Yazmak mı etkili konuşmak mı?

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 186 gün önce görüldü
Konuşursun atmosfere karışır, yazarsın arşive dönüşür.
Konuşmak nefes almak, yazmakta iz bırakmak gibidir.

Sizce en etkili iletişim yolu konuşmak mıdır yoksa yazmak mı?

konuşmak etkilidir o anki hani tavrın mimiklerin ifade ediş şeklin hepsi ve daha fazlası.

Konusmak daha etkili, ama ben gibi konusamayinca yazmak daha iyi. Ama yazmak ne kadar arsive dokulsede, samimi gibi gelmiyor. Cunku yazarken ne durumda vs oldugu gorunmuyor konusurken ciddiyet samimiyet cok belli olmasada az cok belli olur diye dusunuyorum.
neyse konusmak yani cevabim

Konuşmak daha etkilidir ama bazen sözün bittiği yere gelinir ozaman yazmak daha iyi.

O zaman neden insanlar bir kitap, bir mektup, yada bir şiir okuduğunda kendilerine ve duygularına hakim olamazlar?

Konuşmak etkili yazmak derindir.
Konuşarak daha net anlatırsın kendini yazar iken daha derin.

Acıyı yazmaktan, mutluluğu konuşmaktan daha çok keyif alıyorum nedense. : )

İz bırakanlar unutulmaz. O yüzden yazmak her zaman etkilidir.

Yazmak olmalı aslında ama nedense konuşmak daha etkili oluyor .. Oysa konuşurken ayrıntılara dikkat edemeden konuşuruz .. Yazarken ise dünyanın uydusu bile olabiliriz ..

Etkili konuşmak çok önemli bence.. Akılda kalıcı değil belki ama kalbe işleniyor..

Karsinizda bunları yapan kisi gercekten önemli biri ise ikisi de etkili oluyor.Dilden savrulan sözler kaleme dökülür bir nebze ses etkili tabi anlasmak ve anlasilmak adina.

Konusmak daha etkili, ama ben gibi konusamayinca yazmak daha iyi. Ama yazmak ne kadar arsive dokulsede, samimi gibi gelmiyor. Cunku yazarken ne durumda vs oldugu gorunmuyor konusurken ciddiyet samimiyet cok belli olmasada az cok belli olur diye dusunuyorum.
neyse konusmak yani cevabim

yazarken ki durumunu görmediğin için ciddiyet samimiyet belli değil diyosun da:) yandıktan sonra kalemi açılır kişinin ya:) ciddiyet ve samimiyet kelimelerin arasına saklanmaz kelimenin ta kendisi olur aslında:)

Konuşmak ama ben yazmayı severim

haklısın:)

Düşünmek varsa işin içinde her ikisi de yeri geldiğince.
Ayıramazsınız, konuşurken fark eder yazarsınız, yazarken fark eder konuşursunuz. Ama fark etme olmasaydı paylaşılmış da olmazdı.
Ne paylaştığınız ne fark ettiğinize ya da ne düşündüğünüze de bağlı.
Bir adım ileriye götürmüyorsa nedir ki söz, ister yazıda ister konuşmada.
Konuşmuş olmak için konuşmanın da yazmış olmak için yazmanın da manadan yoksunsa temsil ettiği tek şey israf.

konuşmak gibisi yok..
yüzünü görmeden yahut sesini işitmeden iletişim kurmakta çok büyük sıkıntı yaşıyorum.
teknik bir konu üzerine sayfalarca yazışabilirim ama gündelik iletişimi sürdürmekte güçlük çekiyorum.

ikisinden de haz etmiyorum.
kendimi aciklama gereği duyuyorsam açıklamamayi seciyorum ve evet en temizi bu.
bal.

konuşmak. uzun uzun wp yazışmaları benlik değil. ses sese ya da yüz yüze iletişim insanları daha nezaketli, daha empatik, daha sevecen yapıyor. kendimi konuşurken daha iyi ifade ediyorum. yazışmak belli bir noktadan sonra beni bıktırıyor, tükeniyor ve sallıyorum

Etkilemek mi amac ya da etkilesmek mi?
Konusmak daha verimli.
Kanli, canli,mimik ve jestler ile.
Zaten konusunca anliyoruz bir insanin frekansini.Bos mu cok mu vs vs.

Geri