Yehova Şahitleri (Jehovah’s Witnesses) kimlere denir?

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Charles Russel kurucu
tanrı adını boş yere agzına alma diyor kendileri
yahve ve adonya yı birleştirmişler yahovah demişler
ki şaşırmadık adı nerden geldi ögrenmiş olduk
vatan toprak askerlik onlara göre değil
teslise inanmıyorlar bu arada
vaftiz ve kominyonu kabul ediyorlar
ahiret yok diyolar
onlar hıristiyanlıgı yahudiligin devamı olarak göruyorlar
bi bugday hikayesi uydurmus bu Russel tutmamış yargılamıslar falan o da kabul etmiş işin içinden cıkamayınca
din adamı yok bunlarda
bir de misyonerlik gelişmiş

mezheplerin ve tarikatların ortak noktası, her birinin kendi teolojisinin cennete giden en kestirme yol olduğuna inanmasıdır. bu yüzdendir ki hem eski hem de modernist akımlar aslında hep aynı argümanları destekler.

yehova şahitleri (ben bunlara şakir diyorum) platon bir gün kolunda bir ornitorenkle bara girer isimli kitapta bu tarikat için şöyle bir satır yer alıyor.

adam cennet'in kapısına gelir. aziz peter sorar: "mezhep?"
"metodist," der adam. aziz peter elindeki listeye bakar ve "yirmi sekiz numaralı oda," der. "yalnız sekiz numaranın önünden geçerken sessiz ol."
bir başka adam gelir.
"mezhep?"
"baptist."
"on sekiz numara.yalnız sekiz numaranın önünden geçerken sessiz ol."
bir adam daha gelir.
"din?"
"yahudi."
"on bir numaraya git.yalnız sekiz numaranın önünden geçerken sessiz ol."
"farklı din ve mezhepler için farklı odaların bulunmasını anlıyorum," der adam. "ama neden sekiz numaranın önünden sessizce geçecekmişim?"
"sekiz numarada yehova şahitleri var," der aziz peter. "kendilerinden başkası buraya gelemiyor zannediyorlar."

bizim gelinin annesi.... hiçbir şekilde kutlama yapmıyor, katılmıyor (yılbaşı, d günü vb). benim bildiğim ise ahirete inanıyorlar fakat cehennem diye bir yer yok. hep güzellik, hep huri, hep yenilecek-içilecek, vur patlasın bir ortam olacak.sldfk yani yaratıcı, yarattıklarının acı çekmesini istemezmiş çümkü... açıklamaları bu minvalde.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri