Yazamamak Nedir Bilir misin Oksijen Kalemken

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Büyük bir hayal kırıklığı yaşayıp ben artık kimseyi sevemem deme!
Unutma ki, en güzel çiçekler mezarlıklarda yetişir.

Nazım Hikmet Ran

Birini sevmek, ömürden koca bir parça vermektir.
Kendine saklayacağın, öğreneceğin, eğleneceğin vakti,
başkasına hediye etmektir.

Chuck Palahniuk

Birlikte gülüyorsanız mutluluktur,
Birlikte ağlıyorsanız dostluktur;
Ama birlikte susuyorsanız, bu Aşktır...

Marquez

Hani anlat desem içindeki sevgiyi;
İlk kelimenden sonra kaç dakika sürer?
Söylesene beni kaç harfle sevdin?

- Ceyhun Yılmaz -

Hatalarıma bakıp beni tanıdığını sananlar,
Hatalarını anlayacaklar mutlaka zamanla.

1978850_619139988135430_1543395162_n.jpg

Ey yar.. Kalbime ögle bir vurdun ki.. Vurdugun yerde "AŞK" bitdi :)

Hayal kurmak bedava falan değil , yıkılınca anlıyorsun bedelinin ne kadar ağır olduğunu .

"İçemediğimiz çayın şiiridir yazdığımız.
İçtiğimiz çay ise yazamadığımız şiirin tesellisidir..”

934002_199978740150404_435087997_n.jpg

Benim şiirlerim çay kokar. Düşlerim sade sen. Demlikte nefesin, bardakta gamzen…
Cemal Süreya​

Sen onu değil, o seni kaybetti. Mesela senin gibi böyle çok seven birini bulamayacak.
Yerini doldurmaya çalışacak ama yerin hiç dolmayacak.
Ama sen, onu sevdiğin gibi bir başkasını sevebileceksin.
O ise, bir daha kimse tarafından senin onu sevdiğin kadar çok sevilmiyecek.
Bırak şimdi o düşünsün...

Bir uyuşturucu bağımlısının kitabında, aynen şunlar yazıyor.

"insan psikolojisinde bir davranışı bırakmak yada bir davranışı alışkanlık haline getirmek 21 günlük süreci kapsıyor" 21 günden sonra, unutamayacağınız kimse olmayacaktır.

Eğer unutucağım diyorsan.Sigarayı bırakır gibi yapıcaksın. Numarasını sileceksin, fotoğraflarını kaldırıcaksın. Kendine ve arkadaşlarına daha çok zaman ayırıcaksın. Derken kısa bir süre sonra, sigara içenleri göreceksin yolda. Aklına hemen o gelecek. Elin telefona gidicek onu aramak isteyeceksin. Ama numarasını silmiş olduğundan arayamayacaksın. Umarım ezberinde kötüdür aklında kalmamış olur numarası.. Bu unutmanı daha kolay bir hale getirir.

Bide 'nasılsın?' diye bir mesaj atmaması için dua etmen gerekir. Eğer atmaz ise, tamam işte unutuyorum cümlesini kendi kendine söylemeye başlamışsındır.

Ve 21 gün geçer, ve işte 'bingo'

Unutamamışsındır..

Erkan Akagündüz ~

İçinde gizli bir cehennem taşıyan cennet gibi gelmiştin bana. Söneyim derken yandım senin içinde. Yandım senin için de…”

Bukre’den

599135084.jpg

Allah der ki;
Kimi benden çok seversen onu senden alırım.
Ve ekler;
Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.
Ve mevsim geçer, gölge veren ağaçların dalları kurur,
Sabır taşar,
Canından saydığın yar bile bir gün el olur.
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür.
Düşman kalkar dostun olur.
Öyle garip bir dünya,
Olmaz dediğin ne varsa olur.
Düşmem dersin düşersin.
Şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya;
Öldüm der durur yine de yaşarsın...

Mevlana Celaleddin Rumi

Bunu okuyan kişi ;

Belki seni tanımıyorum... Şu an kiminle nerede neler yapıyorsun bilmiyorum.. Ama tek bildiğim ; Bu dünyada yaşayan herkes gibi seninde canını sıkan bazı şeyler oldu..

Birincisi ; Canını sıkan her neyse o şeyin geçeceğini unutma..
İkincisi de ; Sen her zaman çok değerlisin...

Son olarak da şunu unutma ; Sen neleri atlatmadın ki,
bunu da atlatırsın. (:

Onu o olduğu için seversin. Gülümserken de seversin, sinirliyken de. Seni sevindirdiğinde de seversin, kırdığında da. Yanındayken de seversin, çok uzaktayken de. Ellerini tuttuğunda avuç içlerindeki teri seversin. Sarıldığında duyduğun huzuru seversin. Ona baktığın anda göz göze gelmeyi seversin. Sonu sarılmalarla biten kavgaları seversin. Kurduğun Onlu hayalleri seversin. Giysilerinde kalan ten kokusunu seversin. Hatta onu her şeyden çok sevip de bunu kelimelere dökememeyi seversin.Onu sevmeyi seversin. Her şeyde ondan bir parça bulmayı, gittiğin her yere onu da yüreğinde götürmeyi seversin. Onu kıskanmayı seversin içtiği bir bardak sudan bile.

Çok mutsuz olabilirsin. Çok acı çekebilirsin. Mahvolabilirsin. Her şeyini kaybetmiş olabilirsin. Hüngür hüngür ağlıyor olabilirsin. Ölmek istiyor olabilirsin sen ne yaşarsan yaşa; Ne kar yağmaktan vazgeçer ne de yağmur diner. Hayat kendine gelmeni beklemeden akar gider ve zaman seni asla durup da beklemez. Sen ne kadar gözyaşı dökersen dök bir yerde insanlar kıskanılırcasına mutlu olmaya gülmeye hatta kahkaha atmaya devam eder.
Yani; Çektiğin acıları en derin sen hissedersin. Ve onların verdiği zarar yetmiyormuşçasına kendini öldüresiye hırpalarsın.

Aslında çeker gidersin herkes kaldığını sanır...

Geri