Yeşil Yol

Konu sahibi son olarak 4652 gün önce görüldü
yesil-yol1.jpg

Edgecomb, hikayesini anlatırken bir huzur evinde yaşamaktadır ve hapishanedeki görevinin üzerinden yıllar geçmiştir. Edgecomb' un hapishanedeki görevi, hücrelerinden alınan idam mahkümlarını, elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına kadar olan bir millik yeşil yoldan götürmektir. Edgecomb yıllar boyunca bu yoldan sayısız idam mahkümu nakleder. Ama hiçbirisi onu John Coffey kadar etkilemez. Oldukça iri yarı biri olan Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahküm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça duygulu ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğa üstü güçlere sahiptir. Edgecomb' un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sormasıyla aralarında diyolog başlar. Edgecomb, artık hiç beklenmedik yerlerde mucizelerin olabileceğine inanmaktadır.

Başyapıt,aldığı sayısız ödülü hakediyor.

Yeşil Yol (orijinal ismiyle The Green Mile) 1999 yapımı dram filmidir. Yönetmeni ve senaristi Frank Darabot'tur. Film Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Film, En İyi Film Akademi Ödülü, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü, En İyi Uyarlama Senaryo Akademi Ödülü ve En İyi Müzik Akademi Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

Alıntı.

Hayatımda izlediğim en iyi filmlerden.

Filmin kitabını da okumuştum. Kitabı da en az filmi kadar etkileyici. Herkesin ölmeden izlemesi gereken filmler arasında.

kitabı filmden daha çok hoşuma gitmişti benimde gerçekten çok güzel zaten Tom Hanks bir çok filmi çok başarılı yorumluyor Dan Brownun "Melekler ve Şeytanlar" adlı kitabınıda çok güzel oynamıştı

Küçüklüğümden beri unutmadığım tek flim.Kaç kez izledim hatırlamıyorum.İzledikce İnsanın izleyesi geliyo.Harika Bir flim..

Yok Tam tersi hiç flim izlemem yani pek nadir.Ama bu flim beni çok etkilemişti.İlk izlediğimde kaç yaşındaydım hatırlamıyorum ama unutmayacağım flimlerden biri bu (:

Hayatımda izlediğim en harika duygusal filmler arasındadır. Zaten Oscar almış bir filmdir Yeşil Yol

pcden özel olarak izlerim arada.
Televizyonda çıktığındada öyle. Saymadım ama epey oldu izleyipte doyamıyorum.
Tom rollerinde çok başarılı.
Hikayede öyle tabii ..

Geri