Yeni bir uçan dinozor türü bulundu

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bilim insanları, güney Brezilya'da 100 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen bir uçan dinozor türü fosili buldular.

Bilim insanları, 100 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen yeni bir uçan dinozor türü keşfettiler.

Rio de Janeiro Federal Üniversitesi'nden Dr. Alexander Kellner'in yönetimindeki araştırmacı grubu, güney Brezilya'daki bir çöl gölünde 47 fosil kalıntısı tespit etti. Parana eyaletinin Cruzeiro do Oeste bölgesindeki fosiller arasında, kanat uzunluğu 0.65 m'den 2.35 metreye kadar değişen boyutlarda, daha önce bilinmeyen uçan dinozor türlerine rastlandı. Bulunan yeni türe, "Caiuajara dobruskii" ismi verildi.

Çok sayıda bulunan kemik fosillerinin, genç ve yaşlı dinozorlara ait olduğu tahmin ediliyor. "Kemik yatağı"nda çok sayıda değişik boyutta kemiğin bulunması nedeniyle, "Caiuajara dobruskii"lerin koloni halinde yaşadığı belirtiliyor.

Aradan yüzyıllar geçmesine rağmen daha yeni yeni bulunuyor. Kim bilir daha neler bulunacak.

kapsamlı araştırma yapmışlar mı sonrasında acaba merak ettım?
baska turler de mevcuttur bence
her zaman merak etmısımdır o donemlerı
teşekkurler bilgilendirme icin

Güzel paylaşım teşekkürler hele ki benim gibi bu tür şeylere meraklı insanlar için ^^

20 YILLIK ARAŞTIRMA
Dinozorların 65 milyon yıl önce yeryüzünden silinmesinin nedenlerini araştıran 41 bilim adamından oluşan ekip, bu canavarların dev bir meteorun dünyaya çarpması sonucu ortadan kalktığı tezini kesinleştirdi.

Daha çok şey çıkar :)) Önceden Dünyanın hakimi bu dinazorlarmış. Şimdi ise biz garip :D

Ya tarihimizde bu m.ö yada m.s olmuş bilmediğimiz görmediğimiz bir çok canlı var keşfedilmeyi bekleyen buda bunlardan birisi Mastor emeğine yüreğine gözlerine sağlık paylaşım için tşk ederim ;)

Daha çok key var keşfedilmeyi bekleyen ve hala çok gerideyiz. Insanin bu kadar ilkel olmasına bazen tahammül edemiyorum.

Tüfek mikrop ve çelik kitabında güney amerika ve Afrika da yapılan araştırmalar sonucunda bi çok kalintiya rastlandigindan bahseder. Ben olsam turler hakkinda ki tüm araştırmalarımi burada yogunlastiririm. Darwin bu sebeple yaptığı geziyi 3 yıl daha uzatmisti. . Teknoloji günü kurtarma derdinden vazgeçer umarım. .: )

Geri