-
-
-
-
-
Yaz'a nasıl kilo veririm ? Yaz için kilo verme yöntemleri
YAZA KADAR KİLO VERDİREN 7 KOLAY YÖNTEM
Yaza kadar kolayca kilo vermek istiyorsanız, sağlıklı yaşam koçu Arzu Karabulut’un uzman tavsiyelerini dikkate alın!
KİLO VEREBİLİRSİNİZ
Kıyafet denediğinizde veya aynaya her baktığınızda kilo vermeniz gerektiğini düşünüyorsunuz, değil mi? Emin olun, kolay zayıflama yöntemlerimle kilo verebilirsiniz.
1: FAZLA KİLOLARINIZI PARÇALARA BÖLÜN
Kilo vermenin altın kuralı, vermeniz gereken kiloları parçalara bölüp kolay hedefler olarak algılamaktır. Örneğin, 20 kilo fazlanız varsa, önce ayda 5 kilo vermeyi hedefleyin.
GÖZÜNÜZDE KÜÇÜLTÜN
Ayda 4 kilo verirseniz, bu 5 ayda 20 kilo vermek anlamına gelir. Beyniniz, 4 kiloyu çok daha kolay görür ve yapabileceğine inanır. Ayda 4 kilo vermek içinse, haftada 1 kilo zayıflamanız yeterlidir.
YAPABİLECEĞİNİZE İNANDIRIN
Şimdi düşünün: Haftada 1 kilo vereceksiniz, sadece 1 kilo. Ama nasıl damlaya damlaya göl olur, o 1 kilolar üst üste eklenecek ve siz 5 ay sonunda tam 20 kilo verip incecik, sağlıklı bir insan olacaksınız.
FAZLA KİLONUZU TESPİT EDİN
Kaç kilo fazlanız olduğunu öğrenmenin en basit yolu şudur: Kilonuz, boyunuzun son iki hanesinden 10 puan düşük olmalıdır. Örnek veriyorum: Boyunuz 165 cm ise, 55 kilo olmalısınız. Bu da sizin vermeniz gereken 10 kilo olduğunu gösterir.
2: EN DOĞRU ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİNİ ÖĞRENİN
Cehalet insanı, sağlığını mahveder. Eğer kilo verecekseniz, önce en doğru ve iyi zayıflama yöntemlerini araştırıp öğrenin.
BİLGİYLE ZAYIFLAYIN
Bilgisiz ve bilinçsiz bazı insanlar sabahtan akşama kadar haşlanmış patates yiyerek zayıflamaya çalışır, elbette başarılı olamazlar. Kimisi, komşusundan duyduğu ayran detoksunu yapar, kimisi zayıflama çayı satın alır.
MANTIĞINIZLA HAREKET EDİN
Siz onlardan biri olmayın, aklınızı ve mantığınızı kullanın, zayıflama bilgilerinizi artırın. Gelip geçici yöntemlere umut bağlamayın, gerçekçi ve bilimsel dayanağı olan zayıflama yöntemlerini kullanın.
3: EN İYİ ZAYIFLAMA İKSİRİNİ KULLANIN
Evde kilo vermenin en iyi yolu, en güçlü zayıflama iksirini kullanmaktır. Herkes bilir ama gerçek değerinin farkında değildir; en etkili kilo verme yöntemi günde 14 bardak su içmektir.
SU İÇMENİN FAYDALARI VAR
Su, vücuttaki ödemleri hızlıca atar, içindeki oksijenle yağ yakmaya yardım eder, aşırı iştahı kapatır, yorgunluğu ve baş ağrısını alır. Bir kere su içmeye başlayıp fayalarını gördükten sonra ondan vazgeçemeyeceksiniz.
SU ALARMI KURUN
Eğer su içmeyi unutuyorsanız, merak etmeyin bunun için de çözüm önerilerim var: Telefonuna su hatırlatıcısı uygulama indirin veya alarm kurun.
4: HIZLI VE SIKILAŞARAK ZAYIFLAMAYI SEÇİN
“Metabolizmam yavaş, kabızlık sorunum var, hızlı kilo veremiyorum, sarkmaktan korkuyorum” gibi düşünceleriniz varsa, tüm bunların çözümü aynı adrese çıkıyor: Hareket etmek!
TEMBELLİĞE YENİLMEYİN
Türk toplumu spor yapmaktan korkuyor hatta spor yapmadan kilo vermeyi başarı zannediyor. Oysaki bu, insanın kendi bacağına kurşun sıkmasından farksız bir düşüncedir.
MUCİZEYİ HAYATINIZA ÇEKİN
Spor yapmak, hem kilo vermenizi hızlandırır hem mutsuzluktan korur. Evde spor yapmak, zannettiğinizden daha kolaydır. Dans ederek, olduğunuz yerde yürüyerek veya evde zayıflama hareketleri yaparak bile sarkmadan, hızlı kilo verebilirsiniz.
5: ZENCEFİLLİ YOĞURT KÜRÜYLE ZAYIFLAYIN
Evde kilo vermenin en iyi yollarından biri, benim de formumu korumak için sık sık kullandığım zencefilli yoğurt kürü yapmaktır.
DOĞAL ÇÖZÜMLERİ KULLANIN
Her biri ödem söktürücü, tatlı isteğini giderici, yağ yakıcı baharatlarla yapılan yoğurt kürü, günde 500 gram kadar vermenizi sağlıyor ama tam tarif ettiğim şekilde yaparsınız!
GÜNDE YARIM KİLO VERİN
Şimdi başa dönelim: Ne demiştim? Hedefinizi parçalara bölün, haftada 1 kilo vermek için çabalayın. Yoğurt kürü yaparak zaten günde 500 gram, haftada 1 kilo veriyorsunuz.
YOĞURT KÜRÜYLE ZAYIFLAYIN
Biraz yediklerinize dikkat ederek, biraz su içerek, biraz hareket ederek fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. . 1 kase yoğurda hepsinden birer çay kaşığı olmak üzere zerdeçal, zencefil ve tarçın ekleyip karıştırın.
HAFTADA 2 KEZ YAPIN
Uyumadan 2-3 saat önce yiyin. Üzerine 3-4 bardak su için. Yoğurt kürünü haftada sadece 2 gün yapın. Yalnız, emziren anneler ve hamileler için uygun değildir.
6: RUHUNUZU VE BEYNİNİZİ İYİ BESLEYİN
Aslında çoğu insanın ruhu ve beyni aç olduğu için kilo veremez. Mutsuzdur, streslidir, üzgündür hemen yemeğe yönelir.
BAĞIMLILIĞI FARK EDİN
Bunun canı sıkılınca alkol veya uyuşturucu madde alan bir insandan farkı yoktur. Çünkü mutsuzken yemek yemek de alkol almak da bağımlılıktır ve hiçbir işe yaramaz, hatta sizi daha kötü yapar.