Mueddeb
Platin Üye
-
-
-
-
-
Yavuz Sultan Selim 40 bin Aleviyi katletti mi?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
İslam hoşgörü dini
İslam beldelerindeki yahudi Hristiyan ve diğer inançlara mensup kişiler barınabilmişse...
Ecnebilere var da
Alevilere hoşgörü yok,
Aslında "sapkın şia"ları kesmiştir. Mesela çaldıran savaşıda müslüman kanının dökülmesine neden olan bir savaştır ancak savaşa giderken arkasını kollamak için ufak çapta bir katliam yapmasıda dönemin yapılması gerekilen durumlarındanmış. Tamam bazı durumların refahı için kendinden olanı bile boğdurabilir osmanlı lakin ki herşey "dünya barışı" ile kazanılmıyor doğru oturup duğru konuşalım.
Arkadaslar.
Yavuz'un siyasi hareketi Şi'a-i Hareket e karsiydi.Mesela simdiki Iran öyle.
Bir de Si'a yi velayet var.O Hz Ali ye muhabbet ile bagli olanlarin ve siyaset ile ilgili olmayanlarin yoludur.Alevi dedigimiz zümre buna tabiidir.
Kizilbaslik bir askeri tabirdir.Sefere cikan alevi askerler baslarina kirmizi bez bagladiklarindan dolayi..
Alevilik 19.yy da ortaya atilmis bir deyimdir.
Ondan evvel aleviler kendilerine ya Bektâşi ya kizilbas derlerdi.
Şah Ismail Anadolu da Şia'ligin ardina siginarak bir cok ilde;biri de Diyarbakir,isyan cikarip bircok Sunni muslumanlari katl etmistir.Bu sunnilik düsmani Hz Ömer den günümüze kadar gelen bir nefret potansiyalidir.
Halife olarak Ömer Iran'i kilic ile müslüman yapttigindan Hz Ali yi kendilerine rehber tutup ilginc bir siyaset yoluna girmislerdir.Yanlisim varsa düzeltin lütfen.
Ankara Savasindan sonra gelisen Fetret devri ni zar zor Devlet haline getirmeyi basaran Osmanli elbetde Devletin bekasi icin bu kanli isyanlari bastiracakti.
Iran sahi Ismail,türkmen olan alevileri kendi davasi icin kullanmis onlari Osmanli ya karsi ölüme sunmustur.
Aslinda alevilerin devletcilik gibi bir hirsi yoktu.
Onlar Sah Ismail ve onun soyundan gelenlerin kurbanlari oldular.
Bu ermeni soykirim davasi gibi..bu iddia.
Ama sunu da belirteyim;
Öz ve öz türkmendirler.
Arap kültürü girmemistir.
40 binden fazla deniliyor. Ben iddia olarak görmüyorum. Yorumunuz üzerinden ele alarak; 40 bin kişinin tümümü sapkın?![]()
Yıllarca herkesçe bilinen şeylerden biri o Padişah'ın Alevilere olan kini. Bir kaynak var okumuştum onu sizinle paylaşacağım.
Yavuz Sultan Selim’in Alevi Katliamı | Avrupa Sürgünleri
Bu linkte Cumhuriyet tarihine ilişkin tarihçe sayfası var uzunca 2. Paragraf ta görürsünüz. Kopyalama yasağı var site de o yüzden kopyalayamadım. Onu okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Not: Irkçı olmadım. Ama inançlarıma olan saygımı da hiç bir zaman yitirmedim. Ailemiz de kürt damatlar, sünni gelinler var. Ailecek ırkçılık deyimini hayatımızdan kaldırmış insanlarız vesselam. Ama görüyorum ki hâlâ ırkçılık kol geziyor. Alevileri vatan haini görmekten sıkılmadınız mı? Dersimi hatırlatırım. Zafer naraları atıyordu insanlar dışarda.(Sözlerim genel olarak, bir kişiyi hedef almiyorum)
yani 40 bin kişinin aleviliğini sorgulayabilmeleri olanaksız elbette
Ya hu tamam da sen o kesime saldırıyorsun. Mesela hani adlandırılır ya "Afgan köyü", "Alevi köyü" gibisinden. O kesimi katlediyorsun. Neyin sorgusunu yapabilirsin ki?
yani sodom ve gomore tarzı bir durum söz konusu ise yapmış olabilir. Yani "siz neden bu şekil de inanıyorsunuz bizim gibi inanmıyorsunuz bre mel-un lar" diye kesmiş olabilir mi ?
ya da "allahın aslanı size saz çalıp bütün gün rakı için mi dedi" diye yapmış olabilir mi ?
yazıyı tam okuyup dönüş sağlıcam dostum.