YKS ygsde sizce neyapmalıyım

Konu sahibi son olarak 3874 gün önce görüldü
Arkadaslar bu sene ygsye calısıyorum ,ıstedıgım meslek radyo ve tv fakat sözelimin (tarih,felsefe vs) kotu oldugunu düşündüğüm için baska mesleklere yöneldim.Meslek lısesıyım muhasebe okuyorum normal derslerı gormedıgım ıcın korkum var ama fen , mat ve geo alanlarında kendıme guvenıyorum sizce sınava sayısaldan mı esıt agırlıktanmı gırmelıyım? benım ıcın hangısı daa olanaklı olur fikirlerinizi merak edıyorum. Tesekkur ederım. :hello:]

Maddi imkanın varsa özel ders almalısın sınava az kaldı
konu çalışıp test çöz sürekli
ben kitap okumanı tavsiye ederim ösym %80 paragraf ve anlama yönelik soruyor

çok kitap okumak soruyu kavramanı geliştirir nce mesleğini sonra seçeceğin bölüme karar ver gerisi hallolur

RTS istiyorsan bol bol türkçe sorusu çözmekten başla derim.
Felsefe grubu çalışması zevkli derslerdir (Felsefe,sosyoloji,psikoloji, mantık)
hele mantık'ın olayını kavradı mı tek soru kaçırmazsın neredeyse.
RTS TS-1 den alıyor matematiğinin iyi olması sana avantaj sağlaycaktır o yüden.Türkçe,Edebiyat sosyal bilimlere ağırlık vermelisin.
Ygs'de Türkçe sorularının çoğu paragraf şimdiden bol bol soru çözmeye başla.Sosyal bilimlere de çalış Tarih Coğrafya vs. İşin matematiği yok yani oturup bol bol ezber yapman lazım.

istediğin bölüm boş bi bölüm.okumana değmez.eşit ağırlıktan bi şeyler yapmayı dene.ama ben yabancı dil'den denemeni isterim.tabii ki dilin iyiyse.değilse,eşit ağırlık.

Ben de bu yil universite sinavina girmek ve igilizce mutercim tercumanlik okumak istiyorum. Ama mezun olali uzun yillar oldugu icin sinav hakkinda hicbir bilgiye sahip degilim. Istanbul icersine vakif ya da devlet universitelerinden herhangi birini kazanmam icin ygs de hangi sinava girmem ve ka puan almam gerekir ? Lys de kac soru yaparsam iyi bir puan alirim? Bilgisi olan arkadaslar yazarsaniz sevinirim. Forum ortamina cok hakim degilim

Geri