düştü. 1 net bizim icin ne kadar önmli. bu 5 soru temel din bilgisinden cikmazsa gitsin netler...

Geri