Yaz aylarını sevmemek

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Her yaz bu sıcaklık dereceleri daha da artıyor ve iklim değişikliği nedeni ile eriyen buzullar da deniz seviyesini yükseltiyor. Yükselmesi de yakın tarihte çoğu kıyı şehrinin sular altına kalacağı anlamına gelir ki bu da büyük bir tehlike demektir.

Küresel ortalama deniz seviyesi 1880’li yıllardan bu yana yaklaşık 20 cm yükselmiştir. Deniz seviyesindeki bu yükselmenin büyük bir kısmı son yıllarda gerçekleşmiştir. İklim değişikliği ve buzulların erimesi birbirlerini tetiklemektedir. Küresel ortalama sıcaklık artışıyla kutuplarda ortalama sıcaklıklar da yıldan yıla artmaktadır. Kutupların albedosu yüksektir. Ancak, sıcaklık artışlarına bağlı eriyen buzulların altından kara parçası ve deniz ortaya çıkmaktadır. Denizlerin ve karaların albedosunun düşük olması nedeniyle Güneş’ten gelen enerjiyi emerler. Özetle buzullar eridikçe albedosu düşük olan kara ve deniz alanları artmakta ve daha fazla ısı tutulmaktadır. Bu durum o bölgelerin sıcaklığının artmasına sebep olacağından buzullar daha hızlı erimektedir. Birbirini tetikleyen bu olayların bir noktada buzulların erimesinin durdurulamayacak noktaya gelmesine sebep olabileceği unutulmamalıdır.

Deniz Seviyesinin Yükselmesi | iklimBU | Boğaziçi Üniversitesi

Kış mevsimini daha çok seviyorum.

onları anlamamın imkanı yok zaten : )

Yaz aylarının uzunluğu ve sıcaklık derecesinin yüksekliği sebebi ile sevmek çok zor maalesef. Bahar yaşanmadan kış geliyor ve sonra yine bahar hiç yaşanmadan yaz geliyor.

Kış çok sert geçecek diyorlar
Doğa olayları da cabası
Daha şimdiden özledim gelecek yazı : )

tamam sıcak yoruyo ama yazın neresi sevilmez yaahu. huzur gibi bi mevsim, kışın kasveti yok bi kere. (tamam ona da saygımız var) bu sene de çabuk bitti sanki ya, baştan alabilsek iyidi...

Yaz bitti mi gerçekten? Bizler halen 40 derece sıcaklarla yaşıyoruz.:(

burada yaz bitmiş gibi... gerçi bazen yeniden geliyor. bizim havanın kafası hep karışık zaten :(

Nefret ederim. Iyyyy, iğrenç..

Kış öyle mi ama, sevdiğine sarılınca şöyle badddddaaaniye altında böyle sıcacık oh.. hem giyinip, sarılıp ısınabiliyosun üşüyünce.. yaz öyle mi ama, yanıma yaklaştırmam valla kimseyi, yapış yapış.. ne kadar soyunursan soyun serinleyemezsin de.. AMA YAŞASIN İLKBAHAR.

Üzüldüm sizin adınıza... oradaki sıcaklık, ızdırap sıcakları... siz peki memnun musunuz Lefty hanım...
Memnun değilim maalesef ancak iş, aile ve arkadaş çevrem sebebi ile bu üç il arasında mekik dokuyorum. Her yıl artıyor sıcaklar yoksa eskiden bu kadar rahatsız etmezdi. Klima olmadan yaşanmaz hale geldi.

Memnun değilim maalesef ancak iş, aile ve arkadaş çevrem sebebi ile bu üç il arasında mekik dokuyorum. Her yıl artıyor sıcaklar yoksa eskiden bu kadar rahatsız etmezdi. Klima olmadan yaşanmaz hale geldi.
Ben de diyorum Lefty hnm Adana'nın muzlu sütünü nereden biliyor.s meğer benden daha cok Adana'lısınız....

Antalyadaki lara daki luks dairem aklima geldi suan antalya limandayim sorularinizi aliyim? Muratpasaya gecicem birzdan

Ben de diyorum Lefty hnm Adana'nın muzlu sütünü nereden biliyor.s meğer benden daha cok Adana'lısınız....
Adana'yı çok bilmiyorum ancak en iyi bildiğim yer Turgut Özal Bulvarı, baraj gölü etrafı.:) Muzlu sütü ise birkaç sefer içtim ancak hoşuma gitti. Süt ile aram hiç yoktur fakat muzlu sütü sevdim, aroması farklı geldi. Forumdakilere o lezzeti anlatamadık maalesef.:)

Geri