Yeşil pelikan silgi ve üçgen metal kalemtraşlar.

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Iki tip silgi vardı Hatta 3. Bir tanesi ucuz beyaz geniş dikdörtgen biçiminde silgiler, diğeri yeşil dikdörtgen silgiler ve Aynısının iki tarafı da çaprazlamasına olan yeşil silgiler. Bu yeşil silgiler okula giden bir orta halli ilkokul çocuğu için pahalı sayılırdı ve almazdım. Ama hep alan biraz da entel takılan çocuklara baktığımda bu silgilerle dik getirme oyunu oynarlardı. Imrenirdim hep.

Yine aynı bu şekilde maddi durumu biraz daha iyi olan çocuklar Metal kalemtıraşlar alırdı. Onları da çok beğenerek bakardım ama ondan da uzun süre almamıştım.

Bir bayramdan sonra aldığım Bayram paraları onca şeyi aldıktan sonra bir de onları almıştım. Sonra keşke almasaydın dedim ama, bir süre sonra silgi oyunu sıkmaya başladı, Kalemtıraş ise zaten çok fazla kullanmıyordum...

Ama işte o silgi ve kalemtraş benim önemli dönüm noktalarından olmuştu. O günden sonra o Kalemtıraş ve silgi ile hava atan çocuklara bakışım değişti. Hatta fark ettim ki büyüyünce Ama misaller bende güzel izlenimler yaratmış.

Bazı silgiler silerken siyah bir iz bırakıyordu ve ben de en çok kokulu silgileri severdim.

0z8kgltjgrt7x901ds5.jpg

konudan azıcık bağımsız olacak ama küçüklüğümden beri kara kalem çizerdim o yüzden bizim neslin sanatçı kimliği
silgi seçiminden belli olurdu hamur silgiler vardı efsaneydi <3
silmekten çok şekil verirdik masanın köşesinde yoğururduk figürler, heykeller yapardık
ve okul sıralarına çizilen resimler... onlar nasıl sanata sanat kattı bir bilseniz :)
kitaplar, defterler… hepsi zamanla birer anıya dönüştü
kısacası biz biraz silgimizden tanınırdık o zamanlar <3<3
faber-castell-plastik-kilifli-hamur-silgi-22599-94-B.jpg

Bazı silgiler silerken siyah bir iz bırakıyordu ve ben de en çok kokulu silgileri severdim.

0z8kgltjgrt7x901ds5.jpg

kokusu burnumda şu an. aklıma bir de bunlar geldi. ay, deli gibi alır saklardım. hemen hemen aynı kokuya sahiptiler. koku hafızası acayip bir şey… kırtasiyede şunlardan seçiyorum, o andayım.glhjg

20150510_1328000.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
1000053855.jpg

bunun kendine hayrı yoktu diye hatırlıyorum. defter parçalıyordu, çıkan tozlarla bir silgi daha yapılıyordu. yaşlandık.

Lefty’nin paylaştığı kokuluyu çok severdim ama hiç güzel silmezdi o:d Sonra bizim zamanımızda “koklarsak kanser oluyormuşuz” türü bir efsane yaydılar, ilkokul çocuğuyuz, süt çocuğu gibi inanmıştık, koklamamaya çalışırdık ahaha. Ben çok uzun yıllar boyunca milan silgi kullandım, hem yumuşaktı hem çok güzel silerdi. Biraz tozuturdu ama önemli değil:d

IMG_9540.jpegIMG_9539.jpeg
Sonra faber castell’in şu lacivert silgileri çıktı. Hani sınav silgisi diye geçen… Onu alırdım bence bir dönem piyasadaki en başarılı silgi buydu.
Kalemtraşlarım süslüydü, sonra zaten uçlulara geçmiştik. Başlıkları da mürekkeplilerle atardık, tüm bunlar için ortaokul milattı ahaha. Başlık kalemimiz uniball signo idi, neredeyse bütün renkleri vardı bende. Şimdi baktım dizaynları değişmiş, bizim zamanımızda daha kalındı, simlileri filan vardı. Ayy kırtasiye malzemelerine o zaman da bayılırdım; şimdi de:d

Son düzenleme:
Silgimi hatırlamıyorum.
Belki ödevleri yapmadığım için kullanmama da gerek kalmadığından.

Geri