Yetiş ya Hızır!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Face’te dolanırken gene enterasan bir yazıya denk geldim.Hızır aramızda..

Benim rahmetli dedem Osmanlı askerî iken Bağdatta ayağını at tepmiş,kangren olmuş,doktor keselim demiş,Bağdatın dışında kamp kurmuşlar,askerler Bağdadi gezmeye gitmiş,dedem gidemediği için ağlarken bir adam çıkagelmiş niye ağlıyorsun ben seni ovalayım ayağını iyileşirsin demiş,dedemden bir sarı lira istemiş,yok diyince kuşağının içinde paran var demiş adam,dedem çıkarmış vermiş,ovalamış sırtınıda sıvazlamış,demişki Allah seni iki çocuğuna bağışladı,kurşun geçmez daha sana derken dedem Hızır A.S.olduğunu anlamış eline yapışmış ama uyku hali gelmiş uyanınca bakmış ayağında yara yok sevincinden oynamaya zıplamaya başlamış,dönen askerlerde şaşırmış ama komutan anlattırmamış onlara,dedemin üzerinden kurşun leblebi gibi dökülürmüş, o yüzden ileri karakollara keşfe gider, gece İngilizlerin kamplarından üzeri cephane yüklü atlarını kaçırırmış,madalyaları varmış kaç tane,en son altındaki atı vurup esir almışlar dedemi İngilizler,esirlikten dönüp kurtuluş savaşına katılmış nur içinde uyusun tüm şehit ve gazilerimiz.

Ben bu arada Allah'a inanırım, tersi boş gelir bana, küfür ağzımdan eksik olmaz sanki ama, Allah'sız yapamam.

Hızır'ı ben ilk nerede tanıdım biliyor musunuz?
Şirince'de çok içmiştim, bakın çoktan kastim 3 bira 5 duble rakı 2 şişe şarap değil, öyle bir içmiştim ki, artık gecenin sonu rakıyla, rakı masadı da kişilerle dolu, saat 2 miydi gecenin 3'ü mü,
artık, bitti gün benim için, hesabı istedim, ve gitmek-yatmak istedim.
geldi hesap - ödendi hesap,
sarhoşum, çok sarhoşum, -aman filan laflarıyla, trabzana tutunarak indim, döndüm bir tur, yukarısı biraz yürüyünce benim pansiyon.

Koluma biri girdi. Ben kapımı açarken bana eşlik etti.

Sabah oldu Allah öldürmedi, ben nazikim ya, en sarhoş olduğum gün hatırlarım her şeyi kendimce - göya-

ona selam buna bilmem ne, akşama kadar duman oldum yine, akşam olunca rakı içerim,

kim dedim dün beni yukarı kadar götürdü koluma girdi?

-sen kendin gittin.

dediler.

güldüm, beni dedim kapıya kadar taşıdı ya, ben dedim trabzandan zor indim sarhoştum, söz çok bir şey yapmayacağım, bir teşekkür küçük bir bahşiş vereceğim.

-Berat, sen buradan indin, döndün gittin, kimse seninle gelmedi.

dediler.

-Nasıl olur, koluma girdi benim, gel abi dedi, abi yavaş dedi, abi aman dedi...

-Hızırdır o.

-Hızır?

Hızır diye bir kelime-isim ne zıkkımsa, bak yine küfüre başlıyorum, Hızır ne dedim ya?

-Hızır gelir abi sana- dedi.

* * *

Ve ben o günden sonra Hızır'a aşık oldum. Ve inanıyorum. Allah bana 2 defa Hızır'ı yolladı. Hak etmemiştim fakat babama anlattım, gözü doldu, "işte seni ne kadar seviyor, sen onu üzüyorsun" dedi.

Bırakacam zaten alkolü filan. Direğe çıkacağım.

Hızır sarhoslari evlere mi birakiyomus. İyiymis .p

• Kahkaha
Tepkiler: ne
Geri