Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
IMG_2093.jpeg

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı.

Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’na atanmıştır.

Ülkenin bittiğini anlayınca ayrılmıştır.. şaşırmadım çok

Ülkenin bittiğini anlayınca ayrılmıştır.. şaşırmadım çok
Ayrılma diye bir şey olamaz, affını istemiştir. Bu ülkede kimse istifa edemez, görevden alınır.
Kadın ile ilgili son günlerde çok fazla şikayet vardı, basına yansıyan şeyler oldu, cimere şikayet vs. Aldı Tayyip de görevden.
Evet ülke bitik, bu konuda haklısın.

Ayrılma diye bir şey olamaz, affını istemiştir. Bu ülkede kimse istifa edemez, görevden alınır.
Kadın ile ilgili son günlerde çok fazla şikayet vardı, basına yansıyan şeyler oldu, cimere şikayet vs. Aldı Tayyip de görevden.
Görevden affını istemek ne anlama geliyor onu anlayamadım ben istifa gibi düşünmüştüm

IMG_0897.jpeg
Bu açıklamaya göre yorumlamıştım

Yahu bunlardan birşey olmaz emin olun seçim öncesi ekonomi de yönetim değişiyorsa demek vahim bir durumdayız . Gerçi ben ve diğer arkadaşların yorumundan ziyade sanırım bankacılık ve ekonomi üzerine deneyimi olan bir bayan arkadaşımız vardı ( @Lupe ) onun yorumları bence daha anlamlı olur.
Ekonominin başı yada merkez bankasının başı sonu önemli değil. Çünkü herşey tek adam rejimine bağlı olunca onun ağzından çıkana bakıyor olmamız bizi bu durumlara getirdi. Kısaca ALLAH uzun adama ömür versin .

Yahu bunlardan birşey olmaz emin olun seçim öncesi ekonomi de yönetim değişiyorsa demek vahim bir durumdayız . Gerçi ben ve diğer arkadaşların yorumundan ziyade sanırım bankacılık ve ekonomi üzerine deneyimi olan bir bayan arkadaşımız vardı ( @Lupe ) onun yorumları bence daha anlamlı olur.
Ekonominin başı yada merkez bankasının başı sonu önemli değil. Çünkü herşey tek adam rejimine bağlı olunca onun ağzından çıkana bakıyor olmamız bizi bu durumlara getirdi. Kısaca ALLAH uzun adama ömür versin .
Çıma bıla xuê êwî bıstîne kjkhkhkg

Olumlu bir atama olmuş, başarılar diliyorum.

Ekonomik krizin üst seviyede olduğu bir dönemde bu ani değişiklik dilerim çok da iyi bir sürece vesile olur.
Alanında donanımlı biri olması nedeni ile başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Yıl sonunu zor getirir. Yazık olacak, bu da kovulacak sonunda. Aslında tümü akıbetlerini bile bile geliyorlar. Sıkıysa hayır desinler başlarına gelecekleri kestirebiliriz.
Birde Pensilvenya üniversitesinde doktora falan yapmış. Kesin sümüklü ile irtibatı olan bir kurbanlıktır.

Son düzenleme:
Bu deliiii sevdayaaa nereden de bulaştııım, gülmeyii unuttum hahhaha

Merkez Bankası, yeni Başkan liderliğinde muhtemelen daha şahin tutumda olacak, başkan değişikliği dezenflasyon ve lira için pozitif

TCMB'nin bundan sonraki ilk faiz kararının bir indirim değil, artış olma ihtimali yükseldi

- JP Morgan

Adam akıllı birini getiremediler bir türlü.

Az önce arayıp tebrik ettim daha iyisi atanamazdi

Hafize Gaye Erkan kira fiyatlarının yüksekliğinden dem vurduğu gün kendi fişini çekmişti zaten. O açıklamasının üzerine babasının olayları “patlak verdi” getiren de AKP, gönderen de AKP

Geri