Yeni dönem rap

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
Biz 90's pek anlamıyoruz.

Ortam böyle. Ben Ceza ve Ayben'ciyim.

5fe0435006760c612c96f27cece4fcfe.jpg

bi farazi & kayra'yı dinliyorum artık. ama onlar da eski kafa sayılır. yeni neslin tıngırtısına hiç alışamadım. autotune nanesi kulağımı ve ruhumu acıtıyor.

Tüm rapçileri dinlemişimdir, son nesil oldschooll autotuneler dışında(contra iyi yapıyor ama bu işi)

Şimdi bir kaç bilinmeyeni paylaşayım. Protest rap seviyorsanız Mehmet Toksoy ilk tavsiyem olacaktır;

Yine bir zamanlar Gazapizm ile feat atmış Argo İzmir grubuda sağlamdır, tarzları hoşuma gidiyor

Ve tabi ki mahallemizin delisi K"st ağam.

dediklerini dinlemedim. bakacağım. türkçe değil ama bi ara şununla kafa yaşıyordum ben de:

Rap ile pek aram yok fakat dinlersem de eskiden 3-5 isim dışında yenileri kesinlikle dinleyemiyorum.

şöyle ben de bırakayım kenarından köşesinden.. ergenliğe girdiğim dönemden beri rap dinleyen birisiyimdir. eskiden yeniye bir skala yapmaya kalkarsak günümüz rapinde lirikalitenin çok bir önemi yok ve işleri olabildiğince melodik yapmaya çalışıyorlar. eskiden daha çok atonal okuma ve tek düze okumalar ağırlıktaydı ama düşündürebilen, size bir şeyler katabilen sanatçılarda mevcuttu..

açıkçası şu an hepsini dinliyorum yeni - eski diye bir ayrımım yok.. sadece eski şarkıları ne zaman dinlesem o ilk zamanlarda ki keşfettiğim ya da aldığım hazzı hala alabilmek güzel.. şu günümüzde ki de bir akım aslında bir yerden sonra yerini yine yeni yeni rap olarak başka bir şeye bırakacak..

devam edelim...

Doğu Akdeniz "reddet"

Ozbi "Asi" gezi direnişi döneminde çıkardığı eser, şuan slow takılıyor.

Rap dinleyicileri arasinda Stabil'i bilmeyen yoktur herhalde ve tabi "ben kimim" parçası

• Beğen
Tepkiler: Neo
Her ne olursa olsun he-ce-le-ye-rek rap olmaz. Orman kanunlari ormanda gecer... Simdikiler basiyor autotune sonra rap yaptigini saniyor.

Geri