Yerli Otomobil TOGG Çıkış Tarihi Belli Oldu

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Otomobil
Yüzde kaçı yerli diye hesaplara girişmek fayda getirmese de yerliliği nerelerde sağladığımız önemli. Motor, batarya, çip gibi önemli parçaları biz üretmediğimiz sürece bu tip teknolojik hamlelerde hep tıkanırız. Bkz: Altay tankı.
Parçaları birleştirici gibi duruyoruz daha çok. Bu da bir şey ama işin teknolojik yanını kapmamız gerek.
Bu projeden 80 milyon mu kazanacak, birkaç iş insanı mı? Beni en çok düşündüren soru bu.
Aracın fiyatına devlet yönetimi nasıl yaklaşacak merak konusu. İthal araçlardaki gibi bir sana, iki bana gibi derse alımı zor olur yine.
Bu araca uygun teknolojik altyapıyı da ülkeye yaymak lazım.
HB paketi çıkarsa araca ilgim yükselir, henüz yok ama sırada var sanki.

Ekleme yapayım.
Bu hamleden sonra TOFAŞ, kuş grubunu geliştirmeyi düşünse artık.
VW gibi bir girişim yapsa TOFAŞ da kazanır.
TGRT habere göre tahmini fiyatı 908bin TL’cik. Üstelik %10 ÖTV indirimine rağmen;

A8E8A52D-B5CC-4AA1-B152-7FAD7387855D.jpeg

Gurur duydum. "Seda senin garın mıydı" Ama togg'un mimarı. Evet.

Yerlilik millilik tartışmaları var, şu an da bildiğim kadarıyla %51'i kendi üretimimiz, geri kalanı yurt dışından.

İnşallah yerli parça sayısı en az %75 olur.

Ama dünya da Apple'a ya da başka büyük markalara da bakınca parçaları hep farklı firmalardan.

Milli arabamız olabilir ama yerli değil. :D

Ben destekliyorum, umarım ileride daha iyileri daha gelişmişlerini üretiriz.

Fiyat olarakta biraz daha uygun olursa 600.000 TL altında olursa ötv'si düşük olursa efsane olur.

"
Türkiye’de üretim yapan otomobil markalarının yerlilik oranları da paylaşıldı. Buna istinaden binek araçlarda en yüksek orana sahip model %66 ile Hyundai Bayon oldu. Ayrıca ticari araçlarda ise Ford Cargo %88 oranla en yüksek yerlilik oranına sahip. Ardından Hyundai’nin yüzde 51-66, Renault yüzde 41-51, Fiat yüzde 51-58 ve son olarak da Toyota yüzde 42-55 oranında yerlilik oranına sahip. Genel ortalama ile ilgili olarak, üretimin %56’sının yerli üretim olduğu söylenebilir. Bu sebeple TOGG bu markaların altında kalacak gibi gözüküyor. Fakat belirtilen 5 yıllık plan dahilinde yerlilik oranı en yüksek otomobil olma hedefi devam ediyor.

"

olur olur yeriz.

Sadece iban ile aynı yoldayız.. Bu cok sacma ama sevdim.. yalnız yürümeyi sevmiyorum.... yoldaşım iban.... iyi ki varsın....

Hoşuma giden bir dizi sunmuş:
İçeride yüksek otomobil ihtiyacı var
Üretimin istihdam sağlama ihtimali var
TOGG modelleri ve teknik özellikleri, Türkiye gibi fakir bir ülke için fazla üst düzey
Şu anki özellikleri ve muhtemel fiyatıyla satıştan çok sükse yapması amaçlanmış gibi
Dış pazarlarda TOGG'un işi içeriden daha zor
Parti projesi gibi sunulduğu için ülkenin (alım gücü yüksek) kesimi markaya soğuk bakacak
En büyük soru işaretlerinden biri satış sonrası hizmet
TOGG, piyasanın ihtiyacından değil iktidarın siyasi ihtiyacından doğan bir proje olduğu için kaderi siyasete bağlı. Bu bir marka için çok kötü bir kader.
Üretim doğal bir piyasa fırsatı olarak değil siyasi iradenin ittirmesi ile başladı, bu zamanla önemli bir sorun olabilir.

Togg alacağım için arabamı satıyorum ciddi alıcıları bekliyorum

Aşağılık kompleksi iliklerine kadar işlemiş bir topluma ne anlatsan fayda etmez. Ver mehteri bunlara dünyalar senin olur, ver gazı bunlara en iyi sen olursun, ........

Sen bisiklet sürmeye devam et
Sana mahalle arası dışında bisiklet sürmek sadece hayal koçum. Hele bir dene bak yollarda başına neler geliyor gör.

Buraya bir bak ta gör seni kıskananlar neker yapıyor

Sana mahalle arası dışında bisiklet sürmek sadece hayal koçum. Hele bir dene bak yollarda başına neler geliyor gör.

Buraya bir bak ta gör seni kıskananlar neker yapıyor

Bilmeden konuşursun anca bizdeki bisiklet yollarını görmedin tabi CHP zamanındaki Türkiye' aklında

Geri