YGS sonucuna göre.....[Yardım lütfen]

Konu sahibi son olarak 4812 gün önce görüldü
Arkadaşlar ygs puanım ne yazikki 180 altı olduğu için açık öğretim 2 yıllık bölümlerden birine gitmek istiyorum bilgi ve deneyimi olan arkadaşlar bu puana göre bana girebileceğim 2 yıllık açık öğretim bölümlerini yazabilir mi? Şimdiden çok teşekkürler

Ygs puanları ;

Puana göre girebileceğim bölümlerin hepsini ya da aklınızda olanları yazarsanız çok ama çok sevineceğim.

@exeque12 sanırım turizm ve işletmeyi 2 yıllık okuyabiliyorsun o bölümlere yönelmeni tavsiye ederim

Düz lise mezunuysan bu puanla ancak turizm olur dostum sözelle girebilirsin yani :/

Okulun Sana 30 ile 40 Arası bir puan vericek. Bu aldığın puanların hepsinin üzerine eklenicek bu puan. Açıköğretimden birçok bölüme gidebilirsin. Açık Öğretim Bölümlerini İnternetten bir araştır Hangisini yapabilirim diyorsan ona yönel. Temmuza Kadar düşünme Hakkın var acele etme Vakit çok.

açıkögretimde bazı bölümler harici barajı geçmek yeterli . bazı bölümler var onlar sadece onlar puanlı onlara 4 yıllık o yüzden kitapçık basıldıgı zaman görebilirsin zaten şuan tam olarak hangi bölümler var bilmiyorum.

Okulun Sana 30 ile 40 Arası bir puan vericek. Bu aldığın puanların hepsinin üzerine eklenicek bu puan. Açıköğretimden birçok bölüme gidebilirsin. Açık Öğretim Bölümlerini İnternetten bir araştır Hangisini yapabilirim diyorsan ona yönel. Temmuza Kadar düşünme Hakkın var acele etme Vakit çok.

o zatn punanına eklenmiş olarak yayınlanmıyor mu ? ygs baraj puanıda 140 mış bu arada :p

2013 YGS’de 140 ve 180 barajı
kaynak: http://www.habergazete.com/haber-detay/1/16127/-YGS-2013-Baraj-Puani-Kac-2013-03-28.html

Bencede istediğin bölüme girebilirsn 2 yıllık değil 4 yıllık oku.. Yada en güzeli ne yap biliyor musun 2 yıllık üniversite oku sonradan 2 yıllık açık öğretime tamamla en güzeli.

Ha ilelde ben açık öğretim okuyacam diyorsan 4 yıllık oku derim..
Kamu yönetimi
İşletme
Edebitat bölümü
muhasebe
iktisat bölümü
varda var katılabilirsin hepsine :)
2 yıllık bankacılıkta var sanıırm..

Düz lise mezunuysan bu puanla ancak turizm olur dostum sözelle girebilirsin yani :/

Bilgi aldığım diğer insanlar adalet hariç yani kontenjanlı bölümler hariç istediğime girebileceğimi söylemişlerdi.Sadece turizm olacağını sanmıyorum tabi ki yinede araştırmak gerek net bilgi için ölüyorum 1 haftadır :D

4 yıllıkta girebiliyorum sanırım?

o zatn punanına eklenmiş olarak yayınlanmıyor mu ? ygs baraj puanıda 140 mış bu arada :p

kaynak: 2013 YGS Sınavının Baraj Puanı Kaç?

YGS baraj puanı 180 değil mi yahu yani lys için açık öğretim için evet 140 olması gerek yanlışlık olmasın da bu haber çok kafa karıştırıcı olmuş :icon_wink:

kaynak: 2013 YGS Sınavının Baraj Puanı Kaç?

Hayır canım Okul puanı Lys ye girmesen bile LYS Puanları açıklandığında Eklenir puan tablona. yani Bu Arkadaş LYS ye giremeyecek ama Lys puanları açıklandığında okulunun vermiş olduğu puanşar onun puanlarına eklenmiş olucak.

Bencede istediğin bölüme girebilirsn 2 yıllık değil 4 yıllık oku.. Yada en güzeli ne yap biliyor musun 2 yıllık üniversite oku sonradan 2 yıllık açık öğretime tamamla en güzeli.

Kamu yönetimi
İşletme
Edebitat bölümü
muhasebe
iktisat bölümü

Nasıl yani? Baraj puanını geçemedim (180) YGS de normal üniversite için tercih yapabilirmiyim ki?

Bilgi aldığım diğer insanlar adalet hariç yani kontenjanlı bölümler hariç istediğime girebileceğimi söylemişlerdi.Sadece turizm olacağını sanmıyorum tabi ki yinede araştırmak gerek net bilgi için ölüyorum 1 haftadır :D

4 yıllıkta girebiliyorum sanırım?

YGS baraj puanı 180 değil mi yahu yani lys için açık öğretim için evet 140 olması gerek yanlışlık olmasın da bu haber çok kafa karıştırıcı olmuş :icon_wink:

bende tam bilgili değilim :) bu konuda ama biraz daha araştırayım istersen hiç bir dershaneden tandıgın filan yokmu yada bir dershaneye gidip görüşsen tercihlerde çogu dershane yardım ediyor yada bilgilendiriyor bildigim kadarıyla yada rehberlik hocana gitsen ben öyle yapmıştım onlarda çok yardımcı olabilirler sana :)

Kamu yönetimi
İşletme
Edebitat bölümü
muhasebe
iktisat bölümü

bende tam bilgili değilim :) bu konuda ama biraz daha araştırayım istersen hiç bir dershaneden tandıgın filan yokmu yada bir dershaneye gidip görüşsen tercihlerde çogu dershane yardım ediyor yada bilgilendiriyor bildigim kadarıyla yada rehberlik hocana gitsen ben öyle yapmıştım onlarda çok yardımcı olabilirler sana :)

Açık öğretim hakkında gerekli ve detaylı bilgiyi veren bi tanıdığım yok malesef forumbahane ekibi arkadaşlarından ve tabii ki bilgisi olan üyelerimizden yardım etmesini istedim.Yine de dışarıda sormaya çalışacağım bir iki yer var onlardan da gerekli bilgiyi alırım umarım

2012 yılında en az 4 yıllık yükseköğretim programlarının kontenjanı, açık öğretim programlarının kontenjanları da dâhil, 547.194’dür. Bu toplam kontenjana dahil olan 4 yıllık eğitim veren açık öğretim programlarının kontenjanı 141.450’dir. Açık öğretim lisans programlarını tercih edebilmek için YGS puan türlerinin en az birinden 140 ve üzeri puan almış olmak yeterlidir. Açık öğretim lisans programları için 180 puan barajı söz konusu değildir.

Açık öğretim dışında 4 yıllık eğitim veren ve tercih yapabilmek için en az bir YGS puan türünde 180 ve üzeri puan almış olmak gereken yükseköğretim programlarının kontenjanı 50.409 ve bu kontenjanlara tercih yapabilecek aday sayısı 1.286.035’dir.

Sadece LYS puanı ile öğrenci alan 355.335 kontenjana başvurabilecek aday sayısı ise 736.692’dir. 2011’de bu sayı 781.452 iken, 2012 yılında 736.692 olarak gerçekleşmiştir. Bu durumun ayrıntılı verilerini gösteren ve 2012 yılında puan türü bazında en az 4 yıllık eğitim yapan yükseköğretim programlarını tercih edebilecek aday sayılarını ve üniversite kontenjanlarını içeren Tablo-2 incelendiğinde, her puan türünde kontenjanın çok üzerinde tercih yapabilecek aday sayısının mevcut olduğu görülmektedir.

kaynak ösym : http://www.osym.gov.tr/belge/1-1362...a-gundeme-getirilen-k-.html?vurgu=baraj+puanı

Açık öğretim hakkında gerekli ve detaylı bilgiyi veren bi tanıdığım yok malesef forumbahane ekibi arkadaşlarından ve tabii ki bilgisi olan üyelerimizden yardım etmesini istedim.Yine de dışarıda sormaya çalışacağım bir iki yer var onlardan da gerekli bilgiyi alırım umarım

bende rehberlik hocalarına git en iyi onlar bilirler :) sonuçta okudugun lisede vardır böyle bir hoca

2 yıllık üniversiteye girersin en azından rizedeki doamaya girersin barajla :D
sen açık öğretim 4 yıllık oku en güzeli :)

Bence iyi hazırlanıp seneye tekrar girmelisin...

Bence iyi hazırlanıp seneye tekrar girmelisin...

hem aöf okuyup hemde hazırlanabilir zaten 2 yıllık istiyor ve puanıda aöf oldugu için düşmüyor yıl kaybı olmaz hemde 2 üniversite bitirmiş olur benim kardeşim öyle yaptı şuan hem radyo tv okuyor hemde açıkögretim sosyoloji kaybettigi birşey yok :)

Geri