Yeni başlayanlar için iş hayatı

• Kullanıcı Mia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 3224 gün önce görüldü
Yeni ortama ve insanlara alışmaya çalışmanın vermiş olduğu stresli günler, ''acaba başarılı olabilecek miyim?'' kaygısı, ilk başta zor gelse de zamanla alışınca çoğu problemler yok oluyor.

Gozlemleyin.

Herkese cok yakin olmaya calismayin guvenmezler. Mesafe koyun zamanla ayarini bulur o.

Her ise atlamayin rakip gorurler. Cok alcak gonullu olmayin kullanirlar. Cok bilmislik yapmayin sevmezler.

Zaman.. Iste en guzel ilactir.

Insanlarin sizi agir agir tanimasinaizin verin.

En onemlisi isinize saygi duyun, duzgun yapin o zaman is te, is yerindekiler de size saygi duyar.

yasayarak ogrenmeden burada yazilacak olan her sey bos. yasayin gorun.

Sürekli girip çıktığım dönem.
Genelde de " vah vah alanınla ilgili iş bulamıyorsun demek"
Cümlesini duyuyorum.

Benimki felaketti 8 inci ayın sonunda kovulmuştum. Birde kendi mesleğimden korkuyordum zaten iyice tuz biber olmuştu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kendinizi her ne olursa olsun ezdirmeyin
kimseye hemen güvenmeyin

Şartları sorgulamayın şartlara muhalefet geliştirmek motivasyonunuzu yok edip sizi çbuk yıpratır.
Sevin ..
her detayını sevmeye çalışın ve mümkünse sevin

“Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse .. O kadar güzel süpürün ki, gökteki ve yerdeki herkes durup, burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin.” Martin Luther King

Sanki kendi işinizmiş gibi kişiliğinizden, vaktinizden, hatta ve hatta geleceğinizden ödün vererek bir işi sahiplenmeyin. Neyi yapmanız gerekiyorsa sadece onu yapın; fazlasını değil. Patronunuz ile aranızdaki o görünmeyen "emek eşittir maş" sözleşmesini de hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın.

İşinize odaklanın çevreden önce.
Geçmez denilen yıllar da geçer.

Kadınlar alınmasın ama kadının çok olduğu iş yerlerinde dedikodu ayyuka çıkar ve kıskançlığın getirdiği çekişmeler asla bitmez.
Bir de çok numaracıdırlar, yüz yüze geldiklerinde ''canım , cicim , hayatım vb.'' kelimeler havada uçuşur ama perdenin arkasında deli gibi birbirlerinin dedikodularını yaparlar ve kuyularını kazarlar.
Erkeklere gelirsek, onlar bu olaylar olurken sadece birer seyirci edasıyla çekirdeklerini çıtlatırlar.

Geri