Soru Yeni tanıştığınız kişide ilk dikkat ettiğiniz nitelik nedir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yeni tanıştığınız ya da tanıştırıldığınız kişilerde ilk neye dikkat edersiniz?

Ruh sağlığı düzgün olmalı, hayalperest olmamalı, futboldan anlamamalı, herbokolog olmamalı, saçı olmalı, ikizler ve terazi burcu olmamalı, şalgam sevmeli, kaçak çay içmeli, anonim olmamalı, forumsal üyesi mi değil mi çok dikkat ederim.

konuşma şekli ve dışarıya karşı olan tavırları

Kimin tanıştırdığına ya da nerede tanıştığıma göre bakış açım değişiyor ancak olabildiğince dikkatli dinleyip ön yargıdan uzak bir değerlendirme yapmaya çabalarım. Üslup ve kelime seçimine ilk etapta çok dikkat ediyorum ve kendini ifade ettiği cümleler bana birçok konuda ipucu verir. Güvenilir, tutarlı olmadığına kanaat getirirsem zaten görüşmeyi de kısa keserim.

yeni ''tanistigim'' veya ''tanistirildigim'' kisilerle yakin olmayacagimi bildigim icin, pek dikkat ettigim veya aradigim bir nitelik yok aslinda.
Yakın bir arkadaşın ya da kız kardeşin tanıştırdı ve senin görüşünü bilmek istiyor. Bu kısa zaman aralığında ilk nelere dikkat edersin?

Dün bir süredir görüşemediğim bir arkadaşımla Ankara’ya yolu düşmesi sebebiyle bir araya geldik, bir arkadaşı daha varmış burada yaşayan onunla tanıştırmak istedi beni, dolayısıyla yemeğimize bu kişi de dahil oldu. Hiçbir şeye dikkat etmedim arkadaşlar:d Zaten belirgin olumsuz bir niteliği yoksa o an insanlar arasındaki enerji önemli oluyor sadece. Ha bak o olumlu ya da olumsuz enerji nasıl oluşuyor bilemem. Lefty’nin kurduğu senaryoda ise yani mesela kız kardeşim beni biriyle tanıştırdı ve fikrimi sordu; ben onların arasındaki enerjiye dikkat ederim bu kez. Çok bir şey bilmediğim durumlarda sezgisel hareket ediyorum. Bundan eminim.

Kiminle ne konuşacağını bilmeli, bir şeyler anlatacaksam ileride bunu kullanmayacak karakterde olmalı…

Geri