Ekranların sevilen isimlerinden birisi olan, hakkında detaylı bir biyografi oluşturulamamasına karşın bugüne kadar önemli yapımlarda kamera karşısına geçen Yeşim Dalgıçer, İnadına Aşk dizisinde karşımıza çıkan oyunculardan birisidir. Kariyerine Affet Bizi Hocam isimli yapım ile adım atan Dalgıçer, geçen süreç içerisinde çok sayıda projeye dahil olmuştur.
1979 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Yeşim Dalgıçer, ilk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesinde eğitim almaya başlamıştır. İşletme Fakültesinde eğitimine başlayan ve bu bölümü başarıyla tamamlayan Yeşim Dalgıçer, oyunculuk kariyerine adım atmadan önce bir süre bu alanda çalışmalar yapmıştır.
Affet Bizi Hocam dizisinde canlandırdığı Mine karakteri ile oyunculuk kariyerine sağlam bir adım atan Yeşim Dalgıçer, özel yaşantısı ile genellikle ekranlardan uzak durmakta, yalnızca dahil olduğu projeler ile anılmaktadır. 2000’li yıllarda yer aldığı yapımlar yanında son dönemde de etkili projelere dahil olan Dalgıçer, son olarak İnadına Aşk dizisinde karşımıza çıkmıştır.
Affet Bizi Hocam ile başlayan süreç içerisinde Yeşim Dalgıçer’in dahil olduğu projelere baktığımızda Acı Hayat, Rüyalarda Buluşuruz ve Umut Adası gibi yapımlar yayında 2007 yılında yayınlanan Aşk Kapıyı Çalınca isimli projede bulunmaktadır. Bu proje sonrasında oyuncunun öne çıktığı dizi ve filmler arasında Ece ile Neşe, Ece ile Köse, Zoraki Koca, Osmanlı Cumhuriyeti, Gelecekten Bir Gün, Hile Yolu ve Sakarya Fırat gibi yapımlar yer almaktadır.