Yazarak çalışmanın zaman kaybı olması

S
  • Kullanıcı Simurg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Daha verimli belki ama bu durum öğrenme açısından zaman açısından değil.
Uygun konsantrasyon sağlanırsa bol okumayla da verim sağlanıyor.

ama çok da fazla değil
blog-sitelerine-reklam-almak

aclk

yazarak çalışma renkli kalemler, zihin haritaları ve loci yöntemi kullanıldığında en verimli çalışma yöntemidir.

Her birey birbirinden bağımsız olarak farklı zeka türlerine sahiptir: sözel, mantıksal, görsel, ritmik, içsel, kinestetik zeka türleri gibi...
Her saniyemizi dünya barışı için harcamadığımız gerçeğini göz önüne alırsak yapılacak olan bir plan dahilinde çalışarak yazmanın da zaman kaybı olmayacağını düşünüyorum.
Yani efendim, herhangi bir öğrenme türü için zaman kaybı ya da verimli olup olmadığı hakkında yorum yapmak sonradan edinilmiş bir fikir değil, doğmatik zekanız gereği elde edildiği için yersiz olacaktır.

Bi torbadan fazla renkli kalemim var, eğlenceli oluyor ;d yenilerini sipariş ettim hala gelmedi. :liv:
Unide de vaktim varsa kendi ozetimi illa cikarirdim. Okuduğum sayfalarca makaleyi birkac sayfa halinde kompozisyon gibi dokerdim kagida. Baya etkili oluyor, kitaptan calisanlara hic akil erdiremezdim.

Söz uçar, yazı kalır.
Kalıcı öğrenme stilidir. Son anlara sıkıştırırsanız elbette zaman kaybıdır; ancak günlük plan dahilinde yazarak çalışırsanız en verimli yöntemlerden bir tanesidir.

Benim ders kitaplarım çöplük gibiydi deftere değil kitabın üzerine özetini çıkarırdım

Çalışmak gibi güzel bir eylemin yönteminin zaman kaybı olarak lanse edilmesi.
Alkış.

Renkli kalem de kullanılsa zamana da yayılsa günün çoğunu az bir bilgi öğrenimiyle yiyor gibi geliyor bana.
Bir günde 50-60 sayfa işleyen hocalar var ve bunu yazmak? :T:
Birebir değil de özet daha mantıklı gibi.

Herkesin bilgiyi öğrenme ve zihnine kaydetme yöntemi başka ama ben de yazıyı işe karıştıranlardanım. Kitap ya da makale her neyse; üzerine birkaç kelime ile notlar alırdım. Özet gibi değil ama notlar biçiminde. Kitap üzerinde Küçük notlar ve altını çizmek, bazı noktaları içimden tekrarlamak- benim çalışma biçimimin özeti buydu galiba.
Kitaplarımın hepsi benim izlerimi taşırdı mutlaka.

Yazarak çalışmak benim için daha iyi sonuçlar veren bir yöntem.

Düzenli çalışıldığı zaman vakit kaybı değildir.
Ayrıntılardan çok önemli olanların ayırdedilmesini ve bağlantının kurulmasını sağlar. Benzerlik, farklılıkların, niteliklerin, neden-sonuç ilişkisinin görülmesini kolaylaştırır. Terimlerin yeniden canlandırılıp seçilmesine, bilginin sınıflandırılmasına yardımcıdır.

Kitaptakinin aynisini kagida gecirmek zaman kaybi geliyor bana da. Kendi cumlelerinizle yaptiginiz hatirlatici ozetlemeler, semalar akılda kaliciligi artiriyor. Harf kodlamasi çok isime yariyor mesela. Tek bir kelime koca bir konuyu cagristiriyor.

kesinlikle katiliyorum Raven'e ,cok hakli mikemmel bir tespit,dogru bir karar operim by.

Vakit kaybı gibi gelebilir ama eğer etkin kullanılırsa en kalıcı bilgiye erişirsiniz, eğer benim gibi mühendislik öğrencisiyseniz işlemleri elle tek tek yaparak kafanızdaki soruların çoğuna cevap buşabilir ve el çabukluğu kazanabilirsiniz.
Mesela bazen hocalar yaptıkları birim dönüşümlerini özellikle belirtmezler ve eğer siz sadece bakarak bunu algılayamazsanız, kalan işlemlerin hiçbir anlamı yoktur, artık yanlış sonuca gidiyorsunuzdur. Elinizi kirletmelisiniz, önemli bir şey bu.

"Söz uçar, yazı kalır."
Yazarak çalıştığım zaman sınava daha bir özgüvenli giriyorum.
Sınav haftası çalışırsanız yazarak tabii ki zaman kaybıdır. Zaman kaybını geç zaman yetersiz kalır. :)

öğretim yöntem ve teknikleri profesörüyüm ve zihin haritacısıyım arkadaşlar.

images

Yazmak guzel eylem, ama yazarak ogrenmek daha guzel eylem.

Geri