Soru C Yazar Tıkanması / Yazar Tıkanıklığı Nedir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yazar tıkanması ( Writer's Block ) yazarın, yazma konusunda ilham kaybı yaşadığı bir süreçtir. Bu tip durumlarda, yazı yazmayı tamamen bırakmak yerine, ilgi çekici başka konularda yazmaya devam etmek çok daha olumlu sonuçlar verecektir.

@Psinoza

Arkadaşınla bir deneme kitabı çıkartacağını söylemiştin, ne durumda acaba?
Sen böyle bir sorun ile hiç karşılaştın mı peki?

@Psinoza

Arkadaşınla bir deneme kitabı çıkartacağını söylemiştin, ne durumda acaba?
Sen böyle bir sorun ile hiç karşılaştın mı peki?

bitirdik sayılır fakat öyle kaldı şimdilik. ara sıra temize çektiğim makaleler oluyor. ve bu aralsr d.bakır şehir tiyatrosu için skeçler(kürtçe) yazmaya başladık, küçük bir ücret karşılığında.

tıkanma olağandır, nitekim hayatın keşmekeşleri hiç bitmiyor. bu tip durumlarda bir yöntemim yok ama ara vermek, kafa dinlemek ya da alışık olmadığın ortamlara girmek bile iyi gelebilir. kelimelerle çok fazla oynuyoruz, en iyi dili tutturmak için kafa patlatıyoruz, mükemmeliyet arayışı bir noktadan sonra insanı donuklaştırıyor.

bitirdik sayılır fakat öyle kaldı şimdilik. ara sıra temize çektiğim makaleler oluyor. ve bu aralsr d.bakır şehir tiyatrosu için skeçler(kürtçe) yazmaya başladık, küçük bir ücret karşılığında.

tıkanma olağandır, nitekim hayatın keşmekeşleri hiç bitmiyor. bu tip durumlarda bir yöntemim yok ama ara vermek, kafa dinlemek ya da alışık olmadığın ortamlara girmek bile iyi gelebilir. kelimelerle çok oynuyoruz, en iyi dili tutturmak için kafa patlatıyoruz, mükemmeliyet arayışı bir noktadan sonra insanı donuklaştırıyor.
Kesinlikle katılıyorum ve bazı yazarların böyle bir durumla başa çıkamaması da ne yazık ki yazarlık kariyerlerini bitirebiliyor.

Senin adına çok sevindim tiyatro konusunda ve dilerim daha iyileri için bir başlangıç olur.

Kitapla ilgili bir gelişme olursa da haberlerini bekliyorum.

ne zaman tıkanmaya başlasam hemen aşık olurum geçer.

ne zaman tıkanmaya başlasam hemen aşık olurum geçer.
Aşık insanın yapacağı işe konsantre olması zor olur aslında ancak belki de hissettiği yoğun duygular sebebi ile yazma hevesi artıyor da olabilir. Aşk dolu günler diliyoruz sana bu durumda.:)

Acının insana ilham vermesi diye bir gerçek var

Misal

Karli tepeden beri
Yesil cay bahceleri
Yesil cay bahceleri
Yesil cay bahce

Aha tikandi

O kadar özenirim ki eli kalem tutan yazı yazabilen insana. Bazı insanlar yazmayı sever kalem onları sevmez bazı insanlar da Allah vergisi yetenekle kalem onları sever.

Yazabilen insanda kelimeler eğreti durmadan su gibi akıp gidiyor. Boğaza kılçık kaçmış gibi olmuyor.

Valla varsa yetenekleriniz yazın arkadaşlar.

O kadar özenirim ki eli kalem tutan yazı yazabilen insana. Bazı insanlar yazmayı sever kalem onları sevmez bazı insanlar da Allah vergisi yetenekle kalem onları sever.

Yazabilen insanda kelimeler eğreti durmadan su gibi akıp gidiyor. Boğaza kılçık kaçmış gibi olmuyor.

Valla varsa yetenekleriniz yazın arkadaşlar.
Gören hiç yazamıyorsun sanır :) Sen de vaktin enerjin olduğunda çok güzel yazıyorsun. Kendine has bir üslubun var ya da ben çok alıştım bilmiyorum ama önüme 5 yazı koysalar isimsiz, hangisinin senin olduğunu anlarım. Çok güzel yazar, kendini de okutursun :)

Gören hiç yazamıyorsun sanır :) Sen de vaktin enerjin olduğunda çok güzel yazıyorsun. Kendine has bir üslubun var ya da ben çok alıştım bilmiyorum ama önüme 5 yazı koysalar isimsiz, hangisinin senin olduğunu anlarım. Çok güzel yazar, kendini de okutursun :)
Geceye çok iyi gelecek bir parça, parçada yazar tıkanmasını “patlatan” en sevdiğim söz altta . Kim bilir bu parça hangi sancılardan geçerek yazıldı ve muhteşem bir şey çıktı ortaya..

If you would let me spend my whole life lovin' you
Life could be a dream, sweetheart

Nazarlar kol geziyor her bir yanımda :)

Yazar tıkanıklığı, yazarların biriken ve sıkışan düşüncelerinin, beyinde trafiği kitlemesi hadisesidir.

Çaresi pompadır.

IMG-7084446290703831497.jpeg

Yazarımızın kafasının arka kısmına pompayı yerleştirip, 2-3 defa kuvvetli asılınca, "pllluppp" diye bir ses gelecek ve düşünceleri serbest kalacaktır.

Sonra gelsin hikayelerin devamı, 10 parmak daktilo devam.

Çıtçıtçıtıtçıtçıtçıtı.

Zaman zaman her yazarın yaşadığı bir süreçtir ve akışına bırakmak gerekiyor.

İnsan önemli bir yazı kaleme alırken bile saatlerce üzerine düşünüp en doğru nasıl ifade edebilirim diye kafa yorarken, yazarların bu süreci yaşaması çok doğal.

Son zamanlarda bunu ağır derecede yaşıyorum nedensizce.Tek çözümü;saçmalamak oluyor.

bizde yazar çok ya
biri tıkanırsa diğeri yazar

Yeniden yazma hevesi gelene kadar odağı değiştirmek çok faydalı oluyor.

Geri