Zaten berbat olan eğitim sistemini iyice batırdılar, daha ne kadar batırabilirler bilmiyorum. Liselerin içi boşaltılıyor, sözde her yer anadolu lisesi ama barajı geçemeyen milyon adam var burada eğitim sisteminde bir sorun olduğunu gösteriyor.
Her yer imam hatip oldu, şimdi atlayanlar çıkacaktır imam hatip olmasında ne sakınca var diye.
Şu sakınca var arkadaşım, Dini eğitimi parasız yada çok çok ucuza gayet güzel ülkemizde eğitimini alabilirsin, bilmem kaç bin cami bilmem kaç bin kurs var. Fakat pozitif bilimi nasıl öğreneceksin ? İyi bir eğitim = Para dır. Halbuki böyle olmaması gerekiyor, bu sistemi düzeltmek yerine batırmak neden ?
Dershaneye herkesin parası yetiyor mu ? Özel okullara kaç kişi gönderiyor çocuğunu ? İyi bir özel liseler 40.000 tl den başlıyor, dershane fiyatları aldı başını gidiyor, okullarda ne öğretiliyor ? Tabelada anadolu lisesi yazıyor fakat içi boş. Kalitesiz olan eğitim sistemini bu şekilde dahada kalitesiz hale getiriyorlar.
Fen liselerini duyan var mı ? ortadan kalktı özel oldu hemen hemen hepsi, eskiden fen lisesine girebilmek için, Orta okuldan beri fen derslerinin 4 olması + LGS puanı + gireceğin okulun yaptığı sınavdan 100 üstünden en az 70 puan gerekiyordu bu kadar elit okullarımız vardı, en az 3 yabancı dil öğretiyorlardı. Anadolu liselerinde 2. Yabancı dil Almanca, ya da İtalyancaydı, Zamanında bunlar en elit okullardı fakat şimdi hepsini bitirdiler.
Yazık ülke iyice geriye doğru gidiyor iş üniversite ile bitmiyor. Tamam senin elinde yetişmiş olarak mühendislerin var fakat işine yarayacak makine var mı ? Hayır yok, neden yok ? Üretemiyorsun, neden üretemiyorsun ? Eğitim sistemin berbat çünkü, bu yüzden elinde makinesi olanlar seni işe alıp altında çalıştırıyor. Kendisi 20 kazanırken sana 5 veriyor. Yani şu an ülkemizde yetişmiş eleman var fakat milli üretim 0 bunun sebebi eğitim sisteminin yozlaşmışlığından kaynaklanıyor.
Avrupa sanayi devrimini tamamlarken biz matbaa'ya şeytan icadı demekle meşguldük. Biz daha ülke olarak sanayi devrimini yapamadık ki, yaptık diyen varsa çıksın söylesin iş üniversite okuyup mühendis olmakla bitmiyor. Mühendis çıkan adam x şirkette 5' e çalışıyor sadece kendine katkısı var ülkeye vergi açısından katkısı var. Peki milli olarak ne katkısı var ? Ülken için üretmiyor x firma için üretiyor. Avrupa'dan Tank motoru için bir taraflarımızı yırtıyoruz, Rusya'dan S-400 alıyoruz neden kendimiz bu kadar gelişmiş sistem yapamıyoruz ? Sordunuz mu hiç bunu ? Avrupa vermiyor, vermez arkadaşım vermez, kendin yapmazsan vermez ne yazık ki bu eğitim sistemiyle 200 sene daha biz bir şey yapamayız. Kendimizi kandırıp hayaller alemine dalmaya gerek yok.