Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hanginiz gerçeksiniz ve hanginiz sahte ,
Dün nelere vaad eden adam bugün nerede ?
Laf olsun diye söylenmiş onca lafı yutturdun sadece
Şimdi gidiyorsun ve gitmek çok kolay sence - Yeliz K.-
Yüzümdeki tebessüm kalbinin aynası Sen bende iken yok , olamaz başkası ßen benden gittim vardım sana sen atma beni gönül diyarından hiç bir zaman... || YelizK.
Ve bazen en ummadığın anda olur bütün olumsuzluklar Tek yapman gerekendir el açıp Yaradana sığınmak Sen boşver herşeyi kendinden ödün verme bir an olsa bile Biliyorum Allah hep seninle, bizimle !! || Y.K
'Zaman' diyorlar ya işte herşeyin ilacı diye inanmadığım tek şeydi hayatım boyunca bu anlam veremediğim tek kelime ilk önce sen gittin ardından vermiş olduğun değer kaybetti kendini , sevmelerin adı kirlendi gidince bataklığın kelime anlamını yaşattı gidişin ilk önce sen terkettin beni daha sonra ise bir türlü bana uğramak bilmeyen 'uyku'lar/ım ve gidişin ; ilk önce ilçeydi içimde daha sonra il'l eşti bende
günler geçti haftalar derken ay'ları da geride bıraktık yıllar geçti
hiç tanımadığım , kendinden haberdar olmadığım birisi için fevkaledeli cümleler kurdum hep ama o hep gitti hep gidecekti gitmesi gerekti
anlam bile veremediğim içim dışım benliğim söyler misin gidişlerinin peki ya şimdi adı nedir ?
-Yeliz K.- / uzun zamandan sonra böyle birşeyler işte.
Bazen daha da deli seviyorum seni , KASIMın soğuna inat daha dadeli
Acımasızca seviyorum , bazen de acıtarak..
Ama herşeyden daha da çok seviyorum seni //-2oo9 ayrı bi yana-
...
Peki ya gelmezsen geri ,
Hiç gelmezsen birdaha ,
Sence ANKARA'ya yakışır mı bAŞKentlik sevgili.. ? //-2oo9 ayrı bi yana- [Buralar sensiz hiç çekilmiyor]
Mevsimler değişiyor yine , duygularım ise hep aynı , KASIM yaklaştıkça daha bir eser rüzgar buralarda , dallar kırılır , insanlar bir bir kırar geçer..
Sanki yazmak için hep bu aylar beklenir gibi , gelmez ilham perisi , konmaz yüreğime bir türlü oysa , sen ve içimdeki duygular tarifsiz , anlatılmaz gibi ama bi o kadar da patlayacakmışım gibi.. Anlatmaya çabalıyorum gibi ama kimsenin anlayamayacağı gibi birşeyler işte.
Bir mutluluk vardır ve de bir de mutluluk...
Sanki bu iki kavramı da en dibine kadar yaşamışım gibi , yaşatmışsın gibi.
'Kalp sancısı' diye bi kelime vardır bi çok kişi cümlesine katar ben ise tabiri caizse ölüyordum bu tarifi imkansız şeyden ötürü evet bildiğin ölüyordum..
Oysa dert de sendin dermanda... Acılarımı dindirecek olanda sendin ama gittin.
Gidişin sadece bir eylemdi sevgim hep aynı ve sonsuzdu hatta gün geçtikçe daha da artarak [imkansız olduğunu bile bile]...
Ve her ne olursa olsun seviyorum sonbaharı , inadına.
Canımı yaksa bile seviyorum seni , sensizliği , senle birlikte bende yitirilen her şeyi bir bir seviyorum.
Özlüyorum da her geçen gün daha da çok. Her yeni güne uyandığımda seni görme ümidim var ve sadece rüyalarımda çakılı kalmamış oluyorsun ya buna şükür.
Evet belkidesi kalmadı bu durumun lakin biz birbirimize göre değiliz bu dünyada.
Ki ben seni bu dünyalık istemedim hiç. Olur yaa bir gün güneş bizim için Ahiretde doğar ? Belki orada bulurum seni , sana ettiğim bütün dualarımın artısını orada görmüş olurum kim bilir , belkide vuslat oradadır biz için.
Rüyalarımdan ve kalbimden gitmeyen kara gözlü adam çok sevildin inan , sonbahar koydum adını , adının ilk iki harfi gibisin ÖZ'sün , ÖZ'ümdesin sevgili.
Sen gelme ben bekliyorum yinede , çünkü Kasım'la gelen aşk başkadır sen başkasındır , başkasın sevgili.
Hiç benim olmamış olsanda benliğimdesin. Hep gözümün gördüğü her duaya aminimsin sen.
Bir gün görmek ümidiyle geçiyor burada günler , sen gittiğinden beri Ankara Başkentliğinden vazgeçti tekrar gelsen benim olmasan benimle olmasan dahi şu koca şehirde olsan da sensiz kalmasa buralar.
Sadece bir kez daha görsem seni hemde upuzaktan olsa dahi razıyım.
Seninle geçtiğimiz o kaldırımdan bir kez daha geçebilsek keşke...
Sensizlik çok zor , çok. //Çok uzun bir ara oldu galiba : ) 12Ekim12
Yirmialtıkasımikibindokuz.
Günlerden sonbahardı yerler sarıya bürünmüş , Baktığın herşey sararıp solmuş gibiydi
aniden bi kapı çaldı içeriye giren on / on beş kişi vardı
ne olduğunu anlamadan sustuk birden , sadece bir kişi vardı çok şaşıran ve sevinen , biz ise ne olduğunu anlamadan susup aptallaşıp gülüşmüştük bunu hatırlıyorum.
Merak ediyorduk bu gelenlerde kimdi neden gelmişlerdi pat diye ?
Sessizliğin korunduğu bir an da öğretmen ; '' Bunlar benim en son mezun ettiğim öğrencilerimdir çocuklar '' deyip gülümsedi , o çok sevinmişti ve ben de dahil olmak üzere ilk kez böyle birşeyle karşılaşıyorduk. Hiç kimse o zamana kadar bilmiyordu bir insanın hayatında böylesine yer edindiği insan olabilir miydi ? Evet olurdu o kişi Cengiz öğretmen ise
Cengiz hocamızın sevinmesi bizide çok mutlu etmişti , mutlu bir şekilde tebessüme boğulmuştuk diyebilirim.
O an gözüm sadece birisini kestirmişti fena bir şekilde ona adapte olduğumu çok iyi hatırlıyorum (şu an film gibi gözümde o kare , UNUTULMUYOR...) ama nasıl ne anlamda ona bakıyor gözünü alamıyorsun o an anlıyamıyorsun bunu , aslında biliyor ama duygularından emin dahi olamıyorsun işte...
Geçen saatlerde ona bakıyor anlamaya çalışıyordum (beceremesem de)...
Ona ulaşmak onu bulmak istiyodum ama 'nasıl olacak bu iş'lerin sonu hiç de gelmiyordu bakılırsa...
Biz çok şanslıydık tıpkı onlar gibi , böylesine bi öğretmenimiz vardı hayatımızda böylesine bi insan yer alıyordu evet , gerçekten de çok şanslıydık. Facebook'da hayran sayfası vardı Cengiz öğretmenimizin , o zamanlarda hayran sayfasını beğenen herkes görünüyordu , ismini biliyordum onun aradım ve buldum , o an dünyadaki en mutlu insan olduğumuda hatırlıyorum o an ki sevincimi , heycanımı... Ve gene çok şanslıydım ki o İngilizce öğretmenliğini okuyor ben ise İngilizce öğretmeni olmak istiyordum ,
Ekledim , biraz utanarak , çekinerek ve de KORKARAK.. Tanışmamız ve konuşmamız hep okul yönünde ilerledi , derslerden , hedeflerden , gelecekten...
Konuşulan konu her ne olursa olsun onunla konuşmak beni mutluluğun nirvanasına kadar ulaştırıyordu ne de olsa.
Günler geçti , zaman ilerliyordu , ona öyle bir kendimi kaptırmışım ki bunun farkında bile değilken ben , o sanki herşeyden haberli gibi yaklaşıyor ve konuşuyordu benimle.
Ben ki hayatta hiç içime kapanık olmayan , her an yüzünden gülümsemesi eksik olmayan , herhangi bir duygumu insanlara belli edenbilendim taa ki o zaman'a kadar. Onu tanıdığımda çok sessiz kalmıştım herşeye , herşeyden herkesden soyut olmak buydu ama bu duygular neydi ? Gerçekten yıllardır adını koyamadığım bende gizli olan hala yerini koruyan birşeyler aşk gibi sevda gibi ötesi duygular gibi ve üzülmek gibi mutlu olmak gibi tarifi imkansız onca duygu seli gibi birşeyler işte.
İlerleyen zaman beni ona mı , onu bana mı yakınlaştırıyordu yoksa almak için adım adım ilerletiyor muydu hiç kestiremiyordum bile.
Bildiğim tek şey vardı ; 'Ben ona sahip olursam , kaybederim'. bunu düşünmenin korkusu bile ona duydugum hisslerden bi adım öndeydi her daim.
Kendimi geri çekmek yerine alı koyamıyordum bunu görmüştüm , ilk defa sanki ilk defa böyle bi çıkmazın içine batmıştım
aklıma bir cümle takılıp kalıyor ; 'napıyım , elimde olsa unuturdum' , öyle değil mi ? Elimize bir çok şans verilse unutmak istenilenler unutulmaz mı acaba ?Sonbahardı yaprakların rengi sarıydı , sarı ; ayrılık güllerinin rengi değil miydi sevgili ? 'Sararıp solmak' denilirdi , gelişin ve gidişin sarıydı solan ise bir yürekti bir iki çift gözdü.
Zaman çok kısaydı , geçip giden zamandı geçmeyi bilmeyen yaraydı yardı.
Kasımlar can alıcıdır unutulmaz ve en güzel aşkın yaşandığı tek mevsimdir.
Unutulmadın karagözlü adam , hiç unutulmadın HİÇ ! Yirmialtıkasımikibindokuz acımsa hala içimde saklı. Yeliz K. KASIM 2oı2
Bazı insanlar vardır çok sevilen
Bazıları severken gider bazıları ise sevilirken...
Başlangıcın vardır ve bittiğin an...
En mutlu yanındır yada en huzursuz edenin
Kimisi candır kimiside canını alır.
Aslında söylediğim her şeye uyansın
Lügatım seninle doldu taştı mutlulukdan mutsuzluğa kadar
Bittiğim an diyorum o geliyor aklıma ama aklım ise hep bu Ay'da hep mu mevsimde
Bitmişti diyorum ama bitemediğini görüyorum
İçimin yandığını fazlasıyla biliyorsun hatta gözümden yaş eksilmediğinide tıpkı adın gibi.
Çok sevdim diyorum 'biliyor' oluyorsun umursamaz tavrınla.
Sen gülüp eğlenirken içten içe tükenen bir beden tam da karşında
Her neyse ne diyorduk biz sadece 'sağ ol' Yeliz K. //Saçmalamakgeldiiçimden -25.11.-
Bugün unutmak istedim herşeyi
bildiğin büsbütün herşeyi
yaşadığım herşeyi , yaşayamadığımız herşeyi , hayallerimi ama en çok da acılarımı tam da bugün unutmak istedim.
Ağlamamalıydım bunu yazarken , içim buruk olmamalıydı , yüreğim de sızlamamalıydı böylesine ama ama yapamadım gene başaramadım,
seni ne zaman anlatmaya çalışsam birilerine , hep maafoldum ben
sen hiç bilmedin beni , içimde ki seni hiç göremedin hemde hiç.
Hani derler ya sevgili ; tabir-i caizse 'At gözlüğü takmak' işte tam da öleydin sadece önündekiler vardı senin , sen hiç sağına en çok daSOLUNA bakmayı bilemedin , göremedin beni sevgili.
Ben dışında herkes'in vardı senin , sanki beni hiç tanımadın , hiç oturup iki lafın belini dahi kırmamışız gibi , o kadar umursamaz ve fitursuzca davrandın ki , sen aşkda çok fevriydin bilmedin sevgili değerimi bilmedin , kadir kıymet de bilmedin
hep üzdün hep ağlattın en kırılmaz yerlerimden kırdın geçtin sen beni
'Dilin kemiği yok'derler sevgili ve kalbinde öyle değil mi ?
dilimi lal ettin kalbimi kapattın sen dışında herkese
böyle olmamalıydı sevgili böyle yarım kalmamalıydım ya da böyle saçma sapan olmamalıydım
canım diyorum sevgili canım... Benim de bir canım'ın olduğunu hatırlatmak istiyorum sana gör diyorum duy hatta hisset...
Beddua sevgili sana asla edemediğim şey mesela.
Ne isyan ettim Allaha ne de tekrar seni diledim hayatıma
Gittin sevgili bitti herşey öyle değil mi ?
-Sen öyle sanıyorsun sevgili , biten ben oldum yaşanmışlıklar ya da yaşanmamışlıklar değil ki biten sadece ben oldum sevgili. Tek taraflı aşkı yaşadım , içimden atamadım , hep seni andım , senli günleri de yaşadım sensiz günlerin dibine de battım. Olsun be sevgili ben seni zaten ALLAH için sevmedim mi ? Karşılık beklemeden sevmedim mi ? Gittiğin için bu kadar kelimelerden cümleler yarattım sana ah be sevgili biz hiç biz olamamış olsak da güzeldik.
Yaşanmamış herşey gibi yaşanmışlarda güzeldi. En önemlisi sen güzeldin , ben sen de daha bi güzeldim seninleyken daha daha da bi güzel..
Olan herşeye EYVALLAH dedim sevgili , gülüşün için gamzelerin için seni karşıma çıkarttığı için Rabbime , böylesine sevdirdiği için...
Olan ve olmayan herşeye herşey için teşekkürler sevgili , çok sevildin sevgili biliyorsun değil mi ?
Sana olan kalemimin mürekkebi tükenmez bunu bil sevgili.
Ben gitsemde yaban ellere , evlensem hatta çocuğum dahi olsa da yazarım sevgili hani bir söz vardır ya ; ''iz bırakanlar unutulmaz'' işte bu yüzden susmak yok , yola devam sevgili.
Bütün acılarıma rağmen en güzel iyikimsin... -Yirmialtıkasımikibindokuz/ikibinoniki- Yeliz K.
Biliyorum yine kızacaksın bana
ama ben yinede inatla ve ısrarla yazacağım sana
susturamıyorum içimin yangınını , durduramıyorum kanayan yaralarımı
bir sen diyorum da hep , yine susuyorum sayfalarca.
her bir şarkıda , her gece rüyalarda , her aşk çıkmazında aklıma gelmekte neyin nesi ah vefasız sevgili !!
sen sana yazdığım sayfalar dolusu şeyleri bir kez olsun görseydin acırdın bana biliyorum , ama sen sana yazılanları asla bilmeyeceksin sevgili.
Uzağımdın ya hep , uzağımdasın ya hep , hep orada kal sevgili , seni uzaktan izlemek , ulaşamamak bana çok iyi geliyor aslında.
Dön diye bir kelime varmış sevgili , oysa ben sana hiç dön diyemedim , hiç de dönme zaten sevgili en güzel aşk zor olanmış öyle diyor birileri , en güzel aşktın sevgili , yaşamım boyunca en güzeliydin , gtmiştin evet de aslına bakılırsa sen hiç gelmemiştin sevgili o yüzden ben gttin diye hiç beklemedim dön diye , beklemiyorum da sevgili çünkü ben seni böyleyken böylesine sevdim işte.
Daha fazla uzatasım var cümlelerimi ama yine sus payı düşüyor yüreğimin kanayan yerine bir -la eşliğinde sus diyorum sevgili , SUS yüreğim SUS artık !
Siirleriniz, yazilariniz ve sizin deyiminizle "saçmalamariniz"' harika.
Yureginize ve kaleminize saglik.
Ayrica yazilari'da çok guzel bir sekilde hazirlamissiniz.
Emeginize saglik, sayfanizin takipçisiyim.