Yavuz Sultan Selim 40 bin Aleviyi katletti mi?

Konu sahibi son olarak 1663 gün önce görüldü
Yavuz Sultan Selim 40 bin Aleviyi katletti mi?

• Beğen
Tepkiler: X
İslam hoşgörü dini
İslam beldelerindeki yahudi Hristiyan ve diğer inançlara mensup kişiler barınabilmişse...

• Beğen
Tepkiler: Min
Kaltetmedi, atalarımızı rahat bırakın artık.

Bu olay %100 doğru arkadaşlar, ben Yavuz Sultan Selim’in sakalıyım ordan biliyorum

Birazdan gelir aleviler atamıza sayar söver, gel de banlanma şimdi

Tarihte böyle bir olayın yaşanmadığını söylemek saçmalık olur.
Şahkulu isyanlarında Anadolu da başlayan ayaklanmalar ve isyanların neticesinde yaşanmış bir takım olaylar vardır.

Yaşanan bu olaylarda Safevi Türkleri dediğimiz Aleviler kılıçtan geçirilmiştir. Birçok kesimde İran a göç etmek zorunda kalmıştır.

Yalnız sayı muhabbetleri aldatmacadır. Tıpkı Sarıkamışta 90 bin askerimizin donduğu ifadesi gibi abartıdır.

Diğer aldatmaca ise Mutasıp bir Müslüman olan Yavuz Sultan Selim'in bağnaz olup mezhepçilik yaptığı için bu hadisenin yaşandığına dair çıkan bilgi kirliliğidir!

Bu olay mezhepçilik değil siyasal bir olaydır.

Alevilere karşı bir kini vardı zaten. Bunu inkar edemez. Padişahlığa gelir gelmez ilk işi öldürebildiği kadar alevi öldürmek ve öldüremediğini sürgün etmek. Şu konuya yazan bir kaç ırkçı tipler var. Karşı karşıya gelmesek iyi.:)

Osmanlı ve Cumhuriyet tarihçelerinde bile uzunca yeri var. Kendi ülkenin tarahinde bile yazıyorken olmadığını inkar etmek bilgi eksikliğidir. Padişah'ın sakalı olmak ile olmuyor bu işler.

Babasını tahttan indirmek için de Bektaşi ve Alevi yeniçerilerinden destek almış bir Padişahtır. Bence iddianızı geri çekip tarihinizi bir gözden geçirin öyle görüşelim.:))

Aslında "sapkın şia"ları kesmiştir. Mesela çaldıran savaşıda müslüman kanının dökülmesine neden olan bir savaştır ancak savaşa giderken arkasını kollamak için ufak çapta bir katliam yapmasıda dönemin yapılması gerekilen durumlarındanmış. Tamam bazı durumların refahı için kendinden olanı bile boğdurabilir osmanlı lakin ki herşey "dünya barışı" ile kazanılmıyor doğru oturup duğru konuşalım.

Arkadaslar.

Yavuz'un siyasi hareketi Şi'a-i Hareket e karsiydi.Mesela simdiki Iran öyle.
Bir de Si'a yi velayet var.O Hz Ali ye muhabbet ile bagli olanlarin ve siyaset ile ilgili olmayanlarin yoludur.Alevi dedigimiz zümre buna tabiidir.
Kizilbaslik bir askeri tabirdir.Sefere cikan alevi askerler baslarina kirmizi bez bagladiklarindan dolayi..
Alevilik 19.yy da ortaya atilmis bir deyimdir.
Ondan evvel aleviler kendilerine ya Bektâşi ya kizilbas derlerdi.
Şah Ismail Anadolu da Şia'ligin ardina siginarak bir cok ilde;biri de Diyarbakir,isyan cikarip bircok Sunni muslumanlari katl etmistir.Bu sunnilik düsmani Hz Ömer den günümüze kadar gelen bir nefret potansiyalidir.
Halife olarak Ömer Iran'i kilic ile müslüman yapttigindan Hz Ali yi kendilerine rehber tutup ilginc bir siyaset yoluna girmislerdir.Yanlisim varsa düzeltin lütfen.
Ankara Savasindan sonra gelisen Fetret devri ni zar zor Devlet haline getirmeyi basaran Osmanli elbetde Devletin bekasi icin bu kanli isyanlari bastiracakti.
Iran sahi Ismail,türkmen olan alevileri kendi davasi icin kullanmis onlari Osmanli ya karsi ölüme sunmustur.
Aslinda alevilerin devletcilik gibi bir hirsi yoktu.
Onlar Sah Ismail ve onun soyundan gelenlerin kurbanlari oldular.
Bu ermeni soykirim davasi gibi..bu iddia.

Ama sunu da belirteyim;
Öz ve öz türkmendirler.
Arap kültürü girmemistir.

Aslında "sapkın şia"ları kesmiştir. Mesela çaldıran savaşıda müslüman kanının dökülmesine neden olan bir savaştır ancak savaşa giderken arkasını kollamak için ufak çapta bir katliam yapmasıda dönemin yapılması gerekilen durumlarındanmış. Tamam bazı durumların refahı için kendinden olanı bile boğdurabilir osmanlı lakin ki herşey "dünya barışı" ile kazanılmıyor doğru oturup duğru konuşalım.

40 binden fazla deniliyor. Ben iddia olarak görmüyorum. Yorumunuz üzerinden ele alarak; 40 bin kişinin tümümü sapkın?:)

Yıllarca herkesçe bilinen şeylerden biri o Padişah'ın Alevilere olan kini. Bir kaynak var okumuştum onu sizinle paylaşacağım.

Yavuz Sultan Selim’in Alevi Katliamı | Avrupa Sürgünleri

Bu linkte Cumhuriyet tarihine ilişkin tarihçe sayfası var uzunca 2. Paragraf ta görürsünüz. Kopyalama yasağı var site de o yüzden kopyalayamadım. Onu okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Not: Irkçı olmadım. Ama inançlarıma olan saygımı da hiç bir zaman yitirmedim. Ailemiz de kürt damatlar, sünni gelinler var. Ailecek ırkçılık deyimini hayatımızdan kaldırmış insanlarız vesselam. Ama görüyorum ki hâlâ ırkçılık kol geziyor. Alevileri vatan haini görmekten sıkılmadınız mı? Dersimi hatırlatırım. Zafer naraları atıyordu insanlar dışarda.(Sözlerim genel olarak, bir kişiyi hedef almiyorum)

Arkadaslar.

Yavuz'un siyasi hareketi Şi'a-i Hareket e karsiydi.Mesela simdiki Iran öyle.
Bir de Si'a yi velayet var.O Hz Ali ye muhabbet ile bagli olanlarin ve siyaset ile ilgili olmayanlarin yoludur.Alevi dedigimiz zümre buna tabiidir.
Kizilbaslik bir askeri tabirdir.Sefere cikan alevi askerler baslarina kirmizi bez bagladiklarindan dolayi..
Alevilik 19.yy da ortaya atilmis bir deyimdir.
Ondan evvel aleviler kendilerine ya Bektâşi ya kizilbas derlerdi.
Şah Ismail Anadolu da Şia'ligin ardina siginarak bir cok ilde;biri de Diyarbakir,isyan cikarip bircok Sunni muslumanlari katl etmistir.Bu sunnilik düsmani Hz Ömer den günümüze kadar gelen bir nefret potansiyalidir.
Halife olarak Ömer Iran'i kilic ile müslüman yapttigindan Hz Ali yi kendilerine rehber tutup ilginc bir siyaset yoluna girmislerdir.Yanlisim varsa düzeltin lütfen.
Ankara Savasindan sonra gelisen Fetret devri ni zar zor Devlet haline getirmeyi basaran Osmanli elbetde Devletin bekasi icin bu kanli isyanlari bastiracakti.
Iran sahi Ismail,türkmen olan alevileri kendi davasi icin kullanmis onlari Osmanli ya karsi ölüme sunmustur.
Aslinda alevilerin devletcilik gibi bir hirsi yoktu.
Onlar Sah Ismail ve onun soyundan gelenlerin kurbanlari oldular.
Bu ermeni soykirim davasi gibi..bu iddia.

Ama sunu da belirteyim;
Öz ve öz türkmendirler.
Arap kültürü girmemistir.

Tarafsız olmuş, sevdim bu yorumu.

Hocam karşılıklı oldu. Bakın Hz. Ali aleviler için bir rehber den ötedir. Ama ben karşıyım buna. Duydunuz, duymadınız bilemem. Ama bütün medeni cesaretimle bir alevinin dilinden duyacaksınız.

Hz. Ali'yi Allah gibi görüp gösterip tapanlar var. Ben buna karşıyım. Bu olay asıl sapkınlıktır. Ve çevrem de çok var malesef. Kader'e bazen inanan bazen ise inanmayan biriyim. Bir alevi olarak bu ülke de yaşamanın zorluğunu bilemezsiniz. %80 kesim ile alevi üstünlüğü olan bir şehir de yaşıyorum. Antakya yani. Ona rağmen yaşadığımız ırkçı sorunlar var. Yazmak isteyip yazamadığım çok şey var.

40 binden fazla deniliyor. Ben iddia olarak görmüyorum. Yorumunuz üzerinden ele alarak; 40 bin kişinin tümümü sapkın?:)

Yıllarca herkesçe bilinen şeylerden biri o Padişah'ın Alevilere olan kini. Bir kaynak var okumuştum onu sizinle paylaşacağım.

Yavuz Sultan Selim’in Alevi Katliamı | Avrupa Sürgünleri

Bu linkte Cumhuriyet tarihine ilişkin tarihçe sayfası var uzunca 2. Paragraf ta görürsünüz. Kopyalama yasağı var site de o yüzden kopyalayamadım. Onu okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Not: Irkçı olmadım. Ama inançlarıma olan saygımı da hiç bir zaman yitirmedim. Ailemiz de kürt damatlar, sünni gelinler var. Ailecek ırkçılık deyimini hayatımızdan kaldırmış insanlarız vesselam. Ama görüyorum ki hâlâ ırkçılık kol geziyor. Alevileri vatan haini görmekten sıkılmadınız mı? Dersimi hatırlatırım. Zafer naraları atıyordu insanlar dışarda.(Sözlerim genel olarak, bir kişiyi hedef almiyorum)

yani 40 bin kişinin aleviliğini sorgulayabilmeleri olanaksız elbette

Ya hu tamam da sen o kesime saldırıyorsun. Mesela hani adlandırılır ya "Afgan köyü", "Alevi köyü" gibisinden. O kesimi katlediyorsun. Neyin sorgusunu yapabilirsin ki?

yani sodom ve gomore tarzı bir durum söz konusu ise yapmış olabilir. Yani "siz neden bu şekil de inanıyorsunuz bizim gibi inanmıyorsunuz bre mel-un lar" diye kesmiş olabilir mi ?

ya da "allahın aslanı size saz çalıp bütün gün rakı için mi dedi" diye yapmış olabilir mi ?

yazıyı tam okuyup dönüş sağlıcam dostum.

yani sodom ve gomore tarzı bir durum söz konusu ise yapmış olabilir. Yani "siz neden bu şekil de inanıyorsunuz bizim gibi inanmıyorsunuz bre mel-un lar" diye kesmiş olabilir mi ?

ya da "allahın aslanı size saz çalıp bütün gün rakı için mi dedi" diye yapmış olabilir mi ?

yazıyı tam okuyup dönüş sağlıcam dostum.

Yazıyı okuyup dönüş yaparsan daha sağlıklı olacaktır ki 2. Paragraf ta Cumhuriyet tarihine ilişkin resmi şekilde yayımlanmış bir sayfa var bulup okursan onu da daha iyi olacaktır.:)

Geri