Yeraltı depolama tesisleri mutlaka yaygınlaştırılmalı.

🕒 Konu sahibi 17 saat önce aktifti
Eminim hepimiz artık binalarda yapılması düşünülen yağmur sularının depolama sistemini hakkında bilgi sahibiyiz.

Bence bunların daha büyük ölçekte ilçeler ve iller içinde mutlaka yapılması gerekiyor.

Yeni binalarda zorunlu diye biliyorum.

Yağmurun bol olduğu Almanya'da yağmur sularını depolama, bahçede kullanma,...... yıllardır var ama su sıkıntısı çeken Türkiye bu konuyu @kamil0920 ağam sayesinde konuşuyor. Yav bu Almanların hep 50 yıl gerisinde gitmek bizim kaderimiz mi yoksa nedir bunun açıklaması ağam aydınlat bizi lütfen.

Yağmurun bol olduğu Almanya'da yağmur sularını depolama, bahçede kullanma,...... yıllardır var ama su sıkıntısı çeken Türkiye bu konuyu @kamil0920 ağam sayesinde konuşuyor. Yav bu Almanların hep 50 yıl gerisinde gitmek bizim kaderimiz mi yoksa nedir bunun açıklaması ağam aydınlat bizi lütfen.
Pisikolji oku. Herşeyin çaresi bulundu şu çözüm üretmek yerine ben hep ezik birisiyim, eziklik benim ruhumda var. Ruh halini taşımanın çaresi bulunamadı. Tıp ilmi bile sizin karşınızda çaresiz.

Madem canım laf yemek istiyor sana bir kapak yapayım: Hee çok geride kaldık ama acısını zamanında bize ambargo yapan **Spam/Adversiting** ruhlu devletleri silah sanayisinde yapılan ilerlemelerden teknolojik adımlardan yararlandırmalımıyız diye düşünüyoruz. Bu çok düşündürücü değilmi🤣🤣🤣-ki bunlar eziklerin asla Avrupalıların seviyesine çıkamayız dedikleri ülkeler!

Yeter artık senin yaptığın yorumlara gülmek bile seni dikkate aldığımı algılatıyor galiba. Sohbetlerimde buram buram eziklik ve batı hayranlığı kokan yorumlarını okumaktan sıkıldım. Seni engellemek ve bir daha görmememi sağlamak zorunda bırakma beni. Ezikliği bırak ve sadece okumana bak! Ya beni sen engelle muhatap bile olmam senin gibilerle tribini at kendine.

Pisikolji oku. Herşeyin çaresi bulundu şu çözüm üretmek yerine ben hep ezik birisiyim, eziklik benim ruhumda var. Ruh halini taşımanın çaresi bulunamadı. Tıp ilmi bile sizin karşınızda çaresiz.

Madem canım laf yemek istiyor sana bir kapak yapayım: Hee çok geride kaldık ama acısını zamanında bize ambargo yapan **Spam/Adversiting** ruhlu devletleri silah sanayisinde yapılan ilerlemelerden teknolojik adımlardan yararlandırmalımıyız diye düşünüyoruz. Bu çok düşündürücü değilmi🤣🤣🤣-ki bunlar eziklerin asla Avrupalıların seviyesine çıkamayız dedikleri ülkeler!

Yeter artık senin yaptığın yorumlara gülmek bile seni dikkate aldığımı algılatıyor galiba. Sohbetlerimde buram buram eziklik ve batı hayranlığı kokan yorumlarını okumaktan sıkıldım. Seni engellemek ve bir daha görmememi sağlamak zorunda bırakma beni. Ezikliği bırak ve sadece okumana bak! Ya beni sen engelle muhatap bile olmam senin gibilerle tribini at kendine.
Ağam bugün ters tarafîndan kalkmış. Gerçekleri inkar ederek fazla ilerleyemiyoruz. Yani var olanı hangi yüzle, mantıkla,..... inkar edebiliyorsun? La daha doğru dürüst güneş enerjisinden dahi faydalanamıyoruz. Bizden daha az güneşi olan ülkeler daha fazla yatırım yapıyorlar. Sen yıllsrdır yağmur duasına çıkarken elin "gavuru" yağmur sularını depoluyordu,...
Biraz özeleştiri yapmayı denesen.

Daha büyük düşünmek gerek. İlçe ve illerde de zorunlu olmalı. Tıpkı yeraltı petrol-doğalgaz depolanması gibi.
Öncelikle su tasarrufu için bilinçlenme sağlanması gerekiyor. Özellikle yaz aylarında sulama için kullanılan suyun çoğu zaman ölçüsünü kaçıran işçiler var.

Dünyanın dengesi böyle 4-5 yıl içinde yine aynı böyle bir kuraklık yaşanır. Şu hep göz ardı ediliyor Dünya üzerinde hiçbir şey yok olmaz sadece Format değiştirir atmosfere veya yerküreye karışır.

Ama bu demek değil ki kullandığımız su hep aynı formatta yeniden ortaya çıkar. Maalesef sularımızı kirletiyoruz. Bundan dolayı da en azından tarım sektöründe kullanılabilen suyun daha idareli ve dengeli kullanması gerekiyor.

Belki hatırlayan vardır bir yazımda devletin damla sulama sistemi ile ilgili ekipman konusunda çiftçiye destekleme yapmasının Elzem olduğunu söylemiştim hala aynı noktadayım.

Bunlar konuşuldu. Sonra yağmur duasına çıkmak daha kolay geldi

Bunlar konuşuldu. Sonra yağmur duasına çıkmak daha kolay geldi
Dua işlerine cehape kafayı takmış vaziyette. 🤣🤣
Tarım Orman Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya bakalım:
"Dünyada orman varlığı azalırken ülkemiz, orman varlığını artıran sınırlı sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. Son 19 yılda önceki 57 yılda yapılan ağaçlandırmanın 1,5 katına ulaşarak 5,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk."

Şimdi sözlere değil gözle görülen işlere bakarsak. Kimin Teyyare sohbet yapıp kimin bir adım attığını görebiliyoruz değil mi?

Benim dikkat çekmek istediğim konu Başka. Doğanın kendini yenilemesi ve sürdürebilmesi için mutlaka temiz havaya ihtiyacı var ormanlar bu konuda mutlak bir önem taşıyor eyvallah Ama Geçende şöyle bir şey duydum..

Deniz yosunlarının ağaçlardan çok daha fazla oksijen ürettiğini biliyor muyuz? Bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek bu. Tamam Pekala o halde denizlerimizi korumak için ne yapıyoruz ne kadar çaba sarf ediyoruz bunu düşünmek gerek. Konu konuyu açmış gibi oldu ama yapacak bir şey yok. Bu konuda fikirleriniz neler Sayın doktorumuz...

Önce balkon ve araba yıkama alışkanlığımızı değiştirmemiz gerekli ama bu bile zor gözüküyor.

Geri