Yeni İnternet / Sansür Yasasını Onaylıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 195 gün önce görüldü
İnternet'e 'yasaklar getiren' düzenlemeyi doğru buluyor musunuz? Sizce böyle bir uygulama gerekli miydi?
Gerekli ise yeterli mi? Bu yasa sosyal medyayı nasıl etkiler?

Düşüncelerinizi açıklamanızla paylaşırsanız memnun olurum. :cici:

Bu yasa neleri kapsıyor bilmiyorum; bakıp öyle yapayım yorumumu.

Doğru olan ne var ki bu yasaklamada bana biri açıklar mı gerçekten merak ediyorum..

Yavaş yavaş her şeye yasak kısıtlama getir sonrada gezide özgürlük deyince biz naptık ki size örgütlendiniz olsun yok öyle iş arkadaş sen benim evime kadar girip özelime müdahale edemezsin..

Onaylasak ne olur onaylamasak ne olur yasa geçti bile :p Yasa İnternet kullanıcılarını denetim altına almak ( çıkar ) amaçlı.

Meclis’ten geçen internet yasasına göre artık devlet, internette kimle yazıştığımızı, hangi haberi okuduğumuzu, internetten aldığımız ayakkabının modelini bile izleyecek; yasak video paylaşanlar ise davalık olabilecek

Bilişim uzmanları internetteki trafik bilgilerinin saklanmasını öngören yasaya karşı uyardı. Yasa yürürlüğü girdiğinde hangi sayfayı ziyaret ettiğimiz, hangi alışveriş sitesinden ne aldığımız, kimle mesajlaştığımız bilgisine devlet ulaşacak; yasaklı video paylaşanlar hapse girebilecek.

Tartışma yaratan internet düzenlemesine göre yer sağlayıcılar (hosting) internet trafik bilgilerini 1 yıldan az ve 2 yıldan fazla olmamak üzere saklamakla ve bu bilgilerin doğruluğunu, bütünlüğünü ve gizliliğini sağlamakla yükümlü olacak.
Erişim sağlayıcı yerine yer sağlayıcıdan bilgi temin edilmesiyle, trafik takibinin kapsamı genişleyecek. Uzmanlara göre “internette kim kiminle, ne zaman, kaç dakika, hangi IP üzerinden görüştü, hangi IP’li kullanıcı hangi IP’li adresle temasa geçti” bilgisi, yargı kararı olmaksızın sayıları sınırlı olan hosting firmalarından talep edilebilecek.

Girilen sayfa bilgileri istenebilecek
Uzmanlar trafik bilgilerinin pek çok bilgiyi kapsayacağını söylüyor. Uzmanlara göre devletin hosting firmalarından isteyeceği bilgiler arasında kimin hangi sayfayı ziyaret ettiği, hangi sıklıkla ziyaret ettiği, kimle mesajlaştığı, hangi alışveriş sitesinden ne aldığı, hangi haber sitesinden hangi haberleri okuyup hangilerine yorum yaptığı olacak. Uzmanlar, sosyal paylaşım sitelerindeki mesajlar ve yorumların da hangi IP adresinden gönderildiğinin anlaşılacağını söylüyor.

Yasaklı video RT’sine ceza geliyor
Yasadışı yollarla sağlanmış video ya da ses kaydı benzeri bir içeriği paylaşanlara getirilen cezalar da bu düzenlemeden beslenecek. Bazı hukukçulara göre, mahkeme kararıyla tedbir konulan bir içeriği paylaşanlara (retweet-RT), depolama sistemi sayesinde geriye dönük olarak ulaşılabilecek ve hakkında soruşturma başlatılabilecek; dava açılacak. Düzenlemenin hosting şirketlerine bir de maliyet getireceği ifade ediliyor. Her kullanıcıya ait trafik bilgisinin depolanması için terabaytlarca ek depolama alanı hazır hale getirilmek zorunda; bu da ek masraf demek.

Milliyet

buyrun

Bu yasa neleri kapsıyor bilmiyorum; bakıp öyle yapayım yorumumu.

Şöyle anlatayım güzel kardeşim .. Sokağa her çıktığında seninle beraber biri daha çıkıp seni izlese nereye gittiğini kiminle konuştuğunu ne konuştuğunu tek tek not alsa ister miydin ?

Bu yasa da buna benzer bir durum olacak işte ..
Amaç çok belli ; Tayyip ve akepesi daha fazla yolsuzlukları ortaya çıkmasın diye kendi çıkarları doğrultusunda internete müdahale etmek istiyorlar .. Arkada sakladıkları pisliğin büyüklüğü artık ne kadarsa onların izni olmadan istemedikleri hiç bir haberin, ses kaydının ya da görüntünün net aleminde dolaşmasına izin vermeyecekler ..

hangi birimizi takip etcekler 70 milyonun en az 10 u günlük internete giriyor :D

Kişiler değil amaç yayınlanan kanıtların yayınlandığı site ve servis sağlayıcılarıdır hedef ..

Siz sansürle uğraşırken yeni MIT yasasını geçirdiler meclisten, bi bakın derim :s3:

cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en saçma sapan yasakları yasaları gelip geçiyo, oy verenler utansın ne diyeyim :).

Her zaman yaptıkları şey hocam ortaya bir yem atıp arkadan malı götürmek.. (: Eh malum namaz vakitlerini en iyi hırsızlar ve müminler bilirmiş..Bunlarınki de o hesap..

Bende tam olarak neleri kapsadıgını bilmiyprum, yasadan sonra kendi adıma bir kısıtlama farketmedim aynı şekilde giirdigim yerlere giriyorum hala..Yasa cocukların sakıncalı sitelere girmesini engellemek ve terör örtgütü gibi örgütlerin çogalmasını ve yapılaşmasını saglıyorsa amaç buysa bir sakınca yokk, ama bizim bütün özelimize el atılacaksa o zaman hiç hoş bir durum degil

Al gülüm ver gülüm hop bu yasada tamam sıradaki gelsin.Yıllardır aynı filmi izleyip duruyoruz.Kendi pisliklerini temizlemek için kendi yasasını yapan,gerçeklerin farkında olan insanların özgürlüklerini kısıtlayan iktidar tarafından sindirilmeye çalışılıyoruz.Artık bu saltanat yıkılmalı !

O değil de bu ayıpslı sitelere girmek için milleti DNS ve VPN delisi yaptınız ya, helal olsun size.​

Geri