Yeni Arama Motoru

Konu sahibi son olarak 2613 gün önce görüldü
Evet Arkadaşlar bu ilk makalem :) Sizlere Yandex Hakkında birşeyler anlatmaya çalışıcağım.
öncelikle bu Yandexi birazcık tanıyalım.

Nedir Bu Yandex?
Yandex, rusların ürettiği bir arama motoru ruslar bu arama motoruna oldukça çok masraf yapmışlar, Yandex.ru adıyla anılan arama motorunu piyasaya sürmüşler, ilk olarak Rusyada faaliyet gösteren arama motoru Rusyada oldukça çok tanınmış ve şu son zamanlarda, Karşımıza TR'de çıkmaya başladı ilk olarak, Türkiyede açtıkları ofis ile ve daha sonra televizyon reklamlarında karşımıza çıkmaları ile bir çok kesim tarafından tanındılar.

Yandex.com.tr de neler var?
yandex.com.tr, Yandex arama motorunun türkçe dili olarak hazırlanmış bir sistemidir. Arama motoru türkçe konusunda çok iddali olduğunu kanıtlamıştır. Hatta yandex'in Türkiye CEO'su Alisher Hasanov, ' Yandex, Türkiyeyi istediklerini vermeye merak ettiklerini cevaplamaya geldi.
Bizim işimizi veriyi bulmak, ortaya çıkarmak ve analiz etmek. Verdiğimiz tüm hizmetler de bu esasa dayalı. Bundan sonra neler gelebilir konusuna bir örnek: Rusya’da sadece ‘la la la lalala la laaaa’ şeklinde yaptığınız aramalardan hangi şarkıyı bulmaya çalıştığınızı keşfeden servislerimiz var. Beğendiğiniz sanatçıya göre yönlendirme ve tavsiye yapan müzik servisimiz var. * gibi cevaplarla Oldukça iddalı olduklarını göstermiş, Ne diyelim YANDEX'e başarılar.

Yandex Türkiyede ne derece etkili olur?

Kişisel fikrimi sorucak olursanız piyasa rekabete uğrucaktır mutlaka, Bildiğiniz gibi google Türkiyede %90 lık bir aranma hacmi ile Türkiyede Arama motoru sektöründe dev ve lider durumda. Yandex bu oranı yakalaması şuan için imkansız gözüküyor. fakat %30 lik bir yarışda pastadan payını alıcaktır. Ekonomik güç olan google'de Yeni yatırımlar ve yeniliklerle tahtını kimseye vermiceği kesindir. Yani sonuç olarak rekabet ortamı oluşucaktır.

Daha ne marifetlerini görücez acaba canım :cici: Makalede yazabiliyoruz maşallah ;) Ellerine sağlık güzel olmuş

Öncelikle Yandex in gewçmişi aşşağı yukarı 10 seneyi devirmiş durumda geçenlerde reklamlarda gördükçen sonra bende merak edip baktım ama bence türkiyede iş yapamaz hele biz türklerin alışkanlıklarını bağımlılıklarını düşünecek olursak senin verdiğin o %30 luk dilimi dahi alamazlar ama uzun zaman diliminde belki olabilir reklamların döndüğü süre içerisinde belki bir %10 a ulaşabilirler ama o kadarla kalır diye düşünüyorum ben kendimce zamanında hatırlarsanız bizlerinde arama motoru vardı ama malesef tafih oldu gitti ve şuanda adını bende dahil olmak üzere hiçkimse de hatırlamıyordur muhtemelen ve öyle sanıyorum ki o arama motorunu da google bünyesine katıp kayıp etmiştir muhtemelen :)

İnsanlar alışkanlıklarından kolay kolay kurtulamazlar. Ve şu ana kadar Google gibi bir arama motoru çıkmadı yaptıkları algoritma mantıkları süper ve hala bilinmemekte:D Ve tespitin kesinlikle doğru belki % 30 luk bir kesim kullanır ama sonra dan bırakır die düşünüorum

Bence google ile çok rahat rekabet edebilir hatta tüm özellikleri bilinse geçerde :)
alışkanlıklarımızdan vazgeçemiyoruz malesef.

Ben hiç sevmedim Yandex'i. Yandaş medya gibi, isme bak! Ne bileyim ısınamadım işte, hoşuma gitmiyor zorla mı? :)

Geri