Yerli Otomobil TOGG Çıkış Tarihi Belli Oldu

B
  • Kullanıcı BuYuCu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Otomobil
Almanya genel bayiliğini aldım , tüm eyaletlere bayilik veriyoruz, açan zengin ve milli gurur olacak. En kısa zamanda ilk ikiye gireceğiz. TOGG Almanya'yı takip etmeni tavsiye ederim.
Oh pragmatist, en sevdiklerimden.
Sen takip ediyon herkesten cok.dddddd
Fantastik bir obsesyon.

Arabayı alıp içinde osurursan, o osuruk bile yerli olmayacak anensefal kardeşlerim. Çünkü fasulye meksikadan.

Tek yerli olan kıçınıxdaki seher yıldızı don

• Beğenmedim
Tepkiler: 0
Akp, TOGG projesini başından sonuna kadar siyasete buladığı için insanların ön yargılı olması normal. Akp bu işi Türkiye'nin bekası ve kalkınması için değil, kendi parti politikaları ve kendi pr'ı için yapıyor. Böyle olunca insanlar bu projeye güvenmiyor, bu projenin meyvelerine inanmıyor. Aksi olsaydı, Türk mühendislere maddi ve manevi destek verilip mühendislerin ayağına bağ olmamak için kenara çekilselerdi çok daha iyi ve çok daha başarılı bir proje ortaya çıkardı. Hoş bu haliyle de ben Türk mühendislerine güveniyorum. İnsanımızda bir parça aşağılık psikolojisi olduğu için kabul etmekte güçlük yaşıyor ama Türkiye'nin mühendislik eğitimi geleneği dünyanın hatrı sayılır ülkelerinin dahi çok ilerisindedir. Haliyle bu tedrisattan geçen mühendisler de dünyadaki rakipleriyle çok rahat mücadele edebilecek yeteneklere sahiptir. Tabii mühendislik geleneğinden kastım Ağrı Patnos Savcı Savan Üniversitesi tarzı ne lise olmaktan sıyrılabilmiş ne de üniversite olmayı başarabilmiş kurumların verdiği eğitim değil.

Diğer taraftan dünya teknoloji üretimi konusunda epey lokalleşiyor. Bu aracı toplama vs. deyip aşağılamak yerine bu araçtan edinebileceğimiz know-how'a odaklanmak gerek. Çok değil daha geçen ay Abd, çip üretimini Asya'dan Amerika kıtasına kaydırmak ve yeni yatırımları desteklemek amacıyla devasa bir destek paketi açıkladı. Enerji krizi, tedarik zinciri ve ham madde sıkıntısı derken teknoloji geliştirme imkanı zorlaşıyor. Hele bizim gibi bu konuda tamamen dışa bağlı ülkeler için işler çok daha zorlaşıyor. Bu anlamda TOGG'u bir basamak olarak görmek gerek. Bu projeden büyük dersler çıkartıp bunu diğer projelere aktarmayı başarmak gerek. En nihayetinde bir IBM, Apple, Boeing geçeden sabaha meydana gelmiyor. Hepsinin ardında devasa bir birikim var. Umarım yeni iktidarla birlikte bu projeler miting malzemesi olmaktan çıkar ve asli amacı olan Türkiye'nin kalkınması için kaliteli ve sürdürülebilir birer araç halini alırlar.

Şu an çıksa ne olur? Sanki bedava dağıtacak gibi haber yapmışlar, biri şunlara ekonomiyi anlatsın xdndjfkf yada gidip zengin ettiğiniz insanlara yapın haberinizi fmfmf

• Beğen
Tepkiler: 0
Modelleri çok ihtişamlı duruyor. Bakalım piyasaya sürüldüğünde test sürüşü yaparız.

Güvensizlik var.

Yüzde kaçı yerli diye hesaplara girişmek fayda getirmese de yerliliği nerelerde sağladığımız önemli. Motor, batarya, çip gibi önemli parçaları biz üretmediğimiz sürece bu tip teknolojik hamlelerde hep tıkanırız. Bkz: Altay tankı.
Parçaları birleştirici gibi duruyoruz daha çok. Bu da bir şey ama işin teknolojik yanını kapmamız gerek.
Bu projeden 80 milyon mu kazanacak, birkaç iş insanı mı? Beni en çok düşündüren soru bu.
Aracın fiyatına devlet yönetimi nasıl yaklaşacak merak konusu. İthal araçlardaki gibi bir sana, iki bana gibi derse alımı zor olur yine.
Bu araca uygun teknolojik altyapıyı da ülkeye yaymak lazım.
HB paketi çıkarsa araca ilgim yükselir, henüz yok ama sırada var sanki.

Ekleme yapayım.
Bu hamleden sonra TOFAŞ, kuş grubunu geliştirmeyi düşünse artık.
VW gibi bir girişim yapsa TOFAŞ da kazanır.

Geri