Yeni üniversite mi açılmalı, yoksa iş imkanları mı arttırılmalı?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 902 gün önce görüldü
Yeni üniversite mi açılmalı, yoksa iş imkanları mı arttırılmalı?

soru direkt böyle düpe düz sorulunca tabiki de iş imkanları arttırılmalı...

Fakat soru günümüz Türkiye'sinde ve iktidar partisinin faaliyetleri göz önüne alınarak sorulduğunda ben şunu diyorum::

Evet her ilde en az iki üniversite olmalı ama bunlar birbirinin rakibi konumunda değil birbirinin tamamlayıcısı konumunda olmalı...

Fakat ülkemizdeki "GEREKSİZ" onlarca bölümün kontenjanları sürekli artarken "ÜRETİM" ve "ARGE" ye yönelik bölümlerin kontenjanlarının bırak artmayı azaltıldığı hatta kapatıldığı da aşikardır. Bu noktada dış ülkelerden her şeyi ithal eden bir ülke olarak neden elimizde olmayan "BİLGİ BİRİKİMİ OLAN İNSANI" ithal etmiyoruz. Neden beyin göçünün bizden tarafa doğru akması için bir şeyler yapmıyoruz...

Acaba yapamıyor muyuz?...

Üniversite açıp ne olacak kı okuyorlar öğrenciler zaten mezunda oluyorlar ama işsizler ne anladım bundan. İş imkanlarını artırsınlar daha iyi olur. benim düşünce bu üniversiteliler işe girisn.

bu ülkede her liseyi bitirip sınava giren üniversiteyi kazanıyor diye bir şey yok,üniversiteyi kazanamayıpda işsiz olan çok dostlarımız var,o yüzden iş imkanları dahada arttırılmalı zaten yeterince üniversite var bana göre

İş imkanı olmadıktan sonra üniversite açsan neye fayda. Ortalık mühendis olupta simitçilik yapan insan kaynıyor.

bir kere bu ikisi arasinda varlik onceligini tartismak buyuk bir yanlistir. aynen yine bu ikisi arasinda oncelik tercihi yapmak da yanlistir.

bu memlekette is imkaninin veya universitelerin varligini yoklugunu degil, var olanlarin islevini konusmamiz gerekiyor. hizmet verenlerin eksigi nedir ki, hala ulkede issizlik ve egitim kalitesinde sorun yasiyoruz onu konusmak lazim. yoksa bunu bilmeden istediğin alanfa yatirim yap, betondur, en fazla yagmurdan korur.

direk ankete cevap vereceksek, yine bu ikisi arasinda tercih yapma zorunluluğumuz yok. memlekette ikisine de ayni anda yatirim yapilabilecek kapasite mevcuttur. yapilabilir, yapiliyor da. bizim konumuz, yapilanin faydasi üzerine olmalidir.

İkisi de. Gerekli gereksiz, faydalı faydasız üniversitelerin olması ve genç nüfus oranı fazla olan ülkenin "okuyor" görünen gençleri işsizler kervanında hesaba katmaması gerekir.

Ekonomik göstergelerdeki nefes boşlukları bununla yakından ilgilidir. Bir yandan da istihdamı artırmalı, oralardan boşalacak kalabalığın bir kısmını yeni eğitimlerle "öğrenci" tutmaya devam ederken bir kısmını ekonomik hayata dahil etmelisiniz. Tabi açıklamak durumunda olduğunuz bir işsizlik oranı ve buna bağlı ekonomik hareketlenme sürecektir.

Sırf şurda hükumeti övmekten yanlış fikri savunan insanlardan utanıyorum ya.
Neyse konuya gelecek olursak;
Zaten ülkede yeterince üniversite var ancak kalifiyeli insan yetiştirilmesi çok zor. İş imkanı da fazla aslında. Sorun patron kesiminde. Torpilin kol gezdiği bir durumda iş imkanlarını fazlalaştırsan ne olacak. Şimdi hangimize koymuyor en az 2 sene dirsek çürüttüğümüz yıllarımızın karşılığında asgari ücretle geçinmek.
Yurt dışında üniversite zorunluluğu yok, refah düzeyleri bize nazaran daha iyi.
Bi düşünmek gerek bunu.

Sırf şurda hükumeti övmekten yanlış fikri savunan insanlardan utanıyorum ya.
Neyse konuya gelecek olursak;
Zaten ülkede yeterince üniversite var ancak kalifiyeli insan yetiştirilmesi çok zor. İş imkanı da fazla aslında. Sorun patron kesiminde. Torpilin kol gezdiği bir durumda iş imkanlarını fazlalaştırsan ne olacak. Şimdi hangimize koymuyor en az 2 sene dirsek çürüttüğümüz yıllarımızın karşılığında asgari ücretle geçinmek.
Yurt dışında üniversite zorunluluğu yok, refah düzeyleri bize nazaran daha iyi.
Bi düşünmek gerek bunu.

çok fazla ekleyecek bir şey bulamadım açıkçası iyi bir yorum

ekonomik büyüme olayına bakıyorum öncelikle zaten iş imkanları çoğalmazsa ekonomik büyüme bizi daha çok boğar ayrıca ortalıkta boşta gezen üniversiteli bu kadar çokken bunu tartışmak gereksiz olurdu nice refah seviyesi yüksel ülkeler var mezun olduğunda işin garanti oluyor ama bizde iş konusu ve okuma konusu çok orantısız

Geri