Yeni kimliklerde yer alan cumhurbaşkanlığı sarayı hakkında ne düşünüyorsunuz ?

• Kullanıcı Ceku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 2772 gün önce görüldü
LuUWRHwp3SBoP6KGMBrB4lQhBDmHa8KyDYEepqwPE0oxq-0EkkOefllDtXUjPvYlfxpjdra_WEvWKWccSD4bFuxPjuvTom8yyXKnkPYIaEmV7bF5WLrn76I9Uffo3U9PGk28qM7h1GKuaomxvLCLRKCiCG9L4RP8cA=s0-d-e1-ft

TC nüfus kimlikleri, ancak ve ancak TC kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izlerini taşımalıdır. Geçici partiler, bakanlar, cumhurbaşkanları ya da bunların külliyelerinin bulunduğu kimlikleri kabul etmiyoruz.

Bu konuyu gmail'me change.org dan gelen mail ile açmak istedim. Fikirlerinizi merak ettim.​

Değerli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,
Yeni kimliklerin arka tarafındaki resim ilk meclis olabilir mesajlarına istinaden bir açıklama yapma gereği doğmuştur. Saray, külliye yada Cumhuriyetin ilanından önce kurulmuş ilk meclis gibi Osmanlının anımsatılmasını sağlayacak resimler yerine, Türkiye Cumhuriyetinin simgesi olan Türkiye Haritası, Anıtkabir yada paralarımızdaki gibi Atatürk'ün kendi resmini görmek istiyoruz.

diye atılan bir yorumu doğru bularak sizlerede sunayım.

Sadece ç.enemizi yormakla kaılıcaz. Ne diyelim Allah sonumuzu hayır etsin...

ALLAH Bu Memlekette Sabit Fikirli İktidar Yandaşlarına Akıl İhsan Eylesin.
Devamı Gelecektir Sanırım.

Benim kafa tamamen gitmis, iki saattir tc ic isleri bakanligi disinda bise fark etmedim.

nezaman çıktı lan bu ?

yenikarton_buyuk.jpg

yenikartarka_buyuk.jpg

Birinci aşamada vatandaşa verilen kimlik kartı görsel tasarımında ( kart ön ve arkayüzünde) değişlik gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ikinci aşamada vatandaşa verilen kartlarda görsel güvenliği sağlayan DOVID (Kinegram ve Hologram) kullanılmıştır.

Eski halide bu şekilde

yeni-kimlik-karti-nasil-alinir.jpg

Arkadaşlar bir araştırmam üzerine daha sonra değişiklik yapmışlar kimlik görsellerinde. Yani artık Türkiye Haritası yer almakta : )

Kimlikteki kadını beğenmedim, niye dudaklarını büzmüş? :D

Biri kimliklerin son şeklini ekleyebilir mi? merak ettim şimdi? :) Kırıkkaleli kimse yok mu? :D

40'lı yıllardan bir pin-up kızı olsa fena olmazdı sarışın da olabilir ama bu aralar esmer beğeniyorum, yani beğenilerim esmer-kara değil, esmerleri beğeniyorum manasında, siz de hiçbir şey anlamıyorsunuz.

Kız o saray değil ayrıcam. Birinci meclis binası.

Ne bileyim gerek var mıydı, başka ne olabilirdi, başka bir şey olmalı mıydı? Yani hiç umrumda değil ya.

Bu sorudan sonra üşenmedim kalktım kimliğime baktım hiç dikkatimi çekmemiş enteresan

Yıllar önce subliminal mesajı vermişler bu sarayı totunza sokuyoruz diye sokmuşlar. Gerçi değişmiş ama aklıma geleni söylemeden edemedim.

Geri