Yeşillenen çöl olacak emin olun.

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Şimdi biyolojiden anlamam ama şunu biliyorum; suyun can vermediği hiçbir yer olamaz. Geçenlerde bir yazımda dünya soğuma sürecine giriyor demiştim. Kimisine göre sadece kafamı göre yorum yapmıştım. Sadece bir kişi sormuştu hangi bilim adamlarının yorumlarını dinliyorsun diye. Gerçi en başta da diyordum bana göre diye ama, şimdi bakıyorum. Çöllere kar yağıyor. Ister kabul edin ister kabul etmeyin bana göre olacak olan şu en ufak bir küflenme bile olsa orada bakteri oluşur. bakteriler çoğalıp belli bir hayat formunu meydana getirir çöl dediğimiz verimsiz topraklarda bile böyle bir şey olması kaçınılmaz. Tabii ki bu uzun bir zaman alacak tarım için elverişli hale gelmek yolunda. Tabii o kadar zamanımız kaldıysa. Bu arada büyük devletlerin verimsiz Afrika topraklarında Büyük ölçekli araziler kiraladıklarını görmezden gelirsek, bana göre hala Kazakistan toprakları daha cazip. Yani; bir alternatif. Diğerinden Vazgeçelim demiyorum. Ama orada da olmalıyız dan bahsediyorum.

Biyomik açıdan mümkün değil Kamil abi insallah da mümkün olmaz çöller de gerekli oranin da kendine has bi florasi-faunasi var.

Biyolojiden anlamam kısmından sonrasını okumadım.
Teşekkürler Kamil abi.

Biyomik açıdan mümkün değil Kamil abi insallah da mümkün olmaz çöller de gerekli oranin da kendine has bi florasi-faunasi var.
Vallahi ben şekerpacarı yetiştirmekten bahsetmedim. En azından biyolojik canlanma olacağını söylüyorum. Bence de öyle olur ama şu mevsimsel döngü olayı baya sıkıntı olacak bana göre.... Ya bravo be benim gibi bir lise mezununu araştırmaya sevk ettiğiniz için size gerçekten müteşekkirim. Sayenizde kendimi fersah fersah aşabilmenin yolunu keşfettim. Okumak!

Suyu biyolojiyi bilmemde ;
bir yerin kuruması için insan eli yeterli .

Hadi hadi itiraf et. Açık aramak için de olsa mutlak bakmışsınız sen :)
Yok abi bakmadım inan, sen uzun yol şoförü olarak bununla ilgili sayfalarca yazsan okurum. Ama ilgi alanın olmayan ve gerekli araştırmaları yapmadan yazdığın şeyleri okumak saçmalık.

Yok abi bakmadım inan, sen uzun yol şoförü olarak bununla ilgili sayfalarca yazsan okurum. Ama ilgi alanın olmayan ve gerekli araştırmaları yapmadan yazdığın şeyleri okumak saçmalık.
Belkide o kadar cahil değilimdir ha? Babamın bana bir Nasihatı vardı diyordu ki oğlum karşımdaki deli olsa bile dinle Senin bilmediğin düşünemediğin bir yerden bir şey öğrenirsin demişti. Bence sen de böyle yap, herkesi dinle gör. En azından nasıl savunma yapacağını bilirsin..

Belkide o kadar cahil değilimdir ha? Babamın bana bir Nasihatı vardı diyordu ki oğlum karşımdaki deli olsa bile dinle Senin bilmediğin düşünemediğin bir yerden bir şey öğrenirsin demişti. Bence sen de böyle yap, herkesi dinle gör. En azından nasıl savunma yapacağını bilirsin..
Benim babam da şöyle demişti Kamil abi. Deliyi ne zük ne zükül..
Teşekkürler. Açık ve net yazsam tadından yenmez ama olmuyor işte. Canımsın, öptüm. Bulurum birini..

Valla ben ikna oldum, artık bir umut var insanlar için.

Geri