ygs lys okul puanının etkisi

• Kullanıcı gkgk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 4446 gün önce görüldü
merhaba.oncelıkle sunu soylıyım gecen sene ygs gırdım ve bır unıversıteye yerlestırldım.yanı bu sene hem unıversıteye gıdıp hem de ygs ye gırdım.okul puanım bu sene yarı yarıya dusecek.gecen yıl dıplama notum 78 dı.ham puanlara 47 puan eklenmıs.yanı bu yıl yaklasık 24 puanı mı eklenecek? ve bu puan düşüşü sıralamayı ne kadar etkıler.ygs 5 te 112 bındeyım en fazla kac bınlere gerılerım?

üniversite 1. sınıfım. yanı gecen yıl sınava gırıp yerlestırıldım bu sene tekrar sınava gırdım.ayrıca okul puanı yarıya dusuyor yanı gecen sene katsayı 0.12 ıle carpıldı bu yıl da 0.06 ıle carpılacak.dogal olarak puan ve sıralamada da bı fark oluyorr ...ben de en cok kac bın kısı gerılerım dııyorum?

Katsayı uygulaması kalkmadı mı? Puanın düşmemesi lazım diye biliyorum. Elia bilgilidir bu konuda muhtemelen.

evet okul puanın yarıya düşecek. sıralamanı lys sonucun etkileyecek kesin bi şey söylenemez. şu anki sıralaman okul puanı eklenmeden olan sıralaman.

hayır katsayı yarıya dusuyor.lys ye gırmeyecegım yanı ygs sıralaması onemlı olan su anda.gecen sene 47 puan eklenmıs ygs ham puanlarıma ve 6-7 bınlık bı yukselme olmusbu yıl 24 puan gelecek.

hayır katsayı yarıya dusuyor.lys ye gırmeyecegım yanı ygs sıralaması onemlı olan su anda.gecen sene 47 puan eklenmıs ygs ham puanlarıma ve 6-7 bınlık bı yukselme olmusbu yıl 24 puan gelecek.

katsayı okul puanı ile çarpıldığı için 47 puanın 23.5'a düşecek. ama şu anki ygs sıralaman okul puanı eklenmemiş sıralaman. lys açıklandığında ygs puanına okul puanı eklenmiş sıralamanı yazacaklar. dolayısıyla sıralaman epey düşecek.

ne kadar duser peki.10 bın falansa sorun yokta 50-60 bın dusersem yandım :D

ykslmzrk açıklamış her şeyi, yerleştirme puanlarıyla birlikte epey geriletir maalesef, çünkü ortalama bir öğrencinin, yani 100 küsur binlerdeki bir öğrencinin diploma puanı 70 civarı bir şey olur en azından ve epey kişi önüne geçer maalesef.

Puan düşüşü her zaman sıralamayı etkiler diye bir şey yok. Çünkü diğer insanların yaptığı puanlama düşüşleriyle eşdeğer bir şekilde düşürürsen sabit kalırsın. Kısacası sıralamanın oynaması diğerlerinin potansiyeline bağlı. Bunun dışında tercih yapıldıysa okul puanı yarıya düşer. Her sınava girdiğin sene düşmez. Tercih yapılıp üniversiteye yerleşildiyse düşer ve o düşüşte kalır.
Bazı seneler bir kaç puan 5 bin 10 bin fark yaratırken bazı seneler aynı şey olmaz.Tam Kestiremezsin bunu.

( En son böyleydi :D )

Bu sene durum nasil acaba?
Meslek liselilerin avantaji daha cok artti sanirim

Geri