Yemek yaptım ama adını bilmiyorum

Konu sahibi son olarak 2992 gün önce görüldü
zVNGjR.jpg

mz0XNZ.jpg

Arkadaslar kırmızı et ten nefret eden ben baba hatırına yaptık bir şeyler bunun adı damat bohçası diye geçiyor sanırım ama bence başka bir şey olmalı :D

Malzemeleri veriyorum yazın lütfen :p

4 ad patlıcan
1 ad kuru soğan
4 ad domates
2 ad patates
Yarım kilo dana kıyma. (Kişi sayısına göre daha fazla da olabilir )

Köftenin harcı için gidip hazır köfte harcı almadık tabii ki kendim yaptım :ask

Annemizin dolaptan sakladığı bayat ekmekten bir avuç alıyorsunuz
Kıyma nin içine karisitiriyorsunuz.
Köfte için 1 tane yumurta.
Bir çay kaşığı tuz.
Göz kararı maydanoz
Rendelenmiş yarim soğan. (Kalanı halka şeklinde üstüne doğrayacagiz daha sonra bize lazım olacak atmayın Sakin gunah) :D
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz pul biber
1 çay kaşığı tuz

Katip koftemizi yoğurup sekillendiriyoruz:şirine:
bu benim için çok zordu çünkü elimi zor sürdüm neyse ilk şoku atlattiktan sonra köfteleri kenara aldım bekletiyorum azıcık.

Biberlerimi
Patateslerimi
Domateslerimi
Ve kalan yarım soğanı halka şeklinde dogruyorsunuz.

Patlicanlari uzun ve ince julyen şeklinde yani bohça kenarı olabilecek şekilde doğrayıp kızgın yağa ilk onları atiyoruz :ask

Onları çıkartıp Biberleri ve sırasıyla Patatesleri kızartıp en son köfteleri kizarttiktan sonra (domates ve soğanlar hala kenarda duruyo dikkat lütfen )

Patlicanlari hac şeklinde çapraz koyup arasına köfte koyup üstüne kurdanı batiriyoruz :ask

Bitene kadar bu şekilde devam edip kızarmış patates biber leri koyup en üstte domates ve halka şeklinde kestiğimiz Soğanları koyup kurdanlayip borcamda diziyoruz (dizerken sinir oldum azıcık istediğim gibi olmadı çünkü )

2 adet domatesi kenara ayrıp rendeleyip hafif biraz da Salça ile sulandirdim ve borcamda üstüne gezdirdim.

Veee önceden 15 dk lik isittigim 180 derecelik fırında 20 dk beklettim.

İşte böyle alay etmeyin lütfen :asd:

Masa da gördüğünüz makarna salatasi da bana ait ama onu tarife saymiyorum jgkgk:D

Ay sağ ol nilum destek mesajı için jxjf kurban bayramı da geliyo elimi sürmem için gaza gelmeye ihtiyacım var :D

Adını bosversene.. Mis gibi bisey olmus :D
Ellerine saglik hatun.

Bayağı hoş görünüyor, patlıcanlı falan. Çok severim böyle fırın yemeklerini. Elinize sağlık.

Bu hatun nasıl hala bekar abi ya :D mis gibi işi var fıstık gibi güzelliği var eli hamarat , erkekler daha ne istiyorsunuzzzzz acabaaaa :D

Elinize sağlık. Sizi alan yaşadı.:p

İsmini bilmenize gerek yok siz yapmaya devam edin, tadı konusunda aklınızda şüphe olursa eğer kobay olarak burda 7/24 hazırım :asd:

Ciddi misin?ay kebap mi olmuş bu jgkhkv:D
çıtayı yüksek tutmak istemiyorum :D
Örtülü kebap yapcam ama Beşamel sosundan korkuyorum :asd:

Kiz kori sosundan daha kolay o sürekli karistirinca topaklanmiyo ama market tereyagiyla yapmamak lazim.

beni al sen sizin evde besle ;$
bu Bahar gidince aç kalıyorum ben :D

Serçe valla bilmiyorum bu h.sonu deneyeceğim inş yapabilirim elimi korkak alistirmicam bu kez:p

iLda sen bize gel ben sana bakarım :ask

Geri