Yeni bir film / dizi izledim.

Konu sahibi son olarak 1033 gün önce görüldü
Bir Edgar Allen Poe adaptasyonu.
Yönetmenligini Mike Flanagan in üstlendigi "The Fall of the House of Usher", Roderick Usher ve kizkardesi Madeleine nin kurdugu kos koca imparatorlugun,mistik olaylar esliginde nasil yerle bir oldugunu anlatiyor.
Para ugruna, Çağdaş Tıp Etik'e karsi gelmenin cezasi, ilk bölümden son bölümüne kadar çığ gibi büyüyor.
6 cocugu da, rasyonel olmayan nedenlerle tahtali köyü boylar iken, Roderick 1979 yilinda isledigi günahin ve gizemli bir kadina ( dizi boyu bu hanim, herkese hak ettigi cezayi veriyor) verdigi sözden dolayi, vicdan azabi cekmekte.
Bu sözü Madeleine ile birlikte vermesine ragmen, Madeleine Roderick kadar vicdanli degil. "Ölümsüzlük" icin karsisina cikani öldürebilecek kapasitede.
Kanli horror hic bakilasi degil bana göre..gizem hoş..

Mike Flanagan in bu genrede iki dizisi daha var..
"The Haunting Of Hill House"
"The Haunting Of Bly Manor"

Ücünde de Aile ön planda.
Diziler bogmuyor, uzun degil..

8 bolumluk (18+) bir dizi. ikinci sezon da gelecekmis. bence cok iyiydi.
1704806223874.png

ve bu filmi izledim:
1704806259944.png

her bölümü ortalama 35 dakika süren, ağır ilerlemesine rağmen keyif aldığım bir dizi.

452D1140-E9F0-42DE-B451-EA0B4403DB35.jpeg

''murder on the orient express'' filmini izledim ve uzun zaman once izlemeyi biraktigim ''peaky blinders'' dizisine basladim tekrar. hadi bakalim thomas fookin' shelby :d

indir (2).jpg

başlangıçta standart bir konu gibi görünse de bölümler arası geçişte kafa karışıklığına sebep oluyor. sizin yorumlamanıza asla izin vermiyor çünkü çok hızlı olay örgüsü var. ben çok beğendim, tavsiye ederim. gerilim, gizem, psikoloji alanında güzel.

4906558.jpg-c_310_420_x-f_jpg-q_x-xxyxx.jpg

buna da yeni başladım, ilk bölümde stabil gibi dursa da ilerideki bölümlerde akacağını düşünüyorum. şimdilik fena değil, yorumum olursa güncellerim.

bu ara iran sinemasına merak saldım.
sırasıyla cennetin çocukları, kirazın tadı ve serçelerin şarkısını hemen peşine de kısa film olan most - köprü filmini sıkıştırdım.
kendi nazarımda hepsinden beklediğim keyfi aldım.

sinemada izlemeye gayret ediyorum bu sıralar, yaşam koçu'na gittim en son, seviyorum absürt şeyleri .p

sıraya koyduğum filmler var ilk fırsatta da onlara gideceğim bakalımmmm

Yavuz Turgul'un yönetmenligini ve senaristligini üstlendigi bu sürreal yapimi, daha önce izlememis olmanin üzüntüsünü yasiyorum.

Bir pavyonda komiklikler yapan cift Abidin (şener şen) ve Mahmut (şevket altuğ) un hayatlari, pavyona konsomatris olarak calismasi icin getirilen Kumru ile degisir.
Kumru sagir ve dilsizdir ve cok güzeldir.
Pavyon sahibi, komisyoncu gavatin onu aldattigini anlar.
Kumru ise pavyona pazarlandigi parayi ödemesi icin, pavyonda cicek satmaya baslar.
Kumru annesini aramak icin gelmis Istanbul'a.
Saf ve iyi niyetli olan Mahmut bu kizdan cok etkilenir, abidin ise baslarina bir is gelecegini düsünüp, büyük bir soygun pesinde kosar..mahmut ne kadar iyiyse, Abidin de o kadar piclik pesindedir.
Neyse bu iki ski dost,kizi evlerine götürüp ona sahip cikarlar.
Garip olaylar yasanir ondan sonra..iyilestirici güclere sahip Kumru,etrafina sifa dagitir.
Pavyonda da herkes onu sevmeye baslar.
Kumrunun Annesini bir hapishanede bulan bu üclü..mutlu mesut eve dönerler..
Arada bir intahar girisimi felan da var ama uzatmim simdi..
Hapishane dönüsünün gecesi, daha önce hicbir kadinla birlikte olmamis olan Mahmut, o gece Kumru ile birlikte olur..
Ve ertesi sabah Kumru gitmistir..
Film aslinda bu sahneden sonra garip bir hal aliyor, cünki Pavyonda Kumruyu kimse bilmiyor/ hatirlamiyor.
Gittikleri hapishane kumrunun annesinin orada olmadigini da söylüyor.
Pavyon sakinleri iile cektirdikleri fotografta, Kumruyu yalniz Abidin ve Mahmut görüyor.
Rüya mi gercek mi diye felsefe yaparken iki dost,resimdeki Kumru tam ucuyor..hani gelecege dönüste MarTy McFly in ailesi buhar oluyor..iste öyle..
Zamanin ötesinde bir yapit..klasik türk film yapisindan cok uzak..her Yavuz Turgul filmleri gibi..

"Angaralıyım yüzmeyi bilmem
Ama çok pis gemiler yakarım.."

Böyle bişey izledim. Meftun oldum.

2 gun once netflixde ispanyol yapimi guzel gercek hikaye bir film izledim.. bir spor takiminin gencleri ucak ile yolculuk esnasinda ucak dusuyor. Cogu yasiyor ama hayat mucadelesi asil ozaman basliyor x ay sonra KURTULUS lari ile hayata geri donuyorlar. Tabi òlenlerin cesetlerini yiyerek.

Ne bilim iste izledim filmi :// tuhaf uzun bi ismi var sayfaya girdigimde yazarim.

bu macera da bitti. guzeldi. polly hala'nin dizide vefat edisini atlatamamistim, meger 2021 yilinda gercekten vefat etmis :( dizide en sevdigim karakter polly ve alfie'ydi.
1706983744612.png

kill bill 1 & 2 izledik. ben daha farkli beklemistim ya. kadinlarin birlik olup, bill'i kilictan gecirecegi gibi bir konu hayal etmistim. gerci beatrix'in kendisi 10 kadin/30 erkek ediyordu ve netice olarak amacina ulasti. bir de oyuncularin guzelligi dikkatimi cekti. normal insan gibi gorunuyordular ulan. alistim biraz tuhaf burunlu-dudakli insanlari gormeye galiba tovbe est. ne bicim zamanda yasiyoruz.
1707336572061.png

Geri